reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

to moj brzus w 20tc

monico masz identyczna sytuacje jak ja
gin tez w 16tc powiedzial ze widzi wargi sromowe a wcale meskich narzadow
ale mam sie nie nastawiac bo glowy nie da sobie uciac
w 18 tc powiedzial ze na 100% dziewczynka a mimo tego dalej mam obawy
przez te pomylki

ja mam przewijak na komodzie
a koszyk ktory mialam przy Marcelku nie zmoczyl sie
pozatym ja go w nim nie przewijalam tylko zawsze na przewijaku lub na lozku naszym
a materacyk jest oblozony taka matka szczelna

Jagienka nie wiem jakie mam lozysko bo mi nie powiedzial a ja nie zapytalam
dowiem sie 8 wrzesnia
Jagienka a wstawisz zdjecie pipulki Laury ?
xx_sorki.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Jagienka trzymam kciuki za dzisiejsza noc!!
Beatko sliczny brzuszek, zgrabniutki bardzo! Przytylas juz cos?

Ja tez przewijalam Patryka tylko na naszym lozku, najwygodniej...

Poza tym widzialyscie NEWS? Beyonce - Love On Top Live (VMA's 2011) HD - YouTube Pod koniec wystep Beyonce i nowina? Uwielbiam ich oboje, az sie wzruszylam widzac dumnego i rozesmianego jak mlodego chlopaka JayZ :-))) Bosko!

Beatko no brzuszek sliczny i spory już
nie chce absolutnie sie nastawiac tym bardziej ze to poczatek 16 tyg i jest tyle pomylek :no:
musze poczekac jeszcze 2 tyg i wtedy w 18 tyg mam nadzieję ze uda sie podejrzec dzidzie i bede miala zdjecie z płcią

a co do kosza, nie mam zamiaru w nim przewijac, bo nawet nie wygodnie i nie mam miejsca, tylko miejsca na komode nie mam w sypialni a na łóżeczko sa nakladane przewijaki

do ktorego m-ca sluzy ten kosz?

Eee w koszu sie nie przewija, tak samo jak nie przewija sie w lozeczku...
Ja chyba tez kupie kosz, albo kolyske (z blokada bujania;)) taka jak mielismy dla Patryka. To i tak na pierwsze miesiace, w 2 miesiacu juz pojedziemy do PL na kilka miesiecy wiec jak wrocimy to juz sie nie przyda...
Hahaha pisze tak jakbym juz byla w ciazy;)

monico to zalezy od wielkosci dziecka
Marcel sie ur 4200 wiec pospal w niej do 4,5 miesiaca
a siedziec tez zaczal pozno bo w 7 miesiacu
wiec mi sie nie dzwigal wczesniej i mogl tam spac
a powiem ci ze nie wiem czy cie upokoi 18 tc
ja niby wiem ze dziewczynka i mam zdjecie pipulki a mimo to zaczelam sie bac
i jeszcze jak losiczka powiedziala ze miala zdjecie pipki a pozniej siusiak urusl
to dla mnie juz calkiem sie nie miesci
o przez to wlaczeylo mi sie myslenie
a kiedys czarodziejka powiedziala ze jak sie dowiem plec na usg to i tak nie bede wierzyc
i bede sie doszukiwac i miala racje poklon dla niej
xx_sorki.gif

ale jak sie wokol slyszy od zlosliwych ludzi o pomylkach
to sie plakac chce
a prawie wszystko mam dla dziewczynki
moj mo mowi zeby sie nie przejmowac tym bo wszystko mam ladne to latwo sprzedam
a ja nie chce sprzedawac
xx_placzek.gif

Monico,Olleno,z tym podkładem do przewijania w koszu miałam na myśli zabezpieczenie w razie kiedy dziecku np wycieknie z pampersa co się moim chłopcom zdarzało często mimo przewijania w nocy a robiłam to zawsze na przewijaku,tak wygodniej :tak:

Beatka,na szczęście nie wykasowałam zdjęcia więc wstawiam ;-)
A ziarenko niepokoju będzie aż do porodu,wierz mi na słowo,ja mimo potwierdzania za kazdym usg właściwie,czyli jak się doliczyłam przez 7 już lekarzy będę świętować jak zobaczę na własne oczy :sorry:
I mnie też znajomi,ba! nawet rodzina zasypywali opowiastkami o pomyłkach,owszem zdarzają się i nas-niedowiarków niepokoją niestety...masz zaufanie do swojego lekarza więc nie zawracaj sobie tym głowy :-)

Ja nadal śluzowato dzisiaj,co wizyta w toalecie to podbarwione krwią upławy....skurcze są ale nadal nieregularne,raz mocniejsze,innym razem słabsze,jedyne co się utrzymuje to ból jak na @ promieniujący do krzyża...więc czekamy,może ta noc coś przyniesie,jeśli nie-o 8.00 ktg i badanie....

Własnie nadszedł silniejszy skurczybyk...muszę wstać....

Ostatnia edycja:
Beatko nie przejmuj sie!! na pewno bedzie GIRL :-)
A skad Ty tak szybko masz wszystko dla dziewczynki? wpadlas w zakupowy szal? tak szybko? ;)
Jak to mawia moja babcia... 'Jeszcze Jaska nie widac a juz mu kaszke gotuja' ;)

Jagienko to juuz na pewno TO!!!!!! U mnie tez caly dzien byl bol krzyza jak na @ promienijacy do krzyza i w ten sam dzien sie zaczelo! Kochana trzymam kciuki mocno i daj znac juz po! :)

Ostatnia edycja:
Ollenko z carboota tam jest mnostwo malo uzywanych ubranek dobrych firm po 50p
cos ala targ ciucholand
wiec troche sie obkupilam, wozek i koszyk tez mam
zostaly tylko do kupienia mebelki i lozeczko
a to juz najdrozszy wydatek

dziekuje Jagienko oj u ciebie juz tuz tuz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a na twoim zdjeciu to bardziej pipulka niz na moim
ale wierze mojemu ginowi bo byl bardzo pewny
ale sama wiesz jak inni spekuluja i mowia ile to pomylek nie ma
i czlowiek sie niepokoi

No bylam ostatnio u nas na carboot!! poprostu szok! gorzej jak ciuchland u nas w PL! nie miesci mi sie w glowie co ludzie sprzedaja.....
No ja mam manie kupowania nowych ubranek:) Chyba, ze cos od znajomych ale wszystkie dla Patryka mialam nowe raczej. Teraz na poczatek wezme po Patryku kilka a zaraz jak sie urodzi i poznamy plec to pojedziemy na big zakupy 'plciowe' ;-)

reklama
monica- mi w 16 tyg powiedziala na 100% ze siur ...ale ja sama zobaczylam..bylo extra widac!!!!
takze u ciebie babka...nie zakladam innej opcji....zostala zatem aneczka.....

Jagienko- juz sie dzieje....mysle ze godziny cie dziela od pieknego spotkania!!!!
beacia- ales ty zgrabniula....sliczny brzus i jaki juz pokazny....
co do twoich obaw...zrozumiale ze sie boisz, tak bardzo pragniesz tej dzidzi....podejrzewam ze ten niepokoj bedzie do konca....ale nie mrtw sie Hanusia jest TWOJA:))))

Do góry