Tak, chociaż nie ukrywam,że nie było to łatweCzyli czyste BDMi się udało
![]()
reklama
Megi_Meg
Fanka BB :)
Ja kiedyś czytałam wywiad z embriologiem, który ze swoich obserwacji twierdził, że dieta ma wpływ i zwiększa szansę na płeć o jakieś chyba 5% (o ile dobrze pamiętam) natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze bo są cięższe ze względu na to, że mają więcej materiału genetycznego, i plemniki męskie zawsze są wcześniej przy komórce jajowej, bo są lżejsze. O budowie nic nie wspominał.
Lobeliaxx
Początkująca w BB
Myślę, że ma to sens. Bo gdy tak sobie myślę o dr Schettlesie to kurcze nie wiem dlaczego gdy zobaczył że jedne plemniki są większe i wolniejsze, a drugie mniejsze i szybsze to stwierdził że te szybsze to męskie, a wolniejsze to żeńskie??? Może jednak było tam coś więcej, jakieś jeszcze podstawy że tak stwierdził. Bo czemu np nie pomyślał odwrotnie? :-OJa kiedyś czytałam wywiad z embriologiem, który ze swoich obserwacji twierdził, że dieta ma wpływ i zwiększa szansę na płeć o jakieś chyba 5% (o ile dobrze pamiętam) natomiast plemniki żeńskie są wolniejsze bo są cięższe ze względu na to, że mają więcej materiału genetycznego, i plemniki męskie zawsze są wcześniej przy komórce jajowej, bo są lżejsze. O budowie nic nie wspominał.
Truskawka11
Czyli BDM dziala???Tak, chociaż nie ukrywam,że nie było to łatwe![]()
Czyli selnasCiekawostka
Przy sortowaniu nasienia bydła, oprócz wirówki, stosują ładunki elektryczne, ładunek - przyciąga męskie plemniki, ładunek + żeńskie, skuteczność 97%
Więc chyba swoje ciało obkleję ładunkami -![]()
Truskawka11
Domi33, napisz mi proszę o BDM, jeśli chodzi o dziewczynke, co tam piszą 
Elenaa
Oooo dobre pytanie :-)Myślę, że ma to sens. Bo gdy tak sobie myślę o dr Schettlesie to kurcze nie wiem dlaczego gdy zobaczył że jedne plemniki są większe i wolniejsze, a drugie mniejsze i szybsze to stwierdził że te szybsze to męskie, a wolniejsze to żeńskie??? Może jednak było tam coś więcej, jakieś jeszcze podstawy że tak stwierdził. Bo czemu np nie pomyślał odwrotnie? :-O
Truskawka11
Czy jajies6inne ladunki miałaś na myśli??Czyli BDM dziala???
Czyli selnas![]()
reklama
Ogólnie to trzeba obserwować cykl przez minimum 3 m-ce. Trzeba używać pasków do owulacji i mierzyć nawet kilka razy dziennie, żeby dokładnie określić dzień i mniej więcej porę owulacji. Po trzech miesiącach jak już wiesz w którym dniu cyklu wypada owulacja, to po prostu jeden stosunek na kilka dni przed i koniec. Zalecane jest zacząć od 3,5- 4 dni od owu, a jak nie wychodź po 2-3 cyklach to trzeba zmniejszyć odstęp.Domi33, napisz mi proszę o BDM, jeśli chodzi o dziewczynke, co tam piszą![]()
Podziel się: