reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesc Dziewczyny ;-)

Pixella Zdrówka Dla Córeczki!!! I pisz szybko co gin powiedział.

Asus masz racje warto isc do specjalisty, a jak czesto musiałabys dostawac??

Ja wczoraj zrobilam test chodz jest jeszcze 5 dni ale to jest silniejsze ode mnie i wyszła tylko I kreska :-( cała noc nie mogłam spac... Ciekawe kiedy @ przyjdzie ... nie bede zyc nadzieje :-(

Gratulacje dla zaciążonych ...

Nie wiem co dalej pisac bo nie pamiatamw szytskiego wogole cos mi sie z forum stalo od 2 dni mam powiekszona czcionke same zobaczcie
http://images33.fotosik.pl/321/9d0ffb44ae688ee9med.jpg

Nie widze wszytkeigo buuuuuu

ide zjesc sniadanko i bede Was podczytywac

reklama
dziewczyny dzieki za wsparcie, najgorsze jest to, ze mała chora a ja musze siedzieć w pracy, co ze mnie za matka :-( skoro nie moge byc przy chorym dziecku...mała podobno tak padnieta, że nie ma siły sie ruszać z łózka, ma goraczkę znowu i dostała porcję ibuma, poczekam do wieczora, zmierzę gorączke i zadecyduje co dalej. Oby to była trzydniówka a nie jakies inne choróbsko bo antybiotyki to syf i po nich mam gwarancje wymiotów jak nic!!! a nie chce odwodnic dziecka.
sofik- 5 dni przed @ nie ma szans wyjsc test, ja to znam z doswiadczenia, pierwszy test super czuły wyszedł negatywny w sobotę a w czwartek po 5 dniach juz miałam II :-) spokojnie czekaj i sie nic nie denerwój, nie wszystkie cykle są jajeczkowe, może akurat taki wypadł.... masz jakies objawy? ja 5 dni przed planowana @ miałam ostre bóle w dole brzucha jak na małpę i byłam pewna, ze sie nie udało a jednak.....

hej wam
my niedawno wstalismy,heh,,,ale przytrolilismy,,teraz juz akwa i maly je sniadanko...

pixella zdrówka dla małej,i koniecznie zdaj nam relke co u gina bylo...

medio lece leca,,zaraz sie skoncza,,a ja bez pracy,kurka mac,,no ale trudno,bede bezrobotna..hyh..a tak pogoda teraz jakas do bani,,a myw niedziele na wczasy mykamy nad jezioro sobie na tydzien,,czekam i odliczam dni,,,

Sofik napisałam ci na PW o stroniee..oj wczesnie ten tets,,ale powiem ci ja tez nigdy nie moglam doczekac i robilamw czesniej,,echhh

pixella współczuję że Twoja mała się rozchorowała . Jako doświadczona mamuśka radzę Ci na gorączkę dawać małej czopek - skuteczniej i szybciej działa . Jeśli trzeba będzie antybiotyk to radzę Ci poproś o zastrzyki . Wiem że dla dziecka to nic przyjemnego ale odpadną Ci wymioty i problemy z żołądkiem - bo po antybiotyku jeszcze gorzej nie będzie chciała jeść . Lek szybciej zadziała - bo go nie zwymiotuje i jest mniej szkodliwy dla organizmu . Daj znać co u Ciebie po wizycie i zapytaj o to karmienie . Trzymaj się .
Ewcia kobieto przecież mówiłaś że w sierpniu jeszcze full wypas - mężuś cały czas do Twojej dyspozycji , więc nie rozumiem o co chodzi ? Może plany się Wam pozmieniały? Monitoring u mnie sprawdza się w 100% dlatego polecam - a Ty możesz skorzystać lub nie - Twój wybór.
kinga12 dziękuję Ci za wsparcie . Mam nadzieję że tak właśnie będzie . Jeśli ktoś mi tak mówi to łatwiej mi w to wierzyć .
Medio , Sofik nie wiem ile jednostek ani jak często będę brać tą insulinę . Jutro pewnie się dowiem to Wam napiszę co i jak - po powrocie z Krakowa - trochę się stresuję bo nie znam tam żadnego lekarza ale mam nadzieję że trafi mi się jakiś fajny . Wam tęż bardzo dziękuję za słowa wsparcia . Strasznie podnoszą mnie na duchu .
A co do samopoczucia to czuję się wspaniale i idealnie - tak jak w poprzednich ciążach - dlatego myślę że to jednak będzie 3 dziewczynka - skoro szuję się tak samo
Wszystkim Wam życzę spokojnego i udanego dnia :-):-):-)

Asus mysle ze nie musi byc to dziewczynka, moja kuzynka tez sie dobrze czula w ciazy i tak samo a ma córke i synka...Powodzenia Ci zycze!!!!!!!!!!!

