reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Maziajka- ja czytałam po prostu co zakwasza organizm , i jakie są rzeczy zakwaszajace a jakie alkalizujace, plus te suplementy co dziewczyny polecają. Magnez itp.- Aspartam tez dobry - dużo witaminy C, to jak już musisz pic to kup wit C w tabletkach rozpuszczalnych i pij to oprócz wit c w kapsułkach. To przynajmniej zakwasi. Cola (bez kofeiny musi byc) to - szklanka coli zakwasza i potrzeba aż 10 szklanek wody żeby to zneutralizować ;) . Jeśli chcesz to chyba tez mam gdzieś screenshoty na telefonie - taki skrót co jeść jakie suplementy kiedy i jakie olejki. Że np pomaga na dziewczynkę księżyc w nowiu, lampa solna i olejek - ja mam pomarańczowy. :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

woda z cytryną w staraniach na chłopca jest polecana. Ja piłam :)

Maziajka ja też lubię kalafior :) powodzenia

Airfix jak organizm jest słaby, to łatwo wszystkie zarazki łapie.

Maziajka - z cytryny to jedyne pamiętam ze dziewczyny robiły roztwór z wodą i cyt. żeby się zakwasic - tampon i do środka. Cola ma taką brudno złota etykietę - ona jest caffeine free I sugar free - ma za to Aspartam który jest polecany na dziewczynkę , za to cola normalna chłopczykowa jest. Także to musi być ta cola bezkofeinowa. :) . Spróbuję ci podesłać screeny na priv .

Edit:
Airfix - a ty dalej mierzysz temp. Słuchaj mam takie pytanko - bo wykres w tym cyklu u mnie wygląda troche inaczej niż w poprzednich - temp . W 1 fazie jest bardziej unormowana w sensie nie mam takich wahań i zębów dużych /\/^ aniżeli miałam wcześniej , tylko takie małe zmiany z 36.16 na 36.13 , na 36.16 znów później na 36.14 , czy to oznacza jakieś zmiany hormonalne ? Tak się zastanawiam.czemu w tym cyklu takich "zębow" na wykresie nie mam , ciekawski jestem a może coś wiesz :) .

Ostatnia edycja:
Miciur-ka Jeśli mierzysz tym samym termometrem to jak najbardziej ze świadczy to o uregulowaniu hormonów. Długo miałam takie wykresy prostolinijne:) teraz mam zeby hihi

Airfix - dzieki za opinie , tak mierze tym samym termometrem , czyli poszło w dobra stronę w sumie ;) hormonalnie. No to ciekawe co będzie w tym cyklu bo ostatecznie nie wyszło nam planowanie odstępu w tym cyklu, inne czynniki spełnione jak dieta i się zakwaszałam- także ciekawe ciekawe.

Hej dziewczyny jestem tu nowa ale czy ktoś może mi pomoc z testami owulacyjnymi.Testuje od 11/05/2016 Potrafie zdrobic 3 testy dziennie Dziś o godzinie 12 zrobiłam test i paseczki są takie same o godzinie 14 zrobiłam następny tylko ze pasek testowy już jest jaśniejszy a na 3 teście o godzinie 16:30 paseczek testowy tez jest jasny ale widać go bez problemu . Wiec kiedy owulka jutro ? I przytulanki tez jutro czy zacząć już od dziś ?

reklama
Paula -witaj , starasz się o dana płeć czy po prostu się starasz ;) ? Zastanawiam się czemu tak często robisz testy,Po pozytywnym teście owulacja może nastąpić do ok.48 h

Do góry