reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dobry Wieczór :))))
Zmęczona przybywam po dniu całym
girl.png
ale wciąz nas malo..ZA MAŁO!!!!!

Widze ze wszystkie laseczki zajete swoimi sprawami...no ale to w sumie Niedziela..czas dla rodziny:))) Jutro spodziewam sie WAS w komplecie :)))
Pixella- malutki brzuszek ale najwaznijesze ze dzidzia zdrowa i rosnie....w sumie ciesz sie ze masz maly potem rozciagnieta skora na brzuchu nie bedzie ci wisiec do kolan ...tak jak mi:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
calusy babki lecę do łózia

reklama
hej dziewczyny witam sie poweekendowo;-) do mnie dzis wredna @ przylazla i moje marzenie o posiadaniu bobasa w tym mcu legly w grozach;-(a co u Was slychac??pozdrawiam

Czesc dziewczyny!
Ja do pracy ide dopiero na 15ta, wiec mam chwile aby naskrobac!
Tak jak mowilam, spotkanie sluzbowe o 21:30 nie wrozy nic dobrego.
Nasza firma miala APS -1kierownik i 3 pracownikow. A teraz postanowila zrobic redukcji z 4 etatow na 2.5. Ale to nic. Dostalismy wszyscy aneksy do naszych umow, ze albo zgadzamy sie na obnizke wynagrodzenia albo skladamy wypowiedzenie:szok:. Obnizka wyglada tak: kiero 50%:szok:, z 3tys brutto na 1.5tys, pracownicy 30%, z 1800brutto do najnizszej krajowej 1277zl:szok::szok:. A premie nie maja byc rozliczane jak wynagrodzenie tylko na umowe o dzielo. My ponoc fifnasowo mielismy wyjsc na swoje, ale kiero nie ma szans. Nasz kiero od razu wzial L4 z data wsteczna, kolezanka i tak miala odejsc od 15.02 wiec nie podpisala aneksu. Jeden nasz kolega stwierdzil, ze on ma w d***e tak prace, a ze wysoka rente po mamie to tez nie podpisal aneksu. A ja nie mialam nic na boku, pierwsze starania o Fasolke i kredyt mieszkaniowy, wiec nie moge zostac na lodzie-gdybym wciagu 2 tyg(bo taki mam okres wypowiedzenia)nie znalazla niczego. Wiec zdeklarowalam sie, ze zostaje! Ja jedna:-( I tak to wszystko wyszlo, ze w sobote dostalam aneks do umowy i zostalam od wczoraj kierownikiem APS, tyle ze z wynagrodzeniem mniejszym niz poprzednio. I dzis juz szkole nowa osobe do pracy:szok:. Najsmieszniejsze jest to, ze nasz APS ma teraz 2 kiero! Jeden na L4, a drugi to ja:-D. Nie wiem, czy to zgodne z prawem:confused:. Kurcze, wszystko takie skomplikowane. Tak chcialam juz Fasolke bo wszystko szlo pieknie, a teraz nie jestem przekonana, czy chce. A objawy ciazowe mam! Ale to moze byc ze stresu i nerwow:tak:. Zwykle 10 dni przed @ mam bardzo bolace piersi, sutki itd, teraz tego nie mialam, ale od niedzieli rano mam lekkie zawroty glowy i lekkie mdlosci. Ale rownie dobrze moze to byc z nerwow:baffled:. Kurcze, bedac w ciazy znalezienie pracy graniczy z cudem, wiec to gowny powod zostania w tej pochrzanionej firmie. Ale czuje sie bardzo bezradna. Kurcze, jak tu wyszkolic w ciagu 2 tyg osobe z 4projektow skoro ja sama 2 projekty poznawalam w 3 miesiace:confused:
No to sie narobilo...
Moj maz mowi-gratuluje Ci awansu. Ja do niego, co to za awans? Jakby u Ciebie wszyscy sie zwolnili a Ty bys zostal, to tez bys awansowal. On mowi-niewazne, awans to awans!

