reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

airfix aljul ja też jak analizuję moja diete przed poczęciem synka, to widzę że plemniki żeńskie nie miały szans. Dużo ziemniaków i pomidorów, dużo soliłam, chipsy, a oprócz tego często na kolacje i śniadania jadłam zupki instant (amino pomidorowa), czasami dwie naraz potrafiłam zjeść bo uwielbiałam je poprostu, dopiero w ciąży przestałam.oprócz tego nabiał mógł dla mnie nie istnieć. miałam ciągłe infekcje więc ph pewnie wysokie. no i staranka zawsze z panem O :D, więc jak to wszystko porównuje to teraz zrobiłam mega dużo ;)

kate po mnie już widać, też przytyłam już 2,5kg ale brzuch mi wysadziło że szok, a z synkiem na tym etapie nie było w ogóle po mnie widać. a nie wiedziałam z tym piwem. mój m wypił raz na jakiś czas ale on jakoś specjalnie nie lubi. za to mąż koleżanki uwielbia i codziennie chociaż jedno piwo wypija, a diete mają oboje bardzo chłopczykową (dużo soli, mięsa, zero nabiału) a mają córcie. coś w tym piwie musi być ;)

marzycielka faza lutealna jest raczej stała, chociaż ja miałam zawsze fl 15dni a cykl przed tym szczęśliwym trwała 18dni :/ (testy wychodziły negatywne więc to nie mogła być biochemiczna)

asioch misia witajcie i kciuki za córeczkę

Ostatnia edycja:
reklama
Oczywiście witam witające mnie miło bywalczynie forum :-)
Czy ktoś mógłby wkleić wspominane przez Was rady Piranhi, bo nie mogę znaleźć :-( albo chociaż dać namiar na stronę, gdzie je opisywała?
Ja uważam , że orgazm u kobiety ma ooogrooomne znaczenie na pewno, bo wszystkie mamuśki, które znam i posiadają one synków, są kobietami raczej temperamentnymi :-)
Ja jem bardzo dużo nabiału i zawsze jadłam, przy chłopcach też, w ogóle od zawsze. Kocham mleko, jogurty, chociaż ostatnio już mi to wszystko zbrzydło, bo jadłam i piłam bardziej na siłę :zawstydzona/y:
Mój mąż pije piwko raz na tydzień-3-4 sztuki. Teraz lepiej mu zakazać totalnie? Bo już się pogubiłam czy jest wskazane czy nie ;-)

asioch z tego co pisze kate to wskazane. poza tym przypomniało mi sie jeszcze że niedaleko mnie mieszka rodzina, facet wypija co najmniej 4 piwa dziennie i mają 4 córki i 1 synka :)

To sie moj maz powinien ucieszyc przynajmniej z tego:-) bo zawsze mu zabraniałam pic piwa a teraz sama bede go musiala zachecac do picia haha

Dziewczyny znalazłam Piranhi wpis co do piwa - pozwolę ją sobie zacytować:[FONT=&quot]"Co do piwa to fakt, że bardzo zakwasza oraz podnosi u mężczyzn poziom estrogenu a zmniejsza testosteron, jednak mimo wszystko nie jest wymieniany w zaleceniach [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]:-) więc lepiej zamienić piwo na Colę Light bezkofeinową, zakwasza jeszcze mocniej :tak:[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]"

maran-atha , kate, aljul No i chyba sie wyjasniło z tym piwem- wychodzi że można, bo faktycznie przy staraniach o córkę mezczyzna ma mieć niski testosteron ale wysoki estradiol- a piwo podnosi estradiol ale obniza testosteron ;) Z tym że nie do konca jest polecane chyba ze wzgledu na alkohol, co? A jakby tak bezalkoholowe kupić? Dopiero się mąż zdziwi :D

84Misia To w czerwcu mam nadzieję że posypią się podwojne kreseczki ;) Bo na maj/czerwiec jest nas juz trochę :)

iweet84 Ja lubiałam nabiał przed ciaza z synkiem, ale najcześciej właśnie i tak była sól i sól, ja ziemniaki to zjadałam z solniczką soli haha Starania były codzień, więc teraz zamierzam zrobić przerwe przed staraniami:)

asioch Tu masz post zakreconej dotyczacy planowania córki https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index9261.html wszystkie 7 czynników

airfix u mnie z synkiem też starania były codziennie. dlatego teraz zdecydowałam się na wstrzemięźliwość od @ do pozytywnego testu owu i zadziałalismy jeszcze na O+12 ale wydaje mi się że udało się z tych działań na 12 godzin przed owulką :)

reklama
Airfix doczytałaś żeby dać znac jak będziesz miała wit. D3?

asioch tylko uwzględnij z tego linka od Airfix w suplementach że mężczyzna nie łyka wit.C - łyka tylko Ca, Mg i żurawinę

Do góry