reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no to ja po wizycie
moje przeczucia byly nieomylne
owulka byla ok 7 dc
jeszcze bylo widac plyn
gin mowil ze na 100% jajeczko sie uwolnilo i byla pelna owulka ale........
endo tylko 5 :szok:
i tu gin sie troche zmartwil
wogole mowi ze ten cykl bedzie bardzo krotki bo ok 21dni
raczej z takim endo nic z tego w tym cyklu nie bedzie
teraz tylko oczekiwac @
i od nowa zaczynamy z glowa do gory

reklama
Beatko, troche niskie endo, ale znajoma przy takim zaszla w ciąże :D
a zanim dojdzie do zagnieżdżenia to może jeszcze troszkę wzrosnąc więc nic nie
przesądzone. Trzymam kciuki aby wszystko bylo ok

Beatko trzymam kciuki, może jednak się uda :))
A o testach owu przekopałam internet i wychodzi ,że jak była już gruba ciemna kreska to wychodził syn.Myślę że wzrost lh pojawia się już kilka dni przed owu a pik w samo owu więc... 24-36 h przed owu(to oznaczają2 mocne kreski na tescie) może już wyjść chłopiec tak?
Na kafe temat się chwilowo zawiesił ...

AneczkaK u mnie test pozytywnu wyszedł w czwartek o 10 rano a o 13 owu juz nie było, wiec jak zaczniesz dzialac wtedy kiedy jest pozytywny to pewny chlopiec ja bym dzialala wczesniej. W sumie za malo oddalilam sie od owu, no ale juz nie zmienię. A chyba i tak wszystko mamy juz gdzies zapisane

Beatko jak u Ciebie????

Kafe :(

Witajcie,
Dziewczyny tez u was zawitala wiosna,bo u nas 25 stopni w cieniu.Az chce sie zyc.

AneczkaK, na dziewczynke trzeba zakonczyc staranka przed pozytywnym.
Czasami dziewczyny probuja jeszcze przy pozytywnym dzialac,
ale wtedy szanse na chlopca i dziewczynke sa wyrownane,
a nawet czesciej zdecydowana przewage uzyskuje juz wtedy chlopiec.:tak:

monico,a kiedy wybierasz sie do lekarza??????
Beatka,ja mimo wszystko trzymam&&&&&&&&&&

, wiec jak zaczniesz dzialac wtedy kiedy jest pozytywny to pewny chlopiec ja bym dzialala wczesniej. W sumie za malo oddalilam sie od owu, no ale juz nie zmienię. A chyba i tak wszystko mamy juz gdzies zapisane

Kafe :(

czasem testy nie wychodza dokladnie, najdokladniejsze jest usg tzw monitoring cylu ale wiadomo to kosztowne a latac po kilka razy w cyklu mozna zbankrutowac, warto jednak sie przejsc ze 2 3 cykle zeby zobaczyc czy owulacja mniej wiecej wypada podobnie w kazdym cylu tj. np 15 dc.
Ja bazowalam głownie na testach owu choc mialam juz umowioną wizyte usg....nie poszlam na nią- bylam juz w ciązy:-)
wg tego co pokazywaly mi testy owu + odczucia itp skonczylismy staranka na 3,5 dnia przed owulacją....jednak jak bylo naprawde nie wiem bo tak jak wspomnialam testy nie są wiarygodne w 100%....no ale teraz to i tak bez znaczenia:-D

Ostatnia edycja:
Czarodziejka czyli ty dzialalas 3,5 dnia przed pozytywnym testem czy przed owulka ?
i momo tego jest synek

no a u mnie bez zmian tempka 37.00 i czekam
do @ zostalo 8 dni

reklama
do mnie dzis przyszla @,troche wczesnej,bo ostatnie cykle mialam 29 co do dnia regularne,a ten 27.
Wiem ,ze to tylko 2 dni roznicy,ale liczy sie kazdy dzien przy planowaniu.,co nie;-)
Jutro ide po tesciki i dzialam:-)

Do góry