reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mis- malutka jest przesliczna ! bdm u Grabci to napewno nie byl na chlopca :) , wg bdm.musza byc dwa stosunki zeby zwiekszysc ilosc nasienia i ph itp. I dalej mysle ze to najlepsza opcja bez kombinowania z suplementami itp. Wlasnie jakas następna kobieta na tym forum dodala posta ze po 3.corkach syn , 2 proby 22godz. i 40 godzin po najciemniejszym tescie pozytywnym,

Grabcia ja sie zastanawiam czy sie nie wstrzeliliscie w o+12 jakims cudem ale najwazniejsze ze jest :)!

Ann- to milo slyszec ze komus sie po 2 synach udaje :D , moze i nam.tez sie uda, u nas jakos tez wychodzi z 2.5 do 3.5.dnia przed owu jakis cwaniaczek czekal, nie mniej jednak chyba wole sie nastawic na chlopca, bo bedzie mi latwiej jesli ten chlopiec faktycznie będzie anizeli myslec ze dziewczynka i sie nastawiac od początku, hm chyba tylko poczekamy zobaczymy u Ciebie raczej ta corka myslisz ze z 3 dbi przed czy z owu? U mnie nie ma innej opcji anizeli ktos musial poczekac i to dlugo [emoji23],

Martoosia.-.mam nadzieje ze juz zobaczysz serduszko i bedziesz spokojniejsza :)!
Trzymam kciuki za was!!! Oby był róż :) wysyłam z całych sił !!!

reklama
Grabcia! Super gratulacje [emoji322] udało się! [emoji3]
Kolejny trafiony sway!
Może tak sobie myślę że pora roku ma znaczenie? Że z poczęć w jesienno_zimowe klimaty więcej jest dziewczynek? (ja swoją zrobiłam w październiku a druga w kwietniu ) choć podbno w lecie jajka są przegrzane a to wiadomo też dziewczynkowe... Ja to wiem, że nic nienwiem i nie wiem co zrobię jak przyjdzie mój starankowy czas[emoji85]
Mis tak, podbno 4dniowe plemniki maja więcej xy.
A lcb 'mówi' cos więcej odnośnie ilości stosunków? Rozumiem że lcb na chłopca pokazuje aby kochać sie przed owu?
Martusia super fajna kropeczka [emoji7]

Ostatnia edycja:
Grabcia! Super gratulacje [emoji322] udało się! [emoji3]
Kolejny trafiony sway!
Może tak sobie myślę że pora roku ma znaczenie? Że z poczęć w jesienno_zimowe klimaty więcej jest dziewczynek? (ja swoją zrobiłam w październiku a druga w kwietniu ) choć podbno w lecie jajka są przegrzane a to wiadomo też dziewczynkowe... Ja to wiem, że nic nienwiem i nie wiem co zrobię jak przyjdzie mój starankowy czas[emoji85]
Mis tak, podbno 4dniowe plemniki maja więcej xy.
A lcb 'mówi' cos więcej odnośnie ilości stosunków? Rozumiem że lcb na chłopca pokazuje aby kochać sie przed owu?
Martusia super fajna kropeczka [emoji7]
Lcb wskazuje dokładne dni, w których należy się kochać na chłopca i tylko w te dni. Potem chyba jest dzień 50/50 a potem aż do owu na dziewczynkę. Rozmawiałem na temat ilości z konsultantem lc ale nie uzyskałem odpowiedzi. Jeśli o mnie chodzi to będę się raczej trzymał 4 dniowej abstynencji. W przypadku lcb przemawia do mnie wysoka precyzja określenia dni płodnych i samej owu. Jak się to wcześniej wie to można lepiej zaplanować to i owo :)

Ostatnia edycja:
reklama
Mis0890 ok czyli do owu pokazuje na dziewczynkę w owu 50/50 a po owu na chłopca? [emoji848] Czy jak?
Prawie zupełnie odwrotnie :) wg przeprowadzonych badań większe szanse (ok 80%) na poczęcie chłopca jest właśnie 3-4 dni (to dokładne dni po kilku miesiącach badań ustala lcb) przed owu, jakieś dwa dni przed to 50/50 a potem już do końca dziewczynkowe (też prawdopodobieństwo sięga 80%). To tylko schemat podany przez producenta na podstawie niemieckich badań. Nie wiem jakie będą dokładne wskazania dni "na żywo". O nich z pewnością napiszę Wam za kilkanaście tygodni :) zawierzam tej zbadanej teorii bo moja Niunia, która spała dziś na mnie kilka godzin jest z owu przy dużej częstotliwości boboseksów :)

Załączniki

• _20190104_222257.JPG
    _20190104_222257.JPG
    1,7 MB · Wyświetleń: 116
Do góry