reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzisiaj czuję się lepiej,chociaż rano za ciekawie nie było,nad ranem męczyły
mnie bóle jak na miesiączkę ale bez skurczy,brzuch twardy jak kamień jak tylko
nie leżę...
Jagienko- no to juz sie zaczyna dziac, te bole jak na @ to skurcze przepowiadajace...ja tak mialam 3 tyg przed porodem
...juz mala powoli bedzie chciala sie wydostac...:))))
Kurcze juz tuz tuz i bedziesz miala swoja niunkę))))))

Daria- Witaj w naszym gronie:))))):))))
Aha i ciekawe ze chcesz miec druga corcie..raczej tu sa babeczki ktore chce miec plec odmienna:))) No ale to bez znaczenia, Zycze Powodzenia:)))))

No a my dzisiaj skrecilismy starszemu lozko pietrowe o ktorym tak marzyl a mlodszy ma juz normalne lozko...nie ma juz lozeczka ze szczebelkami.... pierwszy noc w nowym loziu i zasnal jak susel:))))zarowno jeden jak i drugi:))))
My z malzem dla odmiany padamy na twarz:))))

reklama
czarodziejka moi tez maja lozko pietrowe i sa zachwyceni
wiec napewno i u ciebie sie sprawdzi

Jagienka trzymam kciuki za latwy porod skoro Laurunia taka malutka to powinna wyjsc gladko
a przypomnij ile chlopcy warzyli
bo mi gin tez ostatnio powiedzial ze Hania malutka
zobaczymy 8 wrzesnia czy nadal jest ponizej normy

Hej

dziewczyny miłego dnia życzę! ja od dziś zaczynam mierzyć tempke. zobaczymy na koniec jaki ten wykres bedzie:rolleyes2:

Agatko pamietam jak Filip dostał swoje pierwsze łóżko już te normalne:) miał jakoś rok i 3miesiące.. bałam się ze bedzie mi spadał ale spał ładnie :) i jaki zachwycony był.
Dziś idziemy zamówić mu nowy tapczanik (taki rozkładany aby miej miejsca w pokoju zajmował) :)) szkoda tylko że tak długo trzeba czekać heh

kawa.gif

hej laski...ja dzisiaj jakis "beton" jestem.,w nocy wstalam ze 2, 3 razy zajrzec czy maks nie wisi na lozku glową w dół:)
teraz ratuje sie kawa....Do tego w nocy tak sie ochlodzilo.....mozna by rzec ze "ziumb", zeszlam dzis na dol to czuc bylo ze jest chlodniej...maz nie domknal okna i bylo rozszczelnione..Idzie jesien jak nic!!!!

No a JAK tam Brzuchatki?/ meldowac sie po kolei:))))
betko, aneczko, monica, Jagienko.....ahhh i cekawa jak tam natan123- pewnie juz tuli swojego syneczka!!!!!
Kinga no ja musze sie zmobilizowac do robienia pomiarow!!!!!! Milego dnia

ja zaraz biore się za robienie gofrów :)
kupiłam nową gofrownicę w końcu! :)
kawkę już wypiłam... poniedziałek czas zacząć!

MIŁEGO

Jagienka trzymam kciuki za latwy porod skoro Laurunia taka malutka to powinna wyjsc gladko
a przypomnij ile chlopcy warzyli
bo mi gin tez ostatnio powiedzial ze Hania malutka
zobaczymy 8 wrzesnia czy nadal jest ponizej normy

U moich chłopców jeśli chodzi o wagę urodzeniową była duża rozbieżność bo Dawidek miał 3000g a Oliś już 4370g ale nikt mi wtedy wagi nie szacował ani w trakcie ciąży ani przed porodem,z Olim np miałam ostatnie usg w 24tc,potem już nie :eek:
Przy tej ciąży lekarka już na tym usg w 17tc też mówiła że dzidziuś jest drobny i już to zdanie podtrzymywała,ja się cieszę że mała przekroczyła 3kg a kto wie może ten margines błędu będzie na naszą korzyść? :tak:

kawa.gif

No a JAK tam Brzuchatki?/ meldowac sie po kolei:))))
betko, aneczko, monica, Jagienko.....ahhh i cekawa jak tam natan123- pewnie juz tuli swojego syneczka!!!!!
Kinga no ja musze sie zmobilizowac do robienia pomiarow!!!!!! Milego dnia

Ja jestem od paru dni strasznie podminowana..wszystko i wszyscy mnie wkurzają :wściekła/y:
A najbardziej telefony od znajomych i rodziny...wrrrrr :crazy:

Miłęgo poniedziałku dziewczyny,ja zaraz musze sobie znaleźć jakieś zajęcie bo oszaleję :sorry:

z nadia zaszlam w ciaze w 14 dniu cyklu w owulacje... Ja chcialam miec z mezem druga coreczke poniewaz pierwszej corce dalam calkiem inne imie niz chcialam i to mnie tak meczy ze tak pragne miec druga corke zeby dostala to imie co miala miec Nadia;/ i ja mialam 2 siostry i wiem ze jest dobry kontak jak sa chociaz 2 dzieci tej samej plci....

daria fajna dziewczyna z ciebie musi byc
usmiechnelam sie z jakiego powodu chcesz dziewczynke
i dobrze spelnij swoje marzenie
a jak ma coreczka na imie i czemu nie dalas jej Nadia

Jagienka no to rzeczywiscie duza roznica jesli chodzi o chlopcow

Jagienko mnie lekarka tuż przed porodem wyliczyła wagę małego na 3200 g a urodził się 3170 g więc nie wielka różnica, a i sprzęt ten sam co Ty masz robione USG.

reklama
Jagienko- skąd ja to znam!!!!! Mialam podobnie przed porodem....juz nawet nie odbieralam telefonu bo pirwsze co..."Ty jeszcze nie urodzilas?" A mi wtedy gul, dlatego pozniej juz nie odbieralam..mialam w doooopie! Nie przejmuj sie...juz niedlugo bedzie po...

Do góry