reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki Majorcia za wyjaśnienia. Czyli mogę brać acard 75 mg. A jak zazywalas acard przed staraniach,codziennie?
Imama ja tak samo nie znam się na tym i głupia jestem jak nie wiem co i wolę się dopytać bo zawsze ktoś coś doradzi :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Majorcia, dzisiaj mam 15dc. Po castagnusie cykle mi znormalnieli ;) kiedyś miałam w OK.27 dc, po porodzie bardziej 21dc. A jak zaczęłam łykać castagnus w zeszłym cyklu to ov miałam w 17/18 dc. Czyżby teraz ov miała być jeszcze wcześniej? Niezłe by było bo u mnie praktycznie to się nie zdarza, żeby I faza cyklu była taka krótka. Może ten saw palmetto pozmieniał-Rez zaczęłam go brać w poprzednim cyklu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Leeleeth bardzo bardzo Ci kibicuje :-*

LELEETH ja też bardzo bardzo bardzo!!

[emoji8][emoji8][emoji8]

atdc9vvjktz16vlw.png

O matko nie ma.mnie cały dzień a tu tyle wpisów ,

PrzyszłaMama87- dzięki za info o priv :) ! Już odp. , szybko Ci bladzioch wyszedł ! Wow

Imama - , no faktycznie uważaj jak taka mega płodna jesteś hihi, po poronieniach też duża szansa na córkę ,

Majorcia - ja wiem że masz córkę i mąż bral salfazin mojemu to się chyba nie przyda bo mamy naszego młodszego który się przebił przez takie ilości żelu na obniżenie ph że to naprawdę zdrowy chlop, i bardzo silny, chociaż zastanawia mnie fakt a co jeśli po prostu mąż ma silniejsze chkopczykowe plemniki,to salfazinem bym może podrasowała te dziewczynkowe ;) Hehe,

Ana87- trochę wiary za niedługo się dowiesz ale z tych wszystkich ludzi co ciągle im płci nie mogli dojrzeć to same dziewczynki tylko chyba jeden chłopczyk był na ileś tam przypadków, także a nóż widelec ;) - Ale wiem nie ma co się nakrecac ,

Gosica- owu była późno 13.05 , to był 19cd,

Alrksandra.kow-gratuluje ciąży ! Sliczna fofka ja niestety nic nie widzę to , Ale może na forum GD by coś powiedzieli ogólnie :)

Buniczek - generalnie alko i diet cola to nie taka zła sprawa [emoji23] Haha, ale pamiętaj pij diet cole lub pepsi bo asmapartamem słodzone a też zalecaja

Gosica-to może przybliżaj czas o te 2-3 h jak nie możesz zajść , pamiętaj że plemniki potrzebują 7 h w środku żeby być zdolne do zapłodnienia to wiesz moga się mijać z jajem,

Marzycielka z tych dwóch wybrała bym acard! Tylko nie brac codziennie tylko co 2-3 dzień (dla tych którzy jakby nie mają zaleceń od lekarza i zobaczyć jak się czujesz po) - przeczytałam na GD tak Atomic zalecała, i dokładnie tak jak Maziajka pisze Airfix też brała i też ma córkę -.cos w tym jest

Ciekawe co z mojego cyklu nie planowanego wyjdzie w tym miesiącu ;) ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

O matko nie ma.mnie cały dzień a tu tyle wpisów ,

PrzyszłaMama87- dzięki za info o priv :) ! Już odp. , szybko Ci bladzioch wyszedł ! Wow

Imama - , no faktycznie uważaj jak taka mega płodna jesteś hihi, po poronieniach też duża szansa na córkę ,

Majorcia - ja wiem że masz córkę i mąż bral salfazin mojemu to się chyba nie przyda bo mamy naszego młodszego który się przebił przez takie ilości żelu na obniżenie ph że to naprawdę zdrowy chlop, i bardzo silny, chociaż zastanawia mnie fakt a co jeśli po prostu mąż ma silniejsze chkopczykowe plemniki,to salfazinem bym może podrasowała te dziewczynkowe ;) Hehe,

Ana87- trochę wiary za niedługo się dowiesz ale z tych wszystkich ludzi co ciągle im płci nie mogli dojrzeć to same dziewczynki tylko chyba jeden chłopczyk był na ileś tam przypadków, także a nóż widelec ;) - Ale wiem nie ma co się nakrecac ,

Gosica- owu była późno 13.05 , to był 19cd,

Alrksandra.kow-gratuluje ciąży ! Sliczna fofka ja niestety nic nie widzę to , Ale może na forum GD by coś powiedzieli ogólnie :)

Buniczek - generalnie alko i diet cola to nie taka zła sprawa [emoji23] Haha, ale pamiętaj pij diet cole lub pepsi bo asmapartamem słodzone a też zalecaja

Gosica-to może przybliżaj czas o te 2-3 h jak nie możesz zajść , pamiętaj że plemniki potrzebują 7 h w środku żeby być zdolne do zapłodnienia to wiesz moga się mijać z jajem,

Marzycielka z tych dwóch wybrała bym acard! Tylko nie brac codziennie tylko co 2-3 dzień (dla tych którzy jakby nie mają zaleceń od lekarza i zobaczyć jak się czujesz po) - przeczytałam na GD tak Atomic zalecała, i dokładnie tak jak Maziajka pisze Airfix też brała i też ma córkę -.cos w tym jest

Ciekawe co z mojego cyklu nie planowanego wyjdzie w tym miesiącu ;) ,

Jasne mój brał bo długo nic nie zaskakiwało i zaskoczyło bez żelu bo pewnie gdybym dalej się tak zakwaszala to bym nigdy nie zaszła no cóż każdy jest inny i ma inne problemy i to jest fajne
Miciurka musisz zatem bardzo uważać żeby nie skończyło się na małym przedszkolu hi hi;)

Majorcia- no jak taki jeden przetrwał wszystko od irygacji po żele to ja naprawdę muszę uważać [emoji23], Ale mamy limit ustalony max 4 dzieci ,

Szczerze powiem że jeśli za 3 razem córka nie wyjdzie to rozwaze microsort, PGD jeśli mnie będzie stac

Edit: leeleeth - Ja też na takie coś stawiam obniżenie testo plus kąpiele itp . A nie wiesz może te proteiny co laska podała to tygodniowo 60 g max czy dziennie czy jak :)

Czyli mogę brać co 2 dzień przez cały cykl omijając @.

Ja brałam cały czas u mnie acard nie miał wpływu na @ ale ja dwa razy poronilam więc może wystarczy tak jak Maziajka pisze co drugi dzień

Imama mnie tylko lekarz mówił że acard brany w ciąży może powodować jakaś wadę serca ale to niby chodzi o jakieś duże dawki tego kwasu acetylosalicylowego a nie takie jakie są w acardzie 75 mg Ale nie pamiętam jaka wadę serduszka może spowodować ten kwas bo mnie uspokoił że takie dawki nie powinny zaszkodzić

reklama
Majorcia- no jak taki jeden przetrwał wszystko od irygacji po żele to ja naprawdę muszę uważać [emoji23], Ale mamy limit ustalony max 4 dzieci ,

Szczerze powiem że jeśli za 3 razem córka nie wyjdzie to rozwaze microsort, PGD jeśli mnie będzie stac

Edit: leeleeth - Ja też na takie coś stawiam obniżenie testo plus kąpiele itp . A nie wiesz może te proteiny co laska podała to tygodniowo 60 g max czy dziennie czy jak :)
No nam się udało dopiero za czwartym razem ale szczerze przy trójce już jest co robić

Do góry