reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie ciągle wraca to samo...a zaczęło się od pierwszej ciąży. Przed ciaza nigdy nie mialam zadnej infekcji.
No nic taki urok ciąży ze takie dziadostwo szybko wracają.

A leżałas w szpitalu? Nie martw się. Musi być wszystko ok.
A jak nazwiecie swoją księżniczkę? Jak u Was byly starania?

Ja się zastanwiam czy owu jednak nie było wcześniej skoro pęcherzyk równy z OM.

reklama
Majorcia - no właśnie będę w Pl 19 sierpień do początku września i się zastanawiam czy iść na samym początku i na końcu czy tylko raz a porządnie na samo 3/4d, mojego lekarza nie ma i tak o, mam back up plan ale zobaczę jeszcze bo właśnie bym chciała na płycie mieć pamiątkę :) , a ty się starałas tez o konkretną płeć - córkę :) , i się udało :) , fajnie !( Wnioskuję ze jak starania o plus 12 to córkę planowałaś i córka jest :) ) , nie wiem czy już urodziłas czy nie jeszcze bo jak coś to suwaczkow nie widzę - Wybacz nie wiem nie kojarzę po nicku pozatym skleroza ciążowa to nic nie wiem już całkiem hahhah :D
Tak masz rację z ta metoda O+12 ze plemnik tyle h potrzeba itp. , u mnie jakoś wyszło 8 h po owu starania ale wiesz jedno z wielu i nie wiem tak naprawdę z którego razu to jest pozwolilismy sobie w tym cyklu akurat ze hej :) , jeju przykro to slyszec a nie wiesz czemu u Ciebie się tak działo ze nie dało się odnosić ? Może coś tam się źle łączyło , tak czy siak gratuluję córeczki i zdrowej dzidzi tym bardziej :) !

Elenaa- super gratuluję i napewno za 2 tyg to już będzie co podziwiać i serduszko i skaczaca dzidzie hihi ,

Coś tu kiedyś Airfix pisała ze lactovaginal nie aż taki dobry w ciąży no ale jak lekarz przepisze to cóż jak jest zaufanie to się leki bierze jak nie trzeba zmienić lekarza :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

starania dzień lub dwa przed owulacją, ale bardziej obstawiam niecałe 24 godz. przed innej możliwości nie było a i starania po miesięcznej przerwie u nas częste serduszkowanie nie przynosiło owoców
Elenaa u mnie wpływ jeżeli cokolwiek miało to tylko dieta i suplementy , które brałam bez przerwy przez dwa lata a w szczęśliwym cyklu nie brałam już niczego ale dzięki temu forum postanowiłam jeszcze raz zarezykowaci się udało
Elenaa u ciebie tez szybko zleci i będziesz już tego 8 sierpnia podziwiać malutki zarodek z serduszkiem
w szpitalu nie leżałam brałam gentamycyne dowcipnie

Dziewczyny jestem po wizycie u gina, pęcherzyk jest we właściwym miejscu i ma 6 mm co odpowiada 5tc+2, czyli idealnie jak data z OM.
Za 2 tygodnie mam przyjść i mam nadzieje że będzie piękny zarodek z serduszkiem. Przepisała mi macmirror bo powiedziała ze tamten lek co mi przepisał tamten gin nie nadaje się na 1 trymestr.
Airfix Ty też brałaś ten macmirror na takim etapie ciąży, tak?
Elenaa Ja go brałam w cyklu staraniowym ,ale koleżanka jedna i druga już go brały w 1 trymestrze. Ma być bezpieczny. Wydaje mi się ze infekcja jest dużo bardziej niebezpieczna dla dzidzi. Lekarz wie co dobre dla dziecka :)
Nie wiem jak lactovaginal w ciąży się spisuje,ale ja go brałam na zmianę z macmirrorem i iladianem bo nie mogłam sobie poradzić już z infekcja w cyklu przed staraniami i w staraniowym. Zlapalam jakas grzybice wtedy paskudna.

Dziewczyny macie jakis sposob na ten sylk?bo on jest dosc rzadki i nie umiem Go wsadzic palcem do srodka bo zostaje na zewnatrz:p

reklama
millo z tego co wiem dziewxzyny wstrzykuja sobie strzykawka..ja jakos daje rade inaczej z moim R.A mierzysz sobie ph??

Elenna bardzo sie ciesze ze wszystko oki:-)

antonia no i super:-)

ja dalej wyszukuje sie objawow owu ale jako takiego bolu owu nie mialam we wtorek cmil mnie lewy jajnik wczoraj klul i tyle ...ciekawa jestem ...wolalbym juz wiedziec na czym stoje bo oszalec mozna...nie wiadomo czego sie mam spodziewac:-(

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry