reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nulka to co piszesz to jak bym o sobie czytała.:tak: tylko z tym ze ja mam troche stracha:baffled:

Anulka jak dasz corce na imię??napisz cos wiecej o tym lacto
stosowałas ile cykli to?a brałaś magnez i omegę?jak długo?
i opisz moze jeszcze raz staranka.
ilu dniowy cykle i na którym było stop?
a tak poza tym osłabialiscie dziewczyny te plemniki?????????

Tusia ja też mam stracha , ale znowu jak i tak chce mieć troje dzieci to co mi zalezy spróbować. Mam nadzieje że mi sie uda tak jak dziewczynom tutaj :-)

Też jestem ciekawa odpowiedzi na pytania zadane przez Tusię

Aneczko GRATULACJE!!!:tak::tak::tak::tak:KOLEJNA SZCZESCIARA;-)

dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie do Was- wczoraj byl 14dc, wczoraj wieczorem wyszly juz dwie krechy w 2 roznych testach owulacyjnych (z 2 roznych firm), wczoraj kolejny dzien dokuczalo mi podbrzusze i jajniki (wczoraj najbardziej), wczoraj byl sluz rozciagliwy (ale nie do konca przezroczysty), a dzisiaj juz nic nie boli, sluzu rozciagliwego nie ma, tylko lepki, bialy i malutko, no ale szyjka bardzo wysoko (ledwo siegnelam palcem). czy to znak ze owu juz byla? jak myslicie? dla przypomnienia dodam ze przytulanie skonczylismy 11dc o godz. 22, wiec bardzo bym chciala zeby to owu byla jednak wczoraj bo jest szansa ze pleminiki przetrwaly:happy:
aha i oba testy owu zrobione dzisiaj w poludnie- druga kreseczka delikatnie bledsza od testowej:happy:

Ostatnia edycja:
Kosmopolitan ja mysle ze to byla owu:tak: to dobry odstep wam by wyszedl trzymam kciuki teraz za 2 kreski na ciazowym i sle rozowe fluidki ~~~~~~~~~~~~
Tusia i Nulka moje cykle byly 29-30 dniowe a owu byla kolo14-15dc. Do owu przytulanka byly chyba ze 3 razy . Lactovaginal bralam zaraz po @ przez 2-3 dni a potem juz nie. On od razu zakwasza wiec nie trzeba go dlugo stosowac.Bralam tez magnez i jadlam sporo jogurtow i serkow. Ostatnie przytulanko bylo 19go rano a wieczorem na tescie owu pojawila sie bladziutenka druga kreska. 23go mialam otwarta szyjke i rozciagliwy sluz plus lekkie klucie jajnikow. No i tyle aaa jeszcze maz mial 18go maraton rowerowy i goraczke wiec mysle ,ze tez pomoglo to wybic meskie plemniczki;-):-D

A jeszcze co do wyposzczenia, to nie jest tak, że te plemniki są słabsze??
bo mój mąż pości już 2 tygodnie:baffled:

a tak poza tym osłabialiscie dziewczyny te plemniki?????????

Ja nie chcę wprowadzać zamieszania ale u nas było 14 dni przerwy od sexiku przed stosunkiem zapładniającym i mamy córeczkę ;-) ale faktycznie wszędzie piszą że dobra jest pauza żeby męskie plemniczki nabrały wigoru :tak:

Aneczka-napisze Ci jeszcze raz tutaj-GRATULUJĘ!!!!!! I powturze się ale po prostu wiedziałam,czułam że będziesz miała córeczkę :-)
Wygląda na to że (nieskromnie mówiąc) zapoczątkowałyśmy z Laurusią dziewczynkowy wysyp :rofl2:

My byłyśmy wczoraj się pomierzyć i poważyć i wyobraźcie sobie że moja gwiazda w ciągu dwóch tygodni przybrała 825g :szok: waży już prawie 4 kg :eek: nadmienię że w dalszym ciągu jest na samej piersi....

A teraz ciąg dalszy historii o mojej nieszczęsnej macicy...
O tym że odstawiłyśmy się od cyca to wiecie...to był koszmar,mała jadła z butli tylko mój,wcześniej ściągnięty pokarm,mm nie ruszyła,jak skończyły się zapasy mojego mleczka-zrobiła strajk głodowy...nie jadła 10 godzin...myślałam że mi serce pęknie
icon_sad.gif

Jednak po dwóch tabletkach bardzo źle się czułam i przerwałam...parę dni później poszłam na kontrolę gdzie zbadała mnie pani docent,nie miała żadnych zastrzeżeń a'propos mojej macicy i jej czasu oczyszczania i obkurczania się bo ma na to 6 tygodni!! Zrobiła też usg,mówiła że wszystko się oczyści samo-bez wspomagaczy,mam tylko przystawiać jak najczęściej małą do piersi
icon_smile.gif

Wyszło więc na to że niepotrzebnie tamten lekarz naraził nas na tak ogromny stres...przez 20 godzin niunia była prawie non stop na rączkach,zwłaszcza męża bo ode mnie czuła cyca i szukała...
No i posłuchaj tu lekarza...

Ostatnia edycja:
Witaj tutaj Andziak mam nadzieje ,ze nie tylko pomozemy ale i zarazimy dziewczynkowymi fluidkami;-)
Co do lactovaginalu to to sa globulki dopochwowe , ktore maja paleczki kwasu mlekowego. Uzywa sie glownie do zakwaszania po antybiotykoterapii albo przy tendencjach do grzybicy. No a ,ze meskie plemniki nie wytrzymuja w kwasnym ph to postanowilam go uzyc.

reklama
witaj Kochana ,tak dawno tu nie zagladalam,moje synusie mnie mecza strasznie,nie mam na nic czasu.postaram sie czesciej teraz zagladac:)
powodzenia dla wszytskich staraczek.

Do góry