Ewcia dzieki za priv, ja to nie wiem co mi sie z kompem dzieje...
Kiedys sie zalogowalam na inny link a potem nie moglam na niego wejsc a teraz nie wiem skad mogłam... rany ale namieszane...
Oj cierpliwosci to mi brakuje i juz powiem szczerze ze 3 testy zmarnowalam :szok: smieszna ze mnie kobitka...

pixella77 ja sie czuje dobrze, jedno co sie zmienilo to to ze mam Wilczy Apetyt, a Ja jestem Tadek nie jadek ;-) mało jem a teraz to jem duzo (chodz sniadanek dalej jesc nie moge) ...

asus- czopki próbowałam, ale zawsze po nich robi kupke i nie maja szans sie wchłonac niestety, a potem ma taką faze na niedotykanie pupy, że nie da sie przewinać... :-( Oj oby nie było antybiotyku ajeśli bedzie to masz racje, zastrzyki rozwiażą sprawę, za pierwszym razem jak brała doustnie wymiotowała mi po każdej dawce, a najbardziej po lekach osłonowych, a jesc nie chciała 2 tyg i spadła na 25 centyl, za drugim razem jeść nie chciała 3 tygodnie i ledwo ja na 25 centylu utrzymuje od tamtej pory, bo dla odmiany strajkowała i zabkuje... co do karmienia to nie mam już pomysłu jak ja karmić, na spacerkach zje tylko jak dorwiemy rowerek z zamykaniym oparciem i ja przygwoździmy, inaczej nie ma szans, nawet nie tknie, inne dzieci na nia nie działaja, raz mi zjadła kawałek banana a po kilku krokach wszystko wypluła, kilka razy pozwoliła sobie dać kilka łyżek komus innemu ale tez jednorazowe zrywy. Teatrzyki nie działają, ostatnio mi 3 x zjadła serek jak rozmalaszczała morele w łapkach, na zupke sposobu brak... mała cwaniara. :-)

sofik- ja zmarnowałam 1 test, jeden wczesny, a potem już mi wyszły trzy pozytywne wiec nie licze jako zmarnowane. Poczekaj cierpliwie, co ma być to będzie do dnia @ albo 1 dzień po...
Ze mnie umiarkowany niejadek, ważę 57 kg a mam 172 wiec w sam raz. Ja mam apetyt na sam kwas i ostre rzeczy: śledzie marynowane, ogórki kiszone, pomidorową, ogórkową, żurek, jajka w majonezie (4 szt wczoraj na raz), pasztet z ostrą musztardą, parowki z musztardą w duzych ilościach i ser kwaśny z pomidorkiem i ogórkiem, spagetti w ostrym pomidorowym sosie i generalnie pomidor i ogórek musztarda podstawa mojej diety (co smieszniejsze pomidory maja duzo kw.foliowego organizm sam sie o to upomina....) i jem co 3 h inaczej jest mi niedobrze z głodu, a po zjedzeniu niedobrze od zjedzenia :-) taki to los...
trzymaj się i niech cię ręka nie swieżbi do kolejnych testów

asus- ja w ciazy z wiką jadlam same słodycze cała ciażę, słodkie jogurty, serki, owocki..teraz dla odmiany na widok słodyczy i słodkiego uciekam gdzie pieprz rosnie, może mi sie odmieni...

Sofik, testy czasem wycodzą dziewczynomdopiero w 16-17 dniu fazy lutealnej, więc czekamy:)
flower003.gif

reklama
dziewczyny, ja zwariuję, po 13 bylam na obiedzie i tak sie nawcinałam, że sie ledwo przytoczyłam, było mi pół godziny niedobrze, wypiłam mietę i o zgrozo znów jestem głodna!!!!! ja nie chcę byc grubą torbą uuuuuuuuu, wcinanie co 2 h jest chore!!!!

Do góry