reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonia no pewnie ze tak.Szkoda ze nie widzialas moze sprzet czy cos.Ja w 13 tc widzialam wszystko dokladnie - chodzi mi o nuba.
Sprzęt super. Większość w moim mieście robi tu genetyczne. Babeczka też specjalista. Widocznie za wcześnie albo nie ma ptaka ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Antonina super wiesci :) Mam nadzieje, ze to upragniona corcia Ci sie tak chowa w brzuszku ;) Wazne ze zdrwowe.
Dziewczyny a co to jest ten "NUB"?

Ja juz po meczacym weekendzie, mam nadzieje ze w tyg. odpoczne :)
Pogoda u nas super, oby sie utrzymala ;)

@Antonia2016 ciesze sie, ze dzidzius zdrowy to najwazniejsze.
a ja dopiero zaczynam nowy cykl dzis, bo dopiero zawiatala @ i znow ostatnia bede w kolejce. nic nie biore, tylko kwas foliowy i siemie, dzis zmierzylam jeszcze temp i juz wiedzialam , ze bedzie @ bo spadek, takze od dzis tez termometr w odstawke idzie, zaczne po @ mierzyc.
@ajlak jak tam u ciebie ? ty chyba po owulce dopiero?

@Antonia2016 ciesze sie, ze dzidzius zdrowy to najwazniejsze.
a ja dopiero zaczynam nowy cykl dzis dopiero zawiatala @ i znow ostatnia bede w kolejce.
@ajlak jak tam u ciebie ? ty chyba po owulce dopiero?
To teraz ana. dużo luzu, co dwa dni i wyjdą dwie kreski :-)
U mnie już 14tc leci. Kolejne badanie na które liczę odkrycie płci to 2 czerwiec :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

To teraz ana. dużo luzu, co dwa dni i wyjdą dwie kreski :-)
U mnie już 14tc leci. Kolejne badanie na które liczę odkrycie płci to 2 czerwiec :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
taki mam zamiar wlasnie, trzymajcie kciuki mocnooo
antonia 14 tydzien, kiedy to zlecialo, masz juz po mdlosciach teraz zaczna sie inne uroki ociezalosc, zgaga itd. hihi no i ruchy, te motylki w brzuchu :) ale to piekny okres przeciez :)

taki mam zamiar wlasnie, trzymajcie kciuki mocnooo
antonia 14 tydzien, kiedy to zlecialo, masz juz po mdlosciach teraz zaczna sie inne uroki ociezalosc, zgaga itd. hihi no i ruchy, te motylki w brzuchu :) ale to piekny okres przeciez :)
Narazie mdłości minęły i nie mam kolejnych dolegliwości.oby jak najdłużej :-). Brzuszek jeszcze rano niewidoczny, wieczorami już większy :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Mikallo nub to wyrostrk plciowy ;) u obu plci do ok 13-14 tyg ciazy jest podobny, chlopiecy jest pod katem 30st do kregoslupa a dziewczecy jest rownolegly do kregislupa ;) po nachyleniu tego wyristja - nuba mozna rozpoznac plec na usg penatalnym ;)
Ana jakiej dlugosci masz faze lutealna?

Mikallo nub to wyrostrk plciowy ;) u obu plci do ok 13-14 tyg ciazy jest podobny, chlopiecy jest pod katem 30st do kregoslupa a dziewczecy jest rownolegly do kregislupa ;) po nachyleniu tego wyristja - nuba mozna rozpoznac plec na usg penatalnym ;)
Ana jakiej dlugosci masz faze lutealna?
14 dni na to wychodzi, teraz porownuje swoje wykresy i zawsze 14 dnia po owul mam @ jedynie w biochemicznej trwalo to dluzej wiadomo i wedlug mnie teraz o jeden dzien sie chyba przesunelo, ale nie jestem pewna.

Ostatnia edycja:
reklama
Narazie mdłości minęły i nie mam kolejnych dolegliwości.oby jak najdłużej :-). Brzuszek jeszcze rano niewidoczny, wieczorami już większy :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
ja w ostatniej ciazy pstrykalam sobie zdjecia co miesiac, jakos tak od 13 tego jak zaczynalo byc cos widac :) oby inne dolegliwosci ominely cie szerokim lukiem :) ja mialam okropna zagage wieczorami od polowy ciazy, az do porodu, pomagalo mleko z majerankiem tylko, nawet imbir nie dawal zadnej poprawy, musialam miec kubek z mlekiem przy lozku zawsze :)

Do góry