reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beti Witaj :-)

Ja z "obiadem" na kolanach przy kompie :-D:-D:-D no ale potem M wróci więc zniknę, a dzisiaj cos wyjątkowo fochy strzelamy na siebie, więc pójdę załagodzić sytuację :-D

Sylwia wiem że łatwo się mówi, ale do czerwca szybko zleci, zobaczysz:tak:

A ja miałam w piątek pozytywny test owu, więc pierwsze serducho było w piątek, potem w sobotę poprawka, w niedzielę - wzrost tempki, ale tez kolejna poprawka :-D Myslicie że coś wyjdzie?? :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sylwuś będziemy Cię nasz kochany żaglu odwiedzać:-):-):-)
no nie wiadomo, czy tak sama, dziś mi ginka dała nadzieje, że jednak się udało i jest szansa, ale nigdy nic nie wiadomo:-)

Beti..no wiesz tylko odwiedzac?:eek: macie tu siedziec poki i ja nie zaciaze!!!!:wściekła/y::-D:-D:-D:-D Trzymamy kciuki do konca cylku wiec :D
Pyszczek..pozyjemy..zobaczymy:-D;-)
Anufifi..glowa do gory ..:sorry:
Dziewczynki ja sie odmeldowuje bo jestem padnieta.. Spijcie dobrze!!:)))

Sylwuś zostaniemy:-):-) leć kochana, rozumiem zakupy z Anufifi wykończyły:-):-):-):-)
kolorowych ryba:-)
do jutra
buzia:-)

Beti on nie jest przebity...dotałam zastrzyk po którym peka wg lekarza po 24 godz , a wg ulotki od 24-36 godzin

ale czekam ...kurcze czekam .....
test prawie takie same krechy ale nie identyczne.....a przed wizytą u gina prawie nie było....

wiecie ...ten czas tuz przed owulka to istne szaleństwo...burza emocji..
swoją drogą w szoku jestem ze dzisiaj 13 dc a on ma 22 mm , w zeszłym cyklu w 13 dc miał 16 mm...

Anufifi znalałam coś takiego

Przyjmuje się, że odległość między szyjką a ujściem brzusznym jajowodu, wynoszącą ok. 23 cm., pokonują plemniki w ciągu 45 min. Nie jest to dla plemników droga łatwa. Skórcze jajowodu oraz ruchy drobnych rzęsek, którymi wysłana jest błona śluzowa jajowodu, powodują przemieszczanie komórki jajowej w kierunku jamy macicy, ale jednocześnie ruch ich powoduje, że plemniki muszą się poruszać "pod prąd".
Plemiki zachowóją swoją zdolność do zapłodnienia przez okres 48 godzin. Komórka jajowa ma krótką żywotność - żyje zwykle 12-24 godzin. Jeżeli w tym czasie nie ulegnie zapłodnieniu, obumiera. W przypadku gdy owulacja nastąpi wcześniej, zanim plemniki dotarły do końca jajowodu, zapłodnienie dokonuje się z chwilą napotkania przez komórkę jajową plemnika, co zwykle następuje w bańce jajowodu.

U mnie tak samo burza emocji :tak: jak przyszło do pierwszego przytulania po pozytywnym teście to byłam w stresie jak nigdy! :eek: Że to już że może sie udać, wiem że to niedobrze... że stres blokuje, ale nie mogłam opanowac tych emocji!! dopiero drugie przytulanko następnego dnia było juz takie jak zawsze - dla przyjemności i na luziku. eh.... jak nie tym to nastepnym razem się uda..:-) ale najlepsze jest to że teraz az tak bardzo nie czekam czy @ przyjdzie czy nie. myślę już o mojej wizycie u ginka 31go stycznia i potem o monitoringu. No i zrobię w tym cyklu badania hormonków (z własnej nieprzymuszonej woli :-) mimo że może to jeszcze zbyt wczesnie), a mój M badanie nasienia. Przynajmniej będę spokojniejsza, będę wiedziała że posuwam się naprzód w straniach o dzidzię, a nie stoję w miejscu.. i tak jak Anufifi piszesz chcę miec świadomość że robię z M wszystko co możliwe żeby udało się zajść w ciążę..;-)

a w drugim znalazłam , że: By począć córkę, do stosunku musi dojść dzień, 4 dni przed owulacją.
oo losie, ciężkie te planowania:szok:
Anufifi , a jak Ty czujesz?

reklama
Beti , ja mam tak pochrzanione te cykle ze jestem głupia...ale boli mnie mocno wiec moze bedzie jutro wieczór albo w nocy....zasztryk działa max do 40 godzin...ja sie tylko martwie ze przez tego miesniaka bede miec problem bo o tym uprzedzał mnie lekarz....

Do góry