reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko wyskrobalam ci dlugiego posta i wcieło go...niech to..........

chcialam ci powiedziec zebys nie sugerowala sie moim wykresem...jak sie okazuje są corki z owulacji i chlopcy mimo zachowania odstpu od owulki- mysle ze to niewytłumaczalne ale zawsze mozna przyjąc ze taka Wola Boża.
prawdę mowiąc współczuje ci tej presji...tego co dzieje sie z toba wlasnie teraz kiedy z jednej strony cieszysz sie z zajscia w ciąze a z drugiej analizujesz , liczysz i próbujesz przyrównac swoją sytuacje do innych wysnuwając jednoczesnie domysł odnosnie płci dziecka!!!!
ja wiem jakie to trudne...wiem bo doswiadczylam tego i wiecej bym nie chciala- stąd tez moja decyzja o nieposiadaniu wiekszej ilosci dzieci!!!!!!
byc moze to mój błąd bo mialabym corke no ale wole sie o tym nie przekonywac...strach jest zbyt wielki...no chyba ze poczulabym ze jest mi obojetna plec a na te chwile wiem ze nie byla by!!!!!!!!
szkoda mi tylko ze ciebie nie bedzie....choc rozumiem...wiem jak bardzo nakreca przebywanie tu...dlatego z calego serca zycze ci córci...a potem opowiesz mi jaka to radosc zobaczyc na usg małą pipeczke:))))))

aha..jezcze co do mojego wykresu: zauwaz ze 12dc byl dziwny spadek....mimo nie pasujacego sluzu...to mogla byc owulka!!!!!!!!!!! wiec wtedy akuratnie na chlopca wcelowalismy...u ciebie jest super odstep!!!!!!!!

reklama
czarodziejko wlasnie o tym tez pomyslalam, ze u ciebie owulka moglabyc wlasnie wtedy , a Beatka wie kiedy dokladnie byla wiec nie ma mowy o pomylce ile dni przed

dzieki czarodziejka ja wlasnie wczesniej ci pisalam ze ten twoj wykres jakis dziwny
no ale tego sie juz nie dowiemy
mojemu M jest obojetna plec ale on teraz jest strasznie podekscytowany wynikiem
bo sie odemnie tyle nasluchal o planowaniu i o was
ze wlasnie to go ciekawi
jak to sie maja te metody w praktyce :-)

ja bede do was zagladac ale zadziej
i bede sie starac nie udzielac
no chyba ze bedzie cos skierowane od mnie
a ciezko mi tu nie zagladac bo bylam tu dzis juz 3 razy a mialam nie zagladac :wściekła/y:
pozatym fajne jestescie i bedzie mi teskono za wami
wiec zobaczymy jak to bedzie

Kurde bele dziewczyny,ja tez juz zaczynam bzikowac.:crazy:
Jak analizuje moje staranka(wykresy itd...)to nie wiem co mam juz myslec.
Nie wiem czy wogole udalo mi sie zaciazyc,ale stres mnie dopada.

Moja kolezanka z Polski wlasnie urodzila trzecia corke.
Dwie pierwsze byly planowane,ale nie co do plci.
A trzecia po prostu wpadka.:-)
I tez tak slyszalam,ze z wpadki rodza sie czesciej dziewczynki,moze cos w tym faktycznie jest;-)

Tak coś w tym jest - mam kilku znajomych co mieli wpadki i mają właśnie córeczki (nawet moja ciocia która nie planowała więcej dzieci bo miała dwóch chłopaków bliźniaków - wyjechała nad morze i była pewna że dni płodne sie skończyły i pofolgowali sobie - po 20 latach po bliźniakach urodziła się córeczka- moja chrześnica zresztą ) :-)

Dziwne to bardzo, bo podobno dziewczynke trudniej splodzic... ale moze chodzi o to, ze 'na dziewczynke' jest wiecej dni mozliwych do zaplodnienia. Wszystkie plodne oprocz owulacji. Moze o to chodzi... Faktycznie te wpadkowe to na ogol dziewczynki.

logiczne ze wpadkowe dziewczyny

ktos jak naturalnie sie zabezpiecza to oddala sie od owulacji, chyba o takie wpadki tu chodzi :)

ja mowie o takich dziewczynach ktore nie zabezpieczaly sie naturalnie a np. uzywaly gumek. nie znam nikogo w moim wieku i z mojego otoczenia kto zabezpieczalby sie naturalnie;)

Tak to właśnie jest z tymi wpadkami. Ollena ja bym na Twoim miejscu nie nastawiała się na ciążę ale spróbować zawsze warto.Ponoć ,żeńskie plemniczki potrafią nawet czasem 5dni przetrwać ;)
My dziś zakończyliśmy staranka i teraz czekamy.Wczoraj test owu był z jedną kreską a dziś teoretycznie spodziewam się drugiej bladej.Zobaczymy;)

reklama
Do góry