Royannko ja mam taką nadzieję, że właśnie po czasie zaowocuje :-)

A powiedz jak tam u Alanka z jedzeniem? U nas 1go maja było pierwsze jabłuszko i w ogóle nie smakowało

krzywił się, zaciskał dziąsełka aby tylko nie jeść, a jak już mi się udało łyżeczkę dać to wzdrygał się jakby jadł cytrynę - rzeczywiście trochę kwaśne to jabłko, nie wiem może lepiej kupić jakąś słodsza odmianę, zetrzeć i takie dawać?
A dzisiaj była pierwsza marchewka ze słoiczka - dla mnie ohyda! - a Sebek jak poczuł smak to zaraz zaczął buzię sam otwierać, byłam w szoku! Zjadł trochę tej marchewki, a ja szybko wyjęłam jeszcze jabłuszko i trochę dodałam, już mu mniej smakowało (wyczytałam z wyrazu buźki) ale jakoś udało się przemycić

A kiedy pierwsza kaszka? I jaka? Mleczno-ryżowa, mleczna? W ogóle nie mogę się w tym połapać
Joanno również liczę na udany wieczorek
Pajkaa czyli chciałabyś SN urodzić? Ja też nastawiałam się na SN, ale wyszło CC i powiem Ci że w sumie jestem zadowolona że miałam CC. Szew nie bolał jakoś strasznie, choć wiadomo że pierwsza doba była ciężka, pierwsze wstanie z łóżka i cewnik, ale teraz patrzę na to z innej perspektywy - przynajmniej "podwozie" miałam nieruszone
Kinga TSH to nazwa hormonu produkowanego przez tarczycę, miałam robione bedenie krwi pod kątem TSH po to aby sprawdzić czy tarczyca dobrze funkcjonuje, czy nie ma nadczynności lub niedoczynności. Moim zdaniem z drożnością jajowodów nie ma to nic wspólnego

Badanie drożnności jajowodów (HSG) robi się oddzielnie i podobno może byc bolesne, ja jak staraliśmy się o Sebka byłam o krok od zrobienia tego badania, ale na szczęście udało się uniknąć
A hormon FSH pobudza produkcję pęcherzyków i wydzielanie estrogenów.