A w sobote mam termin @:tak:

"royanna" wspolczuje obnizenia pensji ale niestety kryzys daje sie coraz bardziej weznaki...moze jednak uda Ci sie cos lepszego znalezc za lepsza kase..chodz podobno trudno teraz znalezc prace;-(lipa sie w Polsce robi...:-):-)ale pociesz sie ze fasolke moze nosisz w sobie;-)ja niestety po @dopiero moge sie zaczas starac i oby luty byl dla mnie owocny;-)czego i Wam wszystkim tego zycze....dziewczyny macie jakis dobry/sprawdzony kalendarzyk do liczenia dni plodnych??pozdrawiam:-)

Witam
ROYANA, nie martw się kochana i staraj się dalej i jak będzie ciąża, to idz na L4. Będziesz miała 100% płatne, ale nie bedziesz musiał pracować całe dnie za pół darmo.
Smutne, że się twoi pracodawcy tak ludzmi bawią...:-( więc nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia... :no: Nie warto rezygnować z planów dla niepoważnych pracowdawców. Bo kiedyś robiąc bilan swego życia stwierdzsz, że zrezygnowałaś z realizacji pieknych planów i marzeń, dla czegoś nie wartego zachodu. I patrząc z perspektywy, to rodzina daje nam oparcie, a nie praca i ludzie z na związani. I na starość to nasze dzieci, wnuki będą z nami, a nie członkowie zarządu firmy.. :crazy:
Żadna praca nie jest na zawsze, ta idealna nie jest i raczej kwalifikuje się do zmiany...:sorry2:

dzień doberek panienki :)

Royanna główka do góry- będzie dobrze, moze jednak uda Ci się znaleźć osoby do projektu

Pixella sliczny brzusio

Anufifi moze jednak ten mięśniak pozwoli Ci zajść w ciążę :wściekła/y: trzymam kciuki za ten cykl

Kicia , brawo za egzaminy, ja wczoraj miałam 3, z czego wiem, że 2 zdałam a na jeden czekam jak na szpilkach, mają być wyniki na email

a ja mam szczęśliwą nowinkę :) dzisiaj o 4.10 bratowa urodziła córeczkę :-):-):-):-):-) wczoraj byli u nas na imprezce rodzinnej do 22.00, liczyła skurcze, miała co 15 min a jednak została do końca :-D kilka godzin później już miała maleńką istotę na rękach

a ja mam szczęśliwą nowinkę :) dzisiaj o 4.10 bratowa urodziła córeczkę :-):-):-):-):-) wczoraj byli u nas na imprezce rodzinnej do 22.00, liczyła skurcze, miała co 15 min a jednak została do końca :-D kilka godzin później już miała maleńką istotę na rękach

Gratulacje zostania ciocią :-)
No i wytrzyamła babka ta twoja bratowa, stalowe nerwy... ja bym chyba panikowała i do szpitala jechała :-)

reklama
witam w poniedzialkowe popoludnie.co sie dzieje dziewczyny poupadamy ostatbnio malo nas jakos pisze..co sie dzieje?bereshka gratulacje dla bratowej..royanna,bedzie dobrze nie martw sie,moze za chwilke podniosa znowu pensje,a ptasiorek dobrze napisala ze nic w stanie nie jest nam zastapic rodzinki,ptasiorek super slowka napisalas..royanna niech ci nawet do glowy nie przychodzi nawet taka mysl ze nawet nie wiesz czy chcesz byc w ciazy-bo dam ci klapsa w tylek...anufifi jarzebinko,beti czarodziejko.margarito.aga i wszystkie inne gdzie jestescie?????ja dzisiaj do ginekologa po odebranie ksiazeczki ciazy,i wyniki z krwi,ciekawa jestem co mi tam powychodzilo?kolo 17 bede w2 domku to napisze co i jak..

Do góry