reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jasne, że będę:tak: Lubię pichcic:tak: Tym bardziej, że te dania dla dzieci są szybkie i małe ilości się robi:tak::-)
mnie pewna madra pediatra powiedziala, ze jak będzie to okres zimowy to lepiej kupować jedzonko w słoiczkach bo jest zdrowsze niż zimowe warzywa pryskane chemią natomiast wiosenką i latem prosto z ogródka :tak::tak::tak:

ja wlasnie robilam tylko cytomegalie igm bo to jest wazniejsze badanie niz ta igg!!dzieki za nazwe tego plynu:-)

IGM robisz wtedy kiedy masz już przeciwciała na tokso czy cytomegalie:tak:bo wtedy mówi ci czy chorowałaś wcześniej czy teraz;-)a jak nie chorowałaś to co pierwsze robisz IGG i jak jest ujemne to IGM nie jest potrzebne bo nie jestes na to chora czy niechorowałaś:tak:co mówie IGM potrzebne tylko wtedy kiedy masz dodatnie IGG;-)

hejka

no i M dzwonił do chirurga w sprawie operacji a chirurg stwierdził, że On musi być przekonany na 100% ze operacja jest potrzebna bo jak patrzy na rentgeny, usg i badania to nie widzi nic co mogłoby go niepokoić, uważa ze Kubuś już dawno powinien jeśc sam ale coś go blokuje w srodku więc będzie jeszcze jedna próba karmienia mleczkiem i jak będzie zwracać to wtedy podejmą ostateczną decyzję aczkolwiek chirurg powiedział, ze dzisiaj o 18tej da ostateczną decyzję czy jednak już beda operować czy jednak rozkarmiać...ech...chyba pójde do Częstochowy na kolanach :-(

miłego dnia buziale

mam nadzieje i też trzymam kciuki żeby obeszło się bez operacji:tak:

dziewczyny ale leje mi się krew,nie mogę tego powstrzymać :szok: jak mam iść do ginka z wylewajacą się krwią :baffled::baffled::baffled::baffled: czy tak jest po porodzie ? po 6 tyg takie ulewanie :confused:

hmm no juz teraz to powinnaś jedynie brudzić bądz tam plamic ale lać krwią no nie bardzo lepiej powiedz ginowi o tym:sorry2:

Ja kupowałam słoiczki czy kaszki nie pichciłam ;-)nawet soczki kupowałam nie robiłam swoich;-)po to jest to udogodnienie aby z niego skorzystac:-pno i wiem na pewno że jest zdrowe a nie zawsze możesz kupić fajne warzywa czy owoce z warzywniaka czy targu dobre dla dziecka bo wiadomo pryskane itp.co wole słoiczki;-)

będziesz pichcić?? :confused: nie miałam na to czasu, ale Gerberki na szczęście zasmakowały :-)

co do tych butelek jeszcze to ja miałam masę ( ok. 8 małych :szok:) takich najtańszych z Canpolu, bo w nich mroziłam odciągnięte mleczko :tak:
A jak Wy zdecydowałyście je przechowywać ? wydawało mi się że jak Zocha byłą mała to te pojemniczki z Aventu były drogie, ale może teraz jakoś jest inaczej ;-)
A potem miałam taką średnią butelkę z Aventu, ale żałowałam że nie kupiłam najwiekszej, bo własnie nie mieściła sie kaszka wieczorna w późniejszym czasie :-)
A z tym trzymaniem to tez miałam taką z Canpolu z dziurką w środku i ona była chyba najwygodniejsza do chwycenia dla dziecka ;-)
Ciekawa jestem jak z tymi butelkami przeciwkolkowymi, czy to faktycznie działa. Moja koleżanka taką ma, a mała i tak kolki niestety ma :-(
sloiczki sa super rozwiazaniem:-)nie zawsze jest czas przy dziecku aby gotowac:-)co do antykolkowych butelek to nie wiem jak to jest ja mialam aventa niby najlepsze antykolkowe a Maja i tak miala kolki wiec jak dla mnie to scima jest!!
Co do laktatora złożyłam reklamację do Allegro z tym, ze dostałam info, ze 29 dni trwa czas na rozstrzygniecie sporu :szok:

dlugo..a probowalas sie kontaktowac ze sprzedawca jeszcze??

sloiczki sa super rozwiazaniem:-)nie zawsze jest czas przy dziecku aby gotowac:-)co do antykolkowych butelek to nie wiem jak to jest ja mialam aventa niby najlepsze antykolkowe a Maja i tak miala kolki wiec jak dla mnie to scima jest!!

ja oglądałam program o dzieciach i była mowa o kolkach i tam mówiono że kolki jak sa to są poprostu dziecko ma do tego predyspozycje a butelki czy dieta jedynie może załagodzić ale niektórym nie pomaga bo widocznie taka natura dziecka a skąd te kolki się biora tego nie wiadomo jedynie można pomóc w nich czy masaż czy jak butelka dieta bądz sa krople na to:tak:ja miałam o tyle szczęście ż mój synek wogóle ich nie miał:-)a zazwyczaj sa tylko do 3 miesiaca życia dziecka:tak:

reklama
A ja się właśnie naczytałam o butelkach że ciągle w sprzedaży jest dużo tych z BPA :szok: i na tych moich co chcę kupić dr brown's nic nie pisze że tego nie zawierają...wprawdzie na amerykańskiej stronie juz jest info że są BPA free, ale gdzies na forum znalazłam że w Polsce jeszcze sprzedają i tak te stare :szok:
Gosia na tych Twoich z TT jest napisane że 0% BPA, zwracalaś na to uwagę? Sama już nie wiem co wybrać..:baffled:
A podgrzewacz już kupiłam :happy:

Bershka mam nadzieję że uda się jednak bez operacji, może akurat druga próba karmienia przebiegnie pomyślnie, skoro lekarz nic nie widzi na rentgenach itd..:tak:

Do góry