reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dodatkowo martwie sie tym ksztaltem brzuchola:-(jutro zrobie zdjecie i wstawie!!bo oszaleje!!
Witam Dziewczynki:))))
Gieoska... przeciez nie jestes 1 raz w ciazy :szok: kazda kobitka ma inny ksztalt brzuszka.. kazdej w innym czasie go przybywa.. u jednych szybciej u innych wolniej.. nie rozumiem Twoich obaw..po co sie nakrecac ze jest zle!! Zreszta wiesz jak to jest w ciazy ,przerabialas to juz.. nie dziwilabym sie gdybys byla pierwiastka ..ale to Twoja 2 ciaza ;-).. nie wymyslaj tylko sie ciesz stanem blogoslawionym :-p
Pyszczku..czytalam kiedys ze jedynie w ciazy szkodzi henna ktora dawniej sobie babeczki wlosy farbowaly.. wiec idz smialo bo rozjasniac mozna.. zreszta sprawdzilam to na sobie w 2 ciazach :sorry2:
Bershka..Gratuluje zdanego egazminu :-)
Margaritka .. Kochana jestem jestem.. :-D.... melduje sie specjalnie dla Ciebie :zawstydzona/y::sorry2:... I napisze to co dziewczyny ..ze Coronie masz sliczne :-p
Pozdrawiam WSZYSTKIE :)))))))
Trzymam kciuki za testowanko :) i za dzidzie w brzuszkach ;)
My z Anufifi zaczynamy w koncu TEŻ ... a co !!!! :-D:-D:sorry2:

reklama
A jeszcze mam pytanie - Dziewczyny czy któraś z Was farbowała wlosy w ciąży?? Pytam bo słyszałam różne opinie na ten temat. Moja fryzjerka, która sama niedawno urodziła twierdzi że jakże to miałoby szkodzić dziecku! Farba musiałaby jakoś głęboko wnikać w skórę, a tak przeciez się nie dzieje. Ona sama robiła sobie odrosty dwa razy w ciąży.
Mnie tez chodzi o odrosty, wprawdzie mam swoje naturalne blond włosy,ale i tak farbuję na cieplejszy odcien blondu i teraz już nie mogę patrzeć na swoje odrosty, może niewiele widac, ale ja widzę :szok: A tu jeszcze wesele nam się za jakis czas szykuje więc chciałabym zrobić porządek z włosami, skrócić i w ogóle bo od początku ciąży nie byłam jeszcze u fryzjera :baffled: Co o tym myślicie?

Tak samo z henną - często nakładam na rzęsy, ale teraz w ciązy nie wiem, chyba nie powinna zaszkodzić?

Pozdrawiam

smiało farbuj ja farbowałam w pierwszej ciąży i w tej także przykład w sobote farbowałam:-)nic się nie dzieje ;-)my przecież musimy być piękne ciążówki no nie;-)super że maluszek tak kopie:-)

GIEOSKA a jak tam u ciebie dzidzia szleje:-)

My z Anufifi zaczynamy w koncu TEŻ ... a co !!!! :-D:-D:sorry2:

życze powodzenia :-)

Heh, Dziewczyny skoro wszystkie jak jeden mąż mówicie że farbowanie nie szkodzi to nie pozostaje nic innego tylko w to wierzyć :-) Cieszę się że rozwiałyście moje wątpiwości :-) Niedługo zapiszę się do fryzjera i do kosmetyczki za jednym zamachem :-D

Aga mozesz wrzucic tą swoja kartę wypełniona do dzisiaj ????
Momencik, zaraz wrzucę:tak:

Witam :-)

Agniesiak czyli w sobote jak @ nie przyjdzie to testujesz??? :tak: trzymam kciuki!:-)
Czuję, że nic nie wyszło z tych staranek bo tempka 36,80..:-(

Aga ja nie znam sie na tempce ale jak za 3dni masz testowac to dzis tez juz by wyszla krecha jak jest fasolka:-)moze zrobisz testa dla nas plizz:-)
Mojej koleżance spóźniała się tydzień i test negatywny dopiero jak powtórzyła za parę dni to byl pozytywny, także różnie to jest:tak:

witam - mam takie niesmiale pytanko...

