reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wstawiam fotki i nie wiem co teraz.....

IMGP2947.jpgIMGP2948.jpgIMGP2951.jpgIMGP2953.jpgIMGP2954.jpg

reklama
Mama ja niestety nie wiem kiedy łaskawie czerwona małpa zawita, z reguły mam nieregularne @ a teraz po tabsach to już w ogóle hulaj dusza ta moja @:angry:
najgorsze jest czuć że to już tuż tuż..i nic nadal się nie dzieje, a ja chcę pić ziółka :angry:
wiem że przy Matiku też takie jazdy-z nieregularnymi @ miałam, więc jest światełko w tunelu że pomimo tego zdziałamy babika...czas pokaże

a wy lubieżne bestyjki...szmeges teges proszę pięknie uprawiać...jak to NAtusia napisała...dla dobra społeczeństwa:-D

Gal kurka wodna...czekamy na speca, ja nie pomogę w sprawie miernika, przykro mi

Daria jak już maleńka istotka zamieszka w moim brzuchu..to się pewnie uśmiechnę do ciebie w sprawie tej opaski:-p

ja wreszcie kończę pracę i zmykam do domciu, buziaki ;-)

Dopiero teraz mam chwilkę, Krzysiu przez niedospanie (w dzień też krótko spał) był strasznie marudny i niezły wycisk mi dał ...ale za to już śpi :-)

Czarodziejko, też czekam na ten podobno zbawienny wiek 3 lata :-) ...tylko, że przyjdzie mi poczekać nie rok z kawałkiem ale dłużej no bo przecież niebawem kolejne niemowlę zawita w naszej rodzinie ;-) ...zawsze zazdrościłam (w tym pozytywnym sensie) koleżankom, które mogły zostawić dzieciaczki pod opieką swojej mamy, babci czy innej zaufanej osoby i wrócić do pracy. Dzieci są kochane ale mnie siedzenie w domu 24 godziny na dobę (kiedy każdy dzień jest klonem dnia poprzedniego, nie ma się absolutnie żadnej pomocy (nawet 5 minut) od rana do późnego wieczora a wszyscy bliżsi przyjaciele wyprowadzili się dość daleko ode mnie) po prostu dusi ...a i synek nieprzyzwyczajony do spędzania czasu z kimś innym poza mamą robi się nieco "zdziczały" ...no ale muszę to jakoś przetrwać, pocieszam się, że kiedyś będzie lepiej i nadejdzie czas kiedy trochę odżyję :-) Oby córeczka była tez zupełnie inna jak Twój Maksio :-)

Truskafffko, ano faktycznie post roku 2012 :-D ...miłe, że zawsze o wszystkich pamiętasz! :-)

natusia, dużo zdrówka dla Twojej babci oraz Twojego M! I oby synuś się nie zaraził, u siostry też szaleje angina, chory jest tylko synek i na szczęście ani córka ani nikt inny na razie choróbska nie podłapali. Co do witaminy C to można zażywać ją przez długi czas ale lepiej w mniejszych dawkach, te 500-1000 mg dziennie lepiej zażywać na 2 miesiące przed planowanymi staraniami. Witaminę B-50 według mnie też można spokojnie łykać kilka miesięcy, nadmiary usuwasz z moczem. Twój wykresik byłby ładny gdyby zrobić jego odbicie lustrzane wzdłuż linii oddzielającej skok poowulacyjny, teraz to wygląda tak, że tempki w fazie lutealnej są niższe jak w folikularnej (pewnie do owulacji nie doszło) ...robiłaś badania hormonalne?

Mama, przyjemnego i owocnego powielania gatunku!
t2014.gif
Trzymam jutro kciuki za wizytę u gina!

MissBella, cudne fotki!!!

Gal, ten miernik jest najbardziej polecany i powszechnie używany przez dziewczyny z in-gender, żeby Ciebie uspokoić to zerknij na fotkę w tym wątku Those with a digital pH tester please stop here! - In-Gender.com - to dokładnie ten sam miernik. Tamara cały czas podkreśla, że śluz na ściankach pochwy zawsze jest dużo kwaśniejszy i decydujące znaczenie ma pH śluzu szyjkowego, większość osób z in-gender nabiera ten szyjkowy śluz na palec i dotyka tym palcem elektrody pH (końcówka miernika pokazana przez Ciebie na fotkach wygląda jak standardowa elektroda pH). Masz roztwory buforowe (o pH 4 i 7) do kalibracji elektrody? ...trzeba ją kalibrować co jakiś czas by mieć zawsze miarodajny odczyt. Elektroda pH zazwyczaj posiada szklany korpus zakończony czułą na pH kulistą membraną. Chroni ją plastikowa osłona, którą powinno dać się zdjąć (tak np. wygląda przykładowa elektroda po zdjęciu nasadki ochronnej Elektrody zespolone (ogniwa pomiarowe) - ERH-AQ1). Niektórzy wsuwają elektrodę do środka ale jest to odradzane ze względu na niskie pH śluzu na ściankach. A propos w podanym powyżej wątku dziewczyny piszą, że paski pokazują właściwe pH dopiero po 15 minutach.

