reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzień dobry :)

cudne dwie kreski mnie przywitały tu z rana :) Bettsie GRATKI WIELKIE!!!!!

do tego piękny wykres MissBelli &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za testowanie :)

Ewcik jeśli weźmiesz ten calcium citrate z nowfoods to już magnezu nie trzeba. Problem tylko taki że ten calcium będzie dostępny dopiero od koniec marca
ja wzięłam teraz wapno z apteki- OsteoDiag
Ziółka na ow pije się od pierwszego dnia cyklu, więc faktycznie zacznij od następnego cyklu :)
Mnie Piranha polecała pić ziółka na ow do owulacji, a potem przerzucić się na ziółka drugiej fazy :)
a ty staranka zaczynasz ok. września tak?

Pierogatko proszę jaka grzeczna Anulka :) a starsza siostra jak? :)
i ja teraz też już proszę o fluidki, przyspieszamy działania, bo różnie może być z tą moją owulacją.. ;)

Mama &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;) czekam na wieści ;)

Piranha
dzięki wielkie za linka do ziółek ;)

reklama
BETTSIE-GRATULACJE

Miss-juz sie szykuje na jutrzejsze grati.:tak:
ciekawe co tam na wizycie u Axarai?

pierogatka >buziole dla córci STO LAT

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam sie!

bettsie- gratulacje, piekne wieści z rana!

MissBella
- ależ piekny wykresik, kciuki za jutrzejsze testowanie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mam05- trzymamy kciuki, trzymamy&&&&&&&&&&&&&:-)

A u mnie działanka były dzisiaj o godz. 4.50 przy ph 4,4-4,7. 3 godziny wcześniej o 1 w nocy robiłam irygację z 1,5 ml roztworu, po nie robiłam żadnych irygacji, i nie smarowałam replens, bp ph z brzegu było ok. 5. ALe niestety było bardzo wilgotno i trochę sluzu płodnego. ALe nie chciałąm czekać aż M przyjdzie z pracy, bo jeszcze jutro rano chcę poprawić.
Pirnha- co sądzisz o moich starankach, zwłaszcza o tym sluzie?
Mam nadzieję, że dobrze pospaliście, bo też poszłąś późno spać.A tak wogóle to jeszcze raz dziekuję. I w razie czego chciałam po stosować replens, bez irygacji.

Czarodziejko- witaj! Ja dzisaij dalej walczę z apetytem mojego synka!

GAL>to &&&&&&&& za owocne staranka;)
czy mogłabys mi napisac jak robi sie ta irygacje bo nie zapisałam ?? a czy nie moze byc zwykła woda np.niegazowana z butelki???

Gal ja myślę że super z działaniami zrobiliście :) wypłukałaś śluz płodny, ph wzorowe było, duże szansę na dzidzię..dziewczynkę ;)
swoją drogą..wielki szacun, za to wstawanie, pilnowanie

mnie ostatnio olśniło z tym ph i regulowaniem sylkiem. Jak będziemy działać, pewnie wieczorem..to potem przez 4 h też będe latać z paskami hehe

Piranha jeszcze jedno pytanko, o ziółka. Gdzieś doczytałam że mężowie też mogą pić ziółka, wiesz coś o tym?

Truskafffka- no tak to raczej nie wypłukałam sluzu płodnego, bo irygacja 1,5ml tego nie zrobi, śluzu było sporo, ale mam nadzieję, że niskie ph wystraczy. A bałam sie całkiem wypłukiwac, bo z suchego nic nie będzie. Ale wiesz, ja tym razem nie latałam przez 4 godz, sprawdziłąm tylko 2 razy, po poł godzinie i za nastepną godzinke i dałąm sobie spokój ze sprawdzaniem.

Tusia- proszę bardzo cytuję Piranha:

do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.

reklama
Hej babeczki!

