reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak właśnie było, wyszła niechcący :) choć wtedy marzył mi się syn, wsumie nadal mi się marzy i mam zamiar go "stworzyć" 😂 widocznie u mnie tak musiało być, gdybym pierwszego miała syna, to nie poznałabym świata dziewczynki, teraz w córce jestem zakochana i fajna więź się tworzy matka - córka, w styczniu skończy 5 lat, a już teraz wiem, że będziemy najlepszymi przyjaciółkami :)
To jestem piękne, o czym teraz piszesz....🥰A czy nie chciałabyś mieć drugiej córci? Pytam z ciekawości:-)

reklama
Ja mam Hashimoto a dodatkowo czynnik, który zaniża wynik TSH. Ogólnie mam cyrki z tarczycą przez całe życie. Cudem dwie bezproblemowe ciążę są za mną :)

To jestem piękne, o czym teraz piszesz....🥰A czy nie chciałabyś mieć drugiej córci? Pytam z ciekawości:-)

Gdybyś zapytała mnie 6 lat temu, to odpowiedziałabym, że nie, zawsze chciałam 2 synów, ewentualnie parkę, dwóch córek nigdy nie brałam pod uwagę. Mimo, że ja jestem bardzo kobieca ( tak sobie dziś posłodzę nieskromnie) to wydawało mi się, że bliżej mi do chłopców. Teraz wszystko się zmieniło, córka zmieniła moje nastawienie do wszystkiego, pokazała mi świat małej kobiety, która też kiedyś chce być mamą, która ma marzenia jak każda z nas, która uwielbia ze mną robić zakupy, która rozpieszcza mojego męża, a swojego tatusia :) i tak mogę pisać w nieskończoność. Owszem pyskata też się robi, żeby nie było :) ale ogólnie jest super. Gdybym miała mieć 3 dzieci, to chciałabym 2 córki i syna, ale trójki mieć nie będę, a syna mam w sercu, chce poznać i odkrywać świat małego chłopca. Córkę przyjmę z otwartymi ramionami, ale boję się, że w sercu zawsze będzie mi gdzieś tego chłopca brakować.

Jak kupuję ubrania córce np w hm, w zarze czy w newbie, to zawsze zaglądam z ciekawości na dział chłopięcy i tam też się rozpływam 🥰 chociaż chłopiec tańszy w utrzymaniu 😂 nie trzeba tych wszystkich spineczek, gumeczek, opasek itp ;)

Jak kupuję ubrania córce np w hm, w zarze czy w newbie, to zawsze zaglądam z ciekawości na dział chłopięcy i tam też się rozpływam 🥰 chociaż chłopiec tańszy w utrzymaniu 😂 nie trzeba tych wszystkich spineczek, gumeczek, opasek itp ;)
Tak, to prawda, niektóre chłopięce też są super, zwłaszcza koszule casual😎. Wiem, o czym piszesz w stosunku do dziewczynek. Dochodzą jeszcze torebeczki, biżuteria i milion pomadek ochronnych 😂😀

Tak, to prawda, niektóre chłopięce też są super, zwłaszcza koszule casual😎. Wiem, o czym piszesz w stosunku do dziewczynek. Dochodzą jeszcze torebeczki, biżuteria i milion pomadek ochronnych 😂😀

Ooo tak, pomadka to bardzo ważna rzecz 😂 ogólnie ja uwielbiam ubrania dla dzieci, ale mając 2 córki to mogłabym zbankrutować 😂 więc proszę o rady na płeć męską :)

reklama
Dziewczyny jestem już po wizycie u ginekologa. Jeśli chodzi o moje wyniki to prolaktyna, testosteron, fsh i lh twierdzi że jest ok. Tsh też jest ładne więc dziwi go że przy takim ładnym tsh ft3 i ft4 jest ponad normę. On zakład że coś było nie tak, bo to nie możliwe i mam zrobić jeszcze raz to badanie w dowolnym dniu cyklu. Teraz nie mam jak bo pracuje od 6 do 14 a w przyszłym tygodniu mam nocki więc też mówił żeby poczekać bo najlepiej żebym była wyspana i na czczo oczywiście. No i mówił by zrobić tym razem w innym labo. Wg jego wynik powinien wyjść ok ale jeśli się myli to wtedy do Endo i pewnie on przypisze jakaś nieduża dawkę leku. Na usg mówił że widać pęcherzyk więc działać i za 10 dni mogę zrobić bete. Endometrium też ładne więc wszystko ładnie wygląda. Także dużo nadziei we mnie teraz mimo że te tsh martwilo.
Ale dla męża chyba nie powiem że lekarz kazał dzisiaj jeszcze działać i powinno się udać bo będzie czuł presję [emoji28] aaa no i jeszcze cytologie jednak mi zrobił i mówił że wczorajszy stosunek nie ma wpływu na wynik cytologii
To super trzymam kciuki za ten cykl jak dla mnie stsdounek LH do FSH jest za niski no ale to moje zdanie. Z prolaktyna wiem że lekarze bagatelizują dopiero jak sięga granicy 800 to wtedy przepisują a tak naprawdę powinno się ją robić z obciazeniem i wtedy wychodzi najbardziej miarodajnie
Powodzenia ten cykl musi się udać ✊

Do góry