u mnie cylke jak w zegarku sa 26 dniowe od ...nawet nie pamietam kiedy...
25 wieczorem mam lekkie plamienie i rano wstaje @ juz jest rozkrecona..
i tak bylo, ze 25 po przytulanskach w nocy bylo lekkie plamienie...rano wstalam pewna, ze juz jest@...i cisza...dzis moj 27 dc...czyli wyjatkowo@ ma dzien spoznieniaczuje sie okresowo, ale @ nie ma...co to za plamienie bylo kurcze...jakas skolowana sie czuje..bo pierwszy raz cos takiego mam........
Doczytałam teraz, że @ przylazła.. przytulam Kochana

Oto moja karta..

Załączniki

• karta.jpg
    karta.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 48
Royanna .. Patysia... nie dziekuje by nie zapeszyc ;-)
Agniesiak... tempke masz ok. jak na razie.. widzialam wykresy z tepmka duzo nizsza a zakonczone plusikiem :tak: tempka wcale nie musi byc bardzo wyskoa.. Wiec glowa do gory.. do terminu @ jeszcze troszke wiec poki nie ma @ to jest nadzieja :-p..
Milego wieczorku :)

witam

anufifi ale siwe ciesze ze u cibie wszystko oki i ze znowu zaczynasz staranka o bobaska..jak sie ciesze..urlop dobra sprawa bedziesz wypoczeta to klapnie szybciutko..trzymam kciuki

sylwia za ciebie rowniez trzymam kciuki..by szybciutko sie udalo..

Aga wykres masz rewelacyjny ....tempka wysoka , pamietasz pisałam ci ze nie jest istotne czy tempka jest 36, 7 czy 37 ale ze jest wyższa od tej z I fazy cyklu , a u ciebie tak jest...
moim zdaniem jesteś 10 dni po owu wiec wyszedłby test niebieski ....a to ze koleżance nie wyszedł świadczy tylko o tym ze jej sie owu przesuneła ....test mozna robić dziesiec dni od owu , tak tez lekarze wysyłaja na bete ...czasem dziewczyny robia test tydzien po terminie @ i nie wychodzi bo miały późno @ ...jesli sie zna termin @ mozna robic...
nie namawiam bo wiem ze w tej kwestii jestes nieugięta ...czego nadal nie rozumiem co prawda ale informuje dla jasnosci tylko....
no ale w sobote chyba juz zrobisz.....

Dziękuje wam za miłe słowa :)

to będzie mój 15 cykl starań ...emocje opadły i nauczyłam sie pokory
zdobyła też ogrom wiedzy w kwestii planowania ciazy , poznania swojego organizmu i to mnie cieszy ...
trzymajcie kciuki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :-)

Coraz bliżej urlopu ale fajnie :-):-):-)

u nas dziś słoneczko się przebija :tak:ale są też chmury....

Anufifi trzymam kciuki jak zawsze mocno!!! :tak: zobaczysz że niedługo będziesz miała fasolkę pod swoim serduszkiem :tak::-)

R.usałaka przykro mi że się nie udało tym razem ale nie poddawaj się i dalej się starajcie, wkońcu napewno się uda! :tak:

Pyszczek jak dzisiaj samopoczucie? oby było lepiej niż wczoraj :tak:
co do farbowania to nie ma przeciwwskazań, ja też farbowałam w ciąży z Kacperkiem :tak:

Gosia ładnie odświeżyłaś swoje paseczki :-) i ten bobas jest świetny jakby uciekał przed mamą ;-)

Sylwia trzymam kciuki za staranka!!! :tak: a dlaczego miałaś przerwe? bo chyba coś przegapiłam :confused::zawstydzona/y:

Agniesiak a ja coś czuje że u Ciebie jest fasolka :tak::-) temperaturka ładnie wzrosła:tak:

Kiki pozdrawiam! :-)

I wszystkie pozostałe babeczki gorąco pozdrawiam! :-)

Miłego dnia!!!:-):-):-)

Do góry