MissBella, Ty pewnie dobrze wiesz co ja myślę o Twoim wykresie :tak:, wygląda jak książkowy wykres ciążowy :-) i ktoś tam ewidentnie otworzył Ci fabrykę progesteronu, czekam jutro na foteczkę 2 kresek!

Bettsie, gratuluję kochana z całego serca! A nie mówiłam, że w marcu posypią się nam ciąże na forum? ...znów wykrakałam :-D

Ewcik, ja bym na Twoim miejscu łykała B-50 rano i wieczorem, wówczas kwasu foliowego już nie potrzebujesz. Kup na razie ten cytrynian magnezu firmy Swanson i do tego może ten wapń OsteoDiag polecony przez Truskafffkę, a pod koniec marca weź ten Calcium Citrate z magnezem (ja go właśnie łykałam). Co do Duphastonu to nie lubię gdy lekarze schematycznie zakładają, że każdy ma owulację w 14 dc, dupka łykasz od 2 dpo (czyli od 16 dc jeśli owulka była w 14 dc), łykany przed owulką może ją zablokować. Najlepiej przed odstawieniem dupka zrobić test ciążowy (w 11 dniu łykania go będzie 12 dpo i test 10 mIU/ml powinien już coś wskazać), jeśli wyjdzie pozytywny to nie należy już go odstawiać. Co do implantacji to często na wykresie objawia się spadkiem tempki a potem drugim jej skokiem i od tego momentu tempka utrzymuje się na wyższym poziomie. Dzieje się tak dlatego, że w połowie FL progesteron zaczyna spadać w naszym organizmie co objawia się spadkiem PTC, dopiero po implantacji zarodka ciałko żółte zaczyna nagle produkować zwiększone ilości progesteronu co powoduje duży skok tempki na wykresie. Niektórzy też twierdzą, że przed implantacją następuje też wyrzut estrogenu, który dodatkowo wpływa na obniżenie PTC. Ziółka nr 3 piłabym do owulki a potem mieszankę wzmacniającą produkcję progesteronu.

pierogatko, cieszę się kochana, że u Ciebie wszystko w porządeczku a mała z tych bezproblemowych :-) Ano zaczyna mnie powoli stresować ten bociek na suwaczku nieustannie zmierzający w prawą stronę ;-), postaram się Was kochane odwiedzać na BB jak najczęściej. Wszystkiego najlepszego dla Basi, samych uśmiechów, radości i spełnienia wszystkich dziecięcych marzeń!
t6501.gif

Mama, kciuki kochana za wizytę, czekam na same dobre wieści! :tak: M jutro odbiera ubranka dla córci na poczcie to pewnie odbierze też przesyłeczkę od Ciebie (dzięki kochana!!!), dam znać czy będzie dziś awizo :-) Męczy mnie jedna rzecz na Twoim wykresie, linia podstawowa ustawiana jest na najwyższej z 6 tempek przed skokiem więc dlaczego nie jest na 36,5 a na 36,45? :-D

Gal, pH miałaś piękne, a o tej 4:50 był EWCM? Ja godzinę przed staraniami zrobiłabym porządną irygację z 12 ml strzykawki (wypłukującą śluz płodny) a tuż przed starankami zaaplikowała Sylk (by plemniki miały kwaśne środowisko do poruszania się), później przez 4h co 30 minut sprawdzałabym pH i ewentualnie korygowała Replensem. A bardzo wzrosło pH po starankach czy nie sprawdzałaś? Ja standardowo spałam tak sobie, synuś na szczęście lepiej :-) Uciekam rozbudzić córcię owsianką bo coś w nocy i dziś od rana prawie w ogóle nie kopie a po wczorajszych wieściach o Lori chyba panikarą się zrobiłam.

Truskafffko, też mi się obiło o uszy, że mieszankę nr 3 Ojca Sroki mogą też pić nasi mężulkowie :-), podobno wzmacnia też plemniki ale muszę doczytać.

Do góry