reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ja pomimo tego co usłyszałam w 14 dniu cyklu obiecałam sobie że nie dostanę następnej miesiączki i koniec kropka. No i się sprawdziło:-) tak miało być po prostu. Jeszcze się boję czasami o to maleństwo ale staram się być spokojna i wierzyć że w kwietniu się zobaczymy po drugiej stronie brzucha.

Airfix obie zagrałyśmy lekarzom na nosach he he:-)

I ja czuję że u ciebie będzie dziewczynka. Patrzyłam na nuba na zdjęciu:-)

reklama
Hejka:-) nie tak dawno udzielałam się na tym forum, bo chciałam spełnić marzenie o synku. Później już mi się zrobiło wszystko jedno bo okazało się że mamy z mężem spore problemy. Od początku sierpnia zaczęliśmy leczenie w klinice niepłodności. W nowym cyklu miałam mieć droznosc jajowodów a 17 sierpnia w dzień kiedy miałam jechać na posiew zobaczyłam dwie kreski. Na ten cud czekałam 15 miesięcy! No i najlepsze jest to że od początku czuję że to chłopczyk:-) termin porodu wg OM 27 kwietnia

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia w spełnianiu marzeń.
Super, gratulacje :)
Pamiętam Cię, bo przeczytałam prawie całe forum zanim zaczęłam się udzielać.
Trzymam kciuki za wymarzonego synka. Dużo zdrówka Wam życzę :):-) :)

92Tynka92 I ja też tak podeszłam do cyklu, " ze jeszcze im pokaże kto tu dzieci mieć nie bedzie". I ze żadnej ciąży biochemicznej już nie będzie, żadnych poronien. To ma być moja zdrowa dzidzia i już :) I też z niecierpliwością czekam na spotkanie po drugiej stronie brzucha :) mój synek patrzy na usg i mówi - " Ale ma usteczka do czałowania " hehe

Tynka chłopcy super starszy podchodzi do małego i ciągle mu wyciąga łapki z buzi mówi: Olinku łapcie są be hehe jakby on nie wiem jaki duży był albo Olinku: Nio cio tam i tak zdrabnia heheh, czasami zdarzy się że jest o niego zazdrosny ale to są epizody. Zobaczymy jak od września zacznie się przedszkole oby obyło się bez infekcji. Życzę Ci spojonej i nudnejj ciąży :) masz podobny termin do mnie ja miałam na 21.04 no ale my już w zeszłym roku miałyśmy podobne cykle :-)

Ayra dziękuję:-)

Airfix ale będzie z twojego synka kochający braciszek:-) aż się wzruszyłam! A ja ostatnio non stop płacze ze wzruszenia:-)

Magic super ze starszy tak się ładnie z małym dogaduje:-) co to terminu to właśnie tak mi się wydawało że chyba w kwietniu rodziłaś:-)

Magic mega ciekawy artykuł! Być może i ja bez planowania będę miała synów bo moja teściowa urodziła 3 synów a mama mojego teścia miała 3 synów i córkę. Brat męża ma syna...może mój mąż ma gen męsko-męski:-) no ciekawe ciekawe...okaże się za jakieś 10-12 tygodni:-)

A mój Tata miał 2 braci a ma 2 córki. A z kolei mój mąż ma 2 siostry więc powinien mieć ten typ Żeński. A co najlepiej mój wujek ma 4 siostry a ma 2 synów i dopiero po długiej przerwie mała córkę planowaną 2 dni przed owu :)

Co do smaków to u mnie trochę inne niż w pierwszej ciąży. Wtedy miałam wene na frytki, kiwi i lody. Teraz na nektarynki i żelki :-) co wspólnego? Kanapki z serem żółtym i majonezem :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Elenaa bo na to ma wpływ kilka pokoleń nie tylko u ojca ale dalej cechy tez dziedziczy sie z kilku pokolen wstecz mysle ze to ma sens, w artykule tym oryginalnym jest to fajnie wyjasnione. No ale to kolejna teoria

Do góry