reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam wszystkie babeczki :-)

Cały dzień byłam na dworze, pogoda cudowna, aż żyć się chce !! W słońcu było 25 stopni.

Piranho też się właśnie zastanawiam czy jest sens mierzyć tempke, chyba sobie już odpuszczę bo to rzeczywiście dodatkowy stres... A mdłości w ciągu dnia minęły ale teraz znowu delikatnie mnie muli.

Axarai śliczny brzuszek. Trzymam kciuki za USG !!

Andziak gratuluję !! Życzę wymarzonej córeczki :tak:

Miłego wieczoru :-)

Widzę, że Mama i Gal nie odzywają się w dalszym ciągu... Mam nadzieję, że u Nich wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Dopiero niedawno wróciliśmy i zabieram się za odpisywanie :-)

Andziak, gratuluję!!! Z tego co opisujesz to masz duże szanse na córeczkę :tak: Do badania bety nie musisz być na czczo. Witaminę B6 zacznij stopniowo odstawiać, najlepiej zmniejszając dawkę co kilka dni. Jeśli to B-100 jest w tabletkach a nie kapsułkach to bierz przez kilka dni po pół tabletki a potem odstaw.

nullka, faktycznie Twój wykres wygląda bardzo ciążowo :-) ...albo produkujesz teraz bardzo dużo progesteronu i będziesz mieć bardzo długą fazę lutealną. Ciekawe jaka jutro będzie tempka bo to będzie już 14 dpo.

axarai, jaki zgrabny brzuszek i śliczny profil dzidzi! Na następnej wizycie na pewno będzie już widać kto zamieszkał w Twoim brzuchu! :-)

tasha, nic się kochana nie zmieni, masz córeczkę i przyjmij to do wiadomości :-) No to w kwietniu będzie wysyp wizyt ciążowych :-), ja USG 4D mam 31 marca.

MissBella, ja przestałam mierzyć bo nie chciałam się stresować ewentualnymi spadkami (stres w ciąży niewskazany :-)), widać, że u Ciebie hCG pięknie przyrasta, progesteron masz na pewno wysoki (tempka śliczna) więc ciąża na pewno zdrowa i nie masz się czym kochana martwić, umów się na wizytę, łykaj witaminki a już niebawem zobaczysz na ekranie USG drugie bijące w Tobie serce. No i wróżę Ci córcię! :-)

Daria, jak tam, owsianka poradziła sobie na długo z głodem? :-)

Mama, Gal, tęsknię!

Dobrej nocki wszystkim życzę!

Ostatnia edycja:
Ja caly czas mysle czy pomiedzy tym 9 a 20 dc byl sex i za nic przypomniec sobie nie moge.Jak juz to pewnie w wekend to by byl z 15 na 16 dc to na chlopaka.Maz tak sobie too przyjal z radosci nie skacze.Przezywa 4 chlopaka

witam wszystkich:)
zjadlam ta owsianke i nawet chyba trzymala mnie dosc dlugo ale pozniej robilam szyszki i salatke i ciezko bylo nie probowac;p chociaz jak w sobote to jem mniej bo wiecej roboty a musze jeszcze ja od poniedzialku wypróbować czy bede glodna;p

Witam Was niedzielnie kochane babeczki!

