reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hej, czy ktoś tu jeszcze zagląda? :) podczytuje od jakiegoś czasu wątek, już mam trochę wiedzy jak się przygotować do starań, chętnie też dowiem się co u Was.
jeżeli któraś z dziewczyn ma jeszcze zaległy i niepotrzebny sylk to chętnie odkupię :)

@Elenaa - grzech jak ktoś jest wierzący :) ja jestem niewierząca to, nawet skusiłam się 2 razy na tarota, pierwszy tarot mi się sprawdził - mam córkę ( i wiele innych rzeczy). Czas pokaże czy drugi się też spełni, ale ja to przyjmuję z przymrużeniem oka.

Co do obrączki, to mi też się sprawdziło w czasie czasie ciąży. Jedynie kalendarz chiński mi się nie sprawdził.
A gdzie robiłaś tego tarota który się sprawdził?

Planujecie jeszcze spróbować? :)
Staramy się 😊 Przy drugim już staraliśmy się o córkę, ale nie zachodziłam w ciążę 3 dni przed owulacją, w końcu jak zaszłam po pół roku to niestety biochemiczna. Potem stwierdziłam, że mam dość, muszę się postarać w czasie owulacji bo wtedy jest wyższa szansa na ciążę w ogóle i najwyżej będzie drugi syn - no i jest 😂 Kocham moich chłopaków najbardziej na świecie, ale brakuje mi córeczki i tym razem nie odpuszczę 😅

U nas bardzo podobnie z drugą ciążą. Też starania o dziewczynkę, ale nie szło i poszliśmy na żywioł, no i chłopak. Kocham drugiego synka mocno, ale pół ciąży czułam rozczarowanie i dlatego nie wiem czy starać się o trzecie dziecko. Muszę to przepracować w głowie. Tym bardziej, że mam sporo przciw: u męża w rodzinie prawie sami chłopcy, ja już też nie najmłodsza (90 rocznik), no i teraz żyjemy komfortowo a przy trzecim dziecku może z czasem być ciasno. Gdybym wiedziała, ze bedzie chlopiec to napewno bym nie próbowała, bo czuję się spełniona jako mama synów, ale to marzenie o córeczce jest bardzo silne.

U nas bardzo podobnie z drugą ciążą. Też starania o dziewczynkę, ale nie szło i poszliśmy na żywioł, no i chłopak. Kocham drugiego synka mocno, ale pół ciąży czułam rozczarowanie i dlatego nie wiem czy starać się o trzecie dziecko. Muszę to przepracować w głowie. Tym bardziej, że mam sporo przciw: u męża w rodzinie prawie sami chłopcy, ja już też nie najmłodsza (90 rocznik), no i teraz żyjemy komfortowo a przy trzecim dziecku może z czasem być ciasno. Gdybym wiedziała, ze bedzie chlopiec to napewno bym nie próbowała, bo czuję się spełniona jako mama synów, ale to marzenie o córeczce jest bardzo silne.
A to u nas mąż nie najmłodszy, w przyszłym roku 38 lat (ja w przyszłym 32). Chcemy próbować tyle, żeby trzecie urodziło się przed jego 40-tką. Jeśli się nie uda to zostaniemy przy dwójce.
A w jakim wieku masz chłopców 😉 ?

reklama
Do góry