cytrusowa85
Fanka BB :)
Martoosia z usg Ramzi dziewczynka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Martoosia z usg Ramzi dziewczynka
Cześć dziewczyny chciałam sie nieśmiało przywitać![]()
Przypadkiem znalazłam Wasz wątek , troszkę przewertowalam wstecz , ale tylko troszke bo tego jest o ho hoo..
Martoosia04 szczególnie śledziłam kawałek Twojego wątku jak już w ciąży byłaś i czekałaś na poznanie płci , jakierz to było emocjonujace![]()
Jestem mamą dwóch wspaniałych chłopców no i chyba nie trudno się domyślić co mnie do Was prznioslo. Troszkę informacji zebrałam co poczytałam "po drodze" , ale czy mogła bym Cię prosić Martoosia04 o przepis na dziewczynkę ? Zapisane mam suplementy nie wiem jedynie co to jest OLE i w jaki sposób zakwasić środowisko pochwy ?
Tak naprawde o 3 dziecko będziemy się starać mniej wiecej za rok , ale chcę sie dobrze do tego przygotować.
Trzymam kciuki za każdą z osobna za spelnienie marzeń.
Tak jak u mnie - po prostu wyszło. Nawet nie wiem czy w owu czy nieSzczerze mówiąc to po prostu wyszło wiec przepisu nie zdradzępierwszy synek na pewno w owulację , a drugi też był blisko owulacji - bliżej niż myslalam. Szczerze nie skupiałam się nad tym za bardzo bardziej liczyłam na farta mimo , że pragnęłam coreczki. Na początku jak lekaż powiedział mi że będzie drugi syn ( z resztą sama odrazu zobaczyłam ) poczułam zawód , ale tylko tak trochę i niedlugo w zasadzie no ale jednak.. Moja siostra też ma dwóch synów , nigdy żeśmy nie czuły ze strony naszej rodziny czy rodzin mężów że o matko sami chłopcy , wręcz przeciwnie była radość mimo że tej dziewczynki brakowało
![]()
Tak szczerze to bardzo zastanawiam się nad tym czy chce znać płeć jak zajdę w ciaze , czy nie zrobić sobie i mężowi niespodzianki przy porodzieMoże to dziwne , ale ja czuję że córeczka jest nam jeszcze pisana
![]()
Ty już zaczęłaś starania?Witaja ja poproszę o przepis na syna
ja mam córkę sprzed owulacji i moje koleżanki również. Dietę miałam „delikatną” i bogatą w nabiał.
Tak jak u mnie - po prostu wyszło. Nawet nie wiem czy w owu czy nieja jak się dowiedziałam, ze będzie drugi syn to tak jakby mi ktoś potwierdził to czego byłam pewna odkąd zobaczyłam dwie kreski na teście
mąż bardziej przeżywał i mi mówił, ze przykro mu ze nie będzie dwóch na dwie tylko trzech na jedną
ale ja zawsze chcialam dwóch synów. Teraz tez tak jak Tobie marzy mi się córka.
Ty już zaczęłaś starania?![]()
Hej ja póki co to obserwuje i robie testy owu. Chciałam działać w lutym ale nie byłam pewna kiedy jest ten czas i zrezygnowałam. Badać szyjki nie potrafię. Ból jajników nie zawsze wystepuje. Cykle mam nie regularne. ehhhh ciężka sprawa z tym moim zwariowanym organizmem.Hej dziewczyny. Staram się nadrobić te kilka tysięcy stron z poprzednich lat starań o wymarzoną płeć i po pierwsze już wiem że nic nie wiempo drugie większość jest odwrotna do tego co ja robiłam przy staraniach o syna tzn. dziewczyny zarzucały wagę na córkę ja przed ciążą z synem schudłam i basen 2/3 w tygodniu, piszą że słodycze na syna Wy tu też tak pisałyście że cukier jest ok ja przed ciążą
całkowicie odstawiłam cukier i słodycze za to wcześniej przy córkach słodycze były u mnie podstawą
Więc znowu sobie uświadamia że to całe planowanie nic nie daje tylko i wyłącznie szczęście czy siła wyższa
Która mi podpowie czy szczypiorkowa doczekała się syna bo już noce zarywam żeby doczytaci czy której jeszcze udało się tutaj zaplanować syna bo chyba jakoś łatwiej z dziewczynkami
@PragneSyna a wy działacie ?
@Megi_Meg a Ty kiedy zaczynasz staranka ?
Miłego dnia wszystkim
Szczypiorkowa czekała na kolejną córęHej dziewczyny. Staram się nadrobić te kilka tysięcy stron z poprzednich lat starań o wymarzoną płeć i po pierwsze już wiem że nic nie wiempo drugie większość jest odwrotna do tego co ja robiłam przy staraniach o syna tzn. dziewczyny zarzucały wagę na córkę ja przed ciążą z synem schudłam i basen 2/3 w tygodniu, piszą że słodycze na syna Wy tu też tak pisałyście że cukier jest ok ja przed ciążą
całkowicie odstawiłam cukier i słodycze za to wcześniej przy córkach słodycze były u mnie podstawą
Więc znowu sobie uświadamia że to całe planowanie nic nie daje tylko i wyłącznie szczęście czy siła wyższa
Która mi podpowie czy szczypiorkowa doczekała się syna bo już noce zarywam żeby doczytaci czy której jeszcze udało się tutaj zaplanować syna bo chyba jakoś łatwiej z dziewczynkami
@PragneSyna a wy działacie ?
@Megi_Meg a Ty kiedy zaczynasz staranka ?
Miłego dnia wszystkim