reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej dziewczyny, mąż przyjechał. Było przytulanko co prawda dobę po owulacji, więc raczej nici z tego. Może to lepiej? Też chciałbym wypróbować metodę przed owu na dziewczynkę. Z dnia owu mam synka☺, więc może przed się uda. Ja nie jestem nabiałowa wręcz cofa mnie od niego. Zostają truskawki, maliny itp. W poprzedniej ciąży mierzyłam temp, obserwowałam śluz i testy owu. A i tak ciężko było zajść w ciążę. Po pewnym czasie było mi obojętne co będzie aby było i zdrowe. Mam więc 2 synów i pora na córeczkę. Uzbrajam się w wielo miesięczną cierpliwość, bo trochę to potrwa. Niby wszystko zależy od zwycięskiego plemnika- lecz ja myślę, że jestem mamą chłopców .

Ps. Wczoraj "wstrzyknelam" sobie Vagisan z kwasem mlekowym. Przytulanie bylo 25/26 w nocy z pon/ wtorek. Niewiem czy nie wybilam tym sposobem wszystkich plemnikow ale nie spieszy mi sie aby to bylo juz za tym pierwszym razem , a nadzieja ze pozostana żenskie plemniki wygrala:)

Katja tak moim zdaniem owu tuz tuz.a co do wstrzykiwan kup sobie paski ph by zmierzyc czy w ogole jest potrzeba zakwaszen ja np. mam ciagle ph 4.5 nawet 3 h po seksie wiec nie zakwaszam sie zbytnio bo w ph 4.0 plemniki gina.

Wyczekuje ciagle bolu owulacyjnego..ale poki co nie ma ..wczoraj podczas seksu R mowil ze nie czul szyjki wiec jest wysoko na owu by pasowalo..Wczoraj caly dzien mbie cmil lewy jajnior ale to jwszcze nie to:D........Teraz tak mysle i u mojej siostry po poronieniu a tez miala bardzo wczesne poronienie bo w 5 tc...owu przesunela sie kilkanascie dni bo 9.04 poronila a 1.05 zmajstrowali Hanke wiec jakby nie patrzec wszystko sie przesuwa.Jak te pecherzyki juz takie duze endometrium bardzo ladne i grube to musi to byc lada chwila.Mamy zamiar starac sie dziennie do @ albo do testu bo serio nie znam dnia ani godziny:p

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś mam gina po 14,zobaczymy czy da zielone światło :-) jeśli tak mam plana na roboty dosyć sporo przed owu czyli zaraz jakos po @ i jakos po owu też do nastepnej @. Jak budowalismy naszych chłopaków byliśmy z mężem oboje bardzo plodni, obaj są z pierwszych starań. Ciekawe czy się zmieniło :-) jeśli się nie uda będę skracac odstępy do owu. Jeszcze planuje osłabić mężowi plemniki przed bara bara ;-)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Katja tak moim zdaniem owu tuz tuz.a co do wstrzykiwan kup sobie paski ph by zmierzyc czy w ogole jest potrzeba zakwaszen ja np. mam ciagle ph 4.5 nawet 3 h po seksie wiec nie zakwaszam sie zbytnio bo w ph 4.0 plemniki gina.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam sklonnosc do infekcji swedzen itp wiec mysle ze kiepsko z kwasnym ph....

Trzymam kciuki :))

Ja dziś mam gina po 14,zobaczymy czy da zielone światło :-) jeśli tak mam plana na roboty dosyć sporo przed owu czyli zaraz jakos po @ i jakos po owu też do nastepnej @. Jak budowalismy naszych chłopaków byliśmy z mężem oboje bardzo plodni, obaj są z pierwszych starań. Ciekawe czy się zmieniło :-) jeśli się nie uda będę skracac odstępy do owu. Jeszcze planuje osłabić mężowi plemniki przed bara bara ;-)

My takze za pierwszym razem z synkiem wyskoczylismy....:) tez uwazam ze plodnosc byla 100%.... :)
A jak planujesz oslabic meskie plemniki ???:)

Dzień przed albo np rano zabawa z zabezpieczeniem zeby oproznil najszybsze ;-) a przed samym starankiem gorąca kapiel i przegrzanie jąder :-) Gdzieś to wyczytałam u mamuśki ktora się starała o corcie i jej wyszło

reklama
Ludze sie, ze w sobote rano "na lewo " wyskoczyly meskie, a w poniedzialek o 23 same zostaly dziewczynki :) goraco bylo to moze i jadra sie podhrzaly bo o kapieli nie pomyslalam hihi.:) oooo dziekuje za odpowiedz :)

Do góry