reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana najważniejsze ze wszystko w jak najlepszym porządku z maleństwem :) jak taki wstydzioszek to na pewno dziewczynka ;) moja kruszynka tez się ruszała na usg a ja nic nie czuje Wiec się nie martw. A który jesteś teraz tydzień?

reklama
Majorcia dziękuje w sumie u mnie Ok. Czasem złe wie czuje ale ważne ze nic niepokojącego do nie dzieje
Ana to dobrze ze wszystko wporzadku. No szkoda ze dzidzia nie współpracowała Ale może na następnej wizycie już będzie coś widać. Kiedy nastapna?
Marzycielka głowa do góry. Wiadomo jak się kreseczki nie pojawiają to rozczarowanie ale to wcześnie wiec spokojnie możesz jutro albo w pon dopiero zatestowac.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ana super! Najważniejsze że dzidziuś zdrowy, wspaniale:) Szkoda że nie wiemy jeszcze co nosisz, ale sądzę że będzie to dziewczynka:)
Marzycielka jeszcze trochę za wcześnie żeby coś ewentualnie było widać, poczekaj jeszcze ze 2 dni. Trzymam kciuki:)

Ana, gratuluje zdrowej dzidzi. Jeśli tak się chowa to pewnie dziewczynka ;) kiedy masz kolejne usg?
Marzycielka, poczekaj jeszcze ze 2/3 dni z ponownym testem. Nic jeszcze przesadzone.

@ana. Super ze dzidzia zdrowa :D ktory Ty juz jestes tydzień? To było zwykle badanie czy jedno z 3 glownych usg?

Ja idę na wizytę w poniedzialek bo bardzo mnie podbrzusze pobolewa. Wiadomo przed wizyta jest lepiej ale niech sprawdzi czy wszystko ok bo ostatnio wizyta wygladala kiepsko :/

@Imama takie info znalazlam odnosnie budowy czaszki w internetach : )
"Chłopcy mają mieć większe i kwadratowe czoła, podczas gdy główki dziewczynek są bardziej okrągłe"

nastepna dopiero za miesiac :( ja w 17 tyg jestem, na nastepnej juz napewno poznamy płeć powiedzial ze bedziemy wypatrywac, az sie ujawni co tam sie chowa, to bedzie 21 tydzien.
Mikallo dobrze ze masz te wizyte, mnie tylko ta głowa doskwiera czasem, a tak to jakbym w ciazy nie była, czy byla jakas wizyta szczegolna nie wiem,no badal dokladnie np obwod glowki wskazywal ze to tydzien strasze dzieciatko, ale to wszystko sie zmieni jeszcze.
Imama ciesze sie, ze mdlosci troszke ci mijaja po tej witamince, ktory u ciebie juz leci?
Marzycielka jeszcze nic straconego to za wczesnie, wszystko zalezy od implantacji jednym wychodzi 8 dpo innym w 12dpo dopiero, wiec nadzieja ciagle jest. mi w 10 i to naprawde ledwo zauważalna, tylko pod swiatlo i musialam niezle wzrok nagimnastykowac, zeby dojzec cos :) wiec pewnie w 8 czy nawet 9 dpo test byłby negatywny jak u ciebie.

Ostatnia edycja:
Mikallo teoria główki jest dla mnie za ciężka oglądam różne zdjęcia w Internecie i cały czas nie wiem jak różnić główkę ;) ale Ty masz wizytę w poniedziałek więc może już teraz się dowiesz. Który masz tydzień? Planowalas dziewczynka? :)

reklama
Ana No u mnie już właśnie leci 8 tc. Także dwa miesiące za mną. Za tydz w poniedziałek tj 18 mam wizytę. Mam nadzieje ze wszystko będzie ładnie widać. Na połówkowych to już naprawdę powinno być widać plec wiec fajnie bo będziesz miała już praktycznie 100% pewnosc. Lekarz napewno tez postara się określić.
Kitqa jak dla mnie to te określanie przez główkę to ciężkie. Nawet nad ramzi tez zaleci od zdjęcia to musisze się na kombinować.
Mikallo to sama umowilas sobie wizytę bo Cię te bóle niepokoją czy termin masz?

Do góry