reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

juliana, wyniki wyglądają bardzo dobrze
t2039.gif
, sprawdź sobie jeszcze PRL i progesteron w 7 dpo. W zespole policystycznych jajników LH:FSH wzrasta powyżej 1,5-3, u Ciebie wynosi 1,4 więc raczej nie ma się czym martwić.

Czarodziejko
, dzięki kochana! Ja te badania robiłam prywatnie we własnym zakresie, oto przykładowe ceny we Wrocławiu (niestety wychodzi dość drogo):

Badania w 2-3 dc:
LH - 25 zł
FSH - 25 zł
estradiol - 25 zł
testosteron - 25 zł

Badania w 7 dpo:
prolaktyna - 25 zł
prolaktyna - test czynnościowy - 50 zł
progesteron - 25 zł

Mama, wow, jakie cudowne wieści, czyżby jednak ziółka czyniły cuda? I jakie piękne endo - witaminki robią swoje, strasznie się cieszę kochana i zaciskam z całych sił kciuki!

reklama
No Mama piekne wiesci przynosisz:tak: Bardzo obiecujaco to wyglada. Teraz tylko dzialac i zachodzic. Widzisz jak dobrze ,ze trafilas na ten watek , tle czasu byla cisza a tu raz dwa i wszystko sie u Ciebie naprawia. Mowilam ,ze tu dobre fluidy kraza;-)

dzieki dziewczyny za odpowiedzi w spr hormonow.
ja musze zrobic
Estradiol
DHEA
Hormony tarczycy
Prolaktyna
Ciekawe ile w warszawce zaplace...jak 200 zeta to jeszcze ok ale jak 500:baffled::baffled:
no ale musze sobie to sprawdzic...
Puki co wydam na fryza w sobote...ide odrosciory zrobic...i zetne moje dlugie kłaki...malz placze bym nie scinala ale wygladam "mocno srednio"

Mama- wiesci cudne!!!!!! teraz tylko "kopulowac":)

Aneczko jak zyjesz? ahh ten koniec ciazy!!! trzymaj sie dzielnie

Juliana mówisz masz-&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciskam by się wszystko udało i by z pełnymi siatami ludziska wychodzili;))
ja tez tęsknię ;))

Pirania dzieki kochana...
mam nadzieję,że w tym cyklu lub w przyszłym sie uda w końcu..
jak działalismy wczoraj i podziałamy jutro i w piatek jeszcze to bedzie git?
narazie testy owu negatywne-robiłam rano po 9 i teraz jak wróciłam ..druga kreska jest widoczna (bo wczoraj baaardzo słabiutka była) ale nie tak mocna jak testowa...

Aneczka dzięki kochana..no tez się ciesze ,że tu się zabłąkałam do Was i mogłam Was poznac i otrzymać od Was wsparcie i pomoc...

Czarodziejka zapłacisz nie więcej jak 150zł...zadzwoń do jakiegoś labo u Was i zapytaj;)

ginka powiedziała,żebym jeszcze przez 3,4 cykle przychodziła na obserwację...
jak nic nie wyjdzie to wtedy powiedziała,że zrobie badania hormonów i badanie Tom..
pytałam czy mam jeszcze brać jakieś witaminy oprócz tych co biorę to powiedziała ,że to wystarczy-wszystko jej wymieniłam i powiedziała,że zestaw jest oki..

mama dzieki za &&&& cmok mama ,napisz jeszcze raz jakie ziola pijesz na endo ,ze masz taki grubasne:-D
pirania i juz sie denerwuję,co znaczy ze raczej nie ma sie czym martwic przeciez 1,4 i 1,5 sa niedaleko siebie tak?????????:eek:myslisz ,ze moze byc cos nie tak??????

witajcie:)
do zaglądnięcia tutaj nakłoniła mnie bettsie, koleżanka z 28 dni, tam mam swoje wykresy i obserwacje!
otóż jestem mamą trzech córeczek:) tak,,,,trzech...najstarsza ma prawie 7 lat, średnia 3 latka i najmłodsza za chwilę skończy roczek.
z planowaniem płci było tak, że nie skupiałam się na diecie...bo nie było to dość popularne i głośne, o ph i suplementach nic nigdy nie słyszałam, że można w taki medyczny sposób zwiększyć szanse na wybraną płeć:)
miałam bardzo nieregularne cykle i nigdy nie wiedziałam kiedy może się zdarzyć owulka, kiedy była już to wiedziałam, że już po niej, ale zdarzyła nam się zaserduchować na dwa dni przed nią.
z trzecim razem wierzyliśmy już bardziej w szczęśliwy traf. miało się udać do trzech razy sztuka:szok:
jednak się nie udało, nie powiem, bo ból i rozczarowanie było wielkie, płacz i zawód...tylko mnie nie wyklnijcie z tego powodu:-(ale dzisiaj kocham swoje trzy córeczki najmocniej na świecie, ale bardzo chciałabym mieć synka.
mój mąż od mnie ostatnio zagadnął, że chyba nie myślę, że się poddamy na trzech babach:eek:
ale presja rodziny (dodam, że już 5 wnuczek ma moja teściowa i brak wnuka), to nie wiem czy bym przeżyła kolejne rozczarowanie.
tak czytam to wasze forum, ten wątek, i jesteście takie wspaniałe, miłe, wyrozumiałe, pomocne dla siebie i ciepłe.
aż chce się tu zaglądać i nikt nie gani za to, że ktoś chce mieć córkę a ktoś syna.
tylko u was tu same opisy starań o dziewczynki:-)czy któraś z was stara się o syna???
czy pomożecie mi stworzyć plan działań na starania o synka? jeszcze mam czas na to, ale za jakieś dwa latka, jak moja najmłodsza pociecha się odchowa podejmiemy jeszcze próbę. teraz będę miała czas na zbieranie materiałów i przygotowania.
pozdrawiam was serdecznie i życzę miłego popołudnia.

Juliana ja pije ziółka O.Sroki nr 3 na owulację ;)
a na endo wcinam
b kompleks b100
witE
acard
omega 3 kwasy

Ilaczek miło ,że do nas zajrzałaś :)
gratki 3 córek ;))
powodzenia w planowaniu synka-są u nas 3 babeczki ktre będą planować synka ;))

jak juz ustawisz sobie suwaczek to wchodzisz w USTAWIENIA masz na górze na panelu..
tak po lewej stronie masz EDYTUJ SYGNATURĘ
wchodzisz w to i wklejasz bbcode
ZAPISZ i gotowe :)
powodzenia;))

reklama
jutro brykam do gin, po wyniki cyto i zobaczymy co z tym moim @:crazy:
może coś na wywołanie dostanę...
ehh ziółka chce pić buuuuu

Piranha
ups, przy tej kolejności to można sobie zgadywać co było przyczyną zwrotu mleczka...
a jak Krzysiu dzisiaj się czuje?
Gal tulę i smutki łopatą walę, są takie dni...
u mnie dół generalnie się utrzymuje przez ten zakichany brak @:-(
Juliana POWODZENIA!!! kciuki zaciśnięte &&&&
Mama
no to tłumy szaleją!!!!
SUPEROWE WIEŚCI!!!!
wiecie zatem co robić..dla dobra społeczeństwa
Ilaczek witamy :) zapraszamy do naszego grona, wspólnymi siłami wykombinujemy wymarzonego synka :-D

Do góry