Przepraszam Was, ale musiałam sobie zrobić przerwę na regenerację psychiczną. Ostatnie moje staranka, były dla mnie bardzo stresujące. Od ponad roku staram się o córkę i praktycznie przez ten cały czas staram się unikać sluzu płodnego. Jednak dopiero niedawno, zaczęło składać to mi się w całość, że ten sluz pojawia się u mnie ponad 3 dni przed owu, jest 2 dni przed owu, jest dzień przed owu, i pewno tez częściowo w owu. To kuźwa kiedy ja mam się starać o tę dziewczynkę. I nie pomagają na to zadne cuda niewidy, po prostu mój organizm nie poddaje się niczemu. I na dodatek moje ostanie poczynania dzien przed owu w sam sluz EWCM, a myslałam , ze już się kończy bo jednak już trochę trwał. Ale nie, on się dopiero rozkręcał, a starania były w rano po 5 godzinach od pozytywu tesu owu, i ten sluz sobie był jeszcze przez cały dziń, wieczór, noc i dopiero zaczał się zmniejszać następnego dnia 0k. 10 rano.
Piranha- kochana, dlatego nie mogłam sie starać wieczorem tak jak radziłaś, bo kilkukrotne irygacje 10-12 ml wymywały go na 2-3 godziny , a potem pojawiał się znowu. Jak bym sie starałą wieczorem, to ten sluz by sobie urzędował przez cała noc (ztresztą moja psyche na to nie bardzo pozwalała, i ile można robić takich irygacji, przecież mozna nabawić się w końcu zapalenia jakiegoś).
Staranka były nastepnego dnia ok. 12 w dzień i o 11 wieczorem. Myslę, że i tak juz pewno nie miały znaczenia, bo pewno pierwsze dotarły plemniki z pierwszych staranek.
Ale dziekuję Ci jeszcze raz za wszystko. To ze pisałaś o tym EWCM to napisałaś samą prawde, tak jest!
Starsz sie pomagac nam jak możesz, a to , że niektórym takim uparciuchy(czytaj organizmy)jakoś nie chcą sie poddać to już zupełania inna kwstia. Buziaczki dla Ciebie!:tak:

Także dziewczynki nie gniewajcie się na mnie, że się nie odzywałam, ale miałam dół straszny i nie chciałam Was zadręczać swoimi przemysleniami.
Dzisiaj już jestem na etapie, że czekam co się wydarzy, a może nic nie będzie, bo ostatnio synek młodszy mi zachorował i trochę stresu miałam.
Miałam już wczoraj się do Was odezwać, ale choroba synka mi to uniemozliwiła. Wczoraj spędziłam kilka godzin, aby sie dostać do lekarza do pomocy doraźnej ( normalnie trzeci świat ten naszej ślużby zdrowia i klnąć się chce co się dzieje). A ma dużą gorączkę i straszny, przeraźliwy kaszel. Myslałam, że dostanie pierwszy w życiu antybiotyk, ale teoretycznie ma ostre wirusowe zapalenie gardła. Leczę go jak mogę, ale mam problem, aby mu cokolwiek podać.

A tak wogóle to baaaaaaaardzo Wam dziękuje za pamieć, jesteście bardzo kochane i ja Wami tez teskniłam i tez myślałam o Was

Jesteście przekochane!:tak::-)

Wystarczy już o mnie, bo pewno niektóre Z was nie dobrną z tym moim monologiem do końca;-) i teraz najważniejsze!

Missbella- kochana moja mamuśko, tak się cieszę, że Ci sie udało! Domyślam się jaka musiasz byc szczęśliwa i jeszcze do tego taka piękna pogoda na dodatek. To najpiekniejszy okres w życiu kobiety nosić pod sercem swoje kochane dziecko, zwłaszcza jak jest to pierwsze dziecko. Gratuluję Ci kochana z całego serca! Niech dzidzius zdrowo rośnie, a mamusia w czsie ciązy ma tylko same słoneczne dni jakie sa teraz!

Tasha- słonko tobie tez gratuluję upragnionej córuni! Ty też pewno jestes meeeeeeeeeeega szczęsliwa.
Piękne to, że Ci się udało!

Andziak- no to zaskoczka rzeczywiście. Też Tobie gratuluję ciązy! Wiem, Ty masz inną sytuację i jak najbardziej Ciebie rozumiem co czujesz! Ale przeciez się w jakiś tam sposób zakwaszałaś, suplementy stosowałaś nie to co w poprzednich ciażach , wiec staraj się wierzyć, ze to będzie córunia. Poprzestawiaj sobie w głowce, że tak bedzie. Ach, jak ja Cie rozumiem....