Kinga trzymam &&& za pozytywny tydzień, w walentynki nic tylko płodzić
mój D kiedyś zrobił i pizze w kształcie serducha
yes2.gif
nie pamiętam czy z okazji walentynek czy jakiejś rocznicy, ale byłam bardzo mile zaskoczona
yes2.gif
no brawo że udało ci się nadrobić tak wiele i odpisać :rofl2: czad! Thx! :*

Kinga - trzymam kciuki za Twoje walentynkowe staranka:)
:-)

UWIELBIAM WAS WSZYSTKIE BEZ WYJĄTKU
Dobranoc!
:))))))))))))))))))))))))))))))))) moja szyjka pieknie się otwiera wiec w końcu mogę powiedzieć
~~~~O invite!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobranoc, dobranoc Kinga85:tak:

Piranha- dziękuję za odpowiedź, ale ja dalej nie wiem jak to stosować, o jakiej osłonce Ty mówisz? Ta elektroda jest schowana w tej czarnej rurce i dotknąć palcem tą elektrodę nie bardzo można. A tej czarnej rurki nie można ściągnąć ( w instrukcji też nie pokazano, że się ją ściąga), ściąga się tylko kapturek nakładany na tą rurkę. A tych roztworów buforowych, oczywiście nie mam, bo nie miałam pojęcia, że coś takiego będzie jeszcze potrzebne. Oj, znowu mam zamieszanie w tym cyklu...

Gal, ciężko mi doradzić gdyż używałam w akwarystyce innego modelu miernika pH (tego ERH-AQ1). Dziewczyny na in-gender z powodzeniem używają i strasznie zachwalają ten miernik więc pewnie jakoś to się mierzy, tutaj np. Its a girl! And for anyone TTC one.... dziewczyna, która zaplanowała z powodzeniem córeczkę poleca również właśnie ten (Hanna 98103) miernik, pisze, że jest najlepszy ponieważ "tip" jest bardzo malutki - a więc idealny do mierzenia śluzu gdyż potrzeba go bardzo niewiele - zapewne chodzi o kulistą końcówkę szklanej elektrody z membraną. Do "nabrania" śluzu szyjkowego dziewczyny na in-gender polecają bardzo patyczki kosmetyczne. Mam nadzieję, że uda Ci się "rozgryźć" ten miernik gdyż podobno jest świetny i paski się nie umywają. Potrzebujesz 2 roztwory buforowe do kalibrowania elektrody - o pH 4 i 7.

No własnie a ja własnie nie wiem na czym polega to kalibrowanie i jak często trzeba to robic. Fajny ten miernik tylko że ja boję sie że nie bedę potrafiła go używać :-(

Gal a ile zapłaciłas za niego i jaki to model?

Dzień dobry :)

Dziś tempka minimalnie w górę ale brzuch nadal boli, wczoraj mała różowa plamka na bileiźnie, dzisiaj na papierze toalet. i dlatego nie zrobiłam testu bo wszystko jasne. Całym ciałem czuję, że @ idzie wielkimi krokami niestety :-(

Miłego dnia kochane :-)

mama bobosexy się odbyły ?? Powodzenia dzisiaj u gina !!!

Ostatnia edycja:
Witam

MissBella szkoda że nie zrobiłaś testu ale jak nie dziś to może jutro jak @ nie przyjdzie. A co tam potrzymam sobie jeszcze &&&&&

Ciekawe co tam dziś u bettsie dziś wyjdzie :)

Zmykam szykować towarzystwo i jedziemy do przedszkola

reklama
witam sie i ja :)

Bella no widzisz &&& pomagają to ja nadal trzymam ;))
tak ,działania były:)
megaaa przyjemne.

Pirania dobrze,że wieczorem miałaś już wytchnienie...
ja też z tych co w domu nie wysiedza cały czas ..dlatego dla mnie dobrz jest praca na pół etatu bo mam tak jak Ty-cała rodzina daleko ..znikąd pomocy i wszystko sama..więc w pracy trochę łapię oddech i dystans..mam czas zatęsknić;))

Gal kurka siwa przytulam ...ja nie wiem nic na temat tego miernika wiec nie pomogę..
a spróbuj go raz wsunąć i zobaczysz co pokaże..i jak masz jeszcze paski ph to tez zmierz dla porównania...
nie wiem słonko co radzić..

pozdrawiam Was wszystkie i ...

Do góry