Nullka- no piekny wykresik, no, no...:-)

Axarai- jakaś Ty szczuplutka, i jaka piekna dzidzia:-)

Truskafffka- no to czekamy na szybka owulkę i II kreseczki na teście ciązowym:-)

Daria -Ty żarłoczku :-), ale jedz, jedz niech idzie na zdrowie dzidzi:tak:

Mama05- Ty moja kochana, mam nadzieję, że masz już nastrój lepszy, myslę, że wyjazd do rodzinki i piękna pogoda pozwoliły Ci trochę odciągnąć mysli od stranek! Myslę o Tobie kochana i trzymam za Ciebie nieustanne kciuki. Nie wiem, ale ja jestem świecie przekonana o tym, że Ci się w końcu uda! Naprawdę!:tak:

Pozdrawiam też inne koleżaneczki z forum i życzę przyjemnej, pieknej niedzieli!

Gal bardzo dziękuję że się odezwalas , ale rozumiem to że chciałaś być sama że swoimi przemyśleniami . Czasami jest to potrzebne. Mam nadzieję że będziesz zagladala i będziemy się wspierały jak dotychczas.

U mnie rzeczywiście ten wykres dziwny jest i normalnie po przeczytaniu postu Andziak zaczynam myśleć czy i u mnie mogła być wpadka. Fakt że był sex 4,3,2 i 1 dzień przed owu ale zawsze z gumka więc wydaje mi się to niemożliwe. Pocieszające jest tylko to że w tym cyklu ani przez chwilę nie miałam sluzu plodnego , cały czas nawet przed i w owu był metny i lepki. Natomiast na minus jest to że sex był zawsze z panem O. :( no bo w końcu się nie staraliśmy to co miałam sobie żałować.
Aaaa no i przed infekcja ph sluzu zawsze było ok 4,4 (nawet w owu bo nie było ciagnacego tak jak pisałam wyżej).
Mało pocieszające jest też to że robiłam badanie prolaktyny i bralam ta tabletke a nie wiem czy ona szkodzi. No i teraz na ta infekcje były globulki oraz doustnie bralam Flumycon i też nie wiadomo jakie miał działanie :( lekarka pytała czy się staram bo to ważne przy wypisaniu leków więc powiedziałam prawdę że NIE .
Nieee to jest poprostu niemożliwe, więc nie będę gdybac.

Dobra dla rozwiania wątpliwości dziś 14dpo zrobiłam test ciążowy i jest jedna kreska :) a na 100% już by było coś widać prawda Piranha???

Witam babeczki!!! cudownie słoneczko przygrzewa i dziś pewnie też spędzę cały dzień na świeżym powietrzu, mój M od rana krzyczy wychodź z domu i dotleniaj królewnę:-)
Piranio, Gal - dziękuję dziewczyny za bardzo ciepłe słowa, cieszę się też, że Gal w dużo lepszym nastroju:tak:
w ogóle dziękuję Wam, że jesteście na tym forum, z Wami jakoś łatwiej nawet te mdłości znosić;-)
ciekawe co u Mamy...długo się nie odzywa...
i będę trzymała kciuki od 30 marca chyba przez cały kwiecień, żeby te nasze wszystkie wizyty na usg były udane a dzieciaczki zdrowo rosły!!!

U mnie z tym sluzem tez bylo dziwnie.Bo zaraz po okresie juz zaczynal sie ciagnacy i potem za dwa trzy dni zrobil sie gesty i zoltawy.Stwierdzilam ze to moze jakies zakazenie.Albo znowu cos z cyklem wiec sie nie obserwowalam.Ten sluz byl przez kilka dni potem byl zwykly gesty.Przed terminem okresu znow taki.Ja juz nic nie wiem.A ktory dzien cyklu masz nullka?

reklama
Nullka- wg mnie pewno by było już coś widać i pewno masz piekną faze lutealną:tak:
To Ty masz super sytuacje, że u Ciebie teraz brak sluzu, też tak chcę!

Tasha- ale Ci dobrze, szczęście pewno Cie rozpiera, co? Fajnie, fajnie:-)

Do góry