reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga zazdroszczę urlopu!! nie pisałaś nic jak ta po urodzinach taty :)
czekam na wieści
kochanie po urodzinach taty dobrze. miło było:) tort był! Filip laurkę sam zrobił dla dziadka. 62 lata to już ładny wiek:) spiewaliśmy i było fajnie:))) miło że pytasz... a jak u was staranka???? :)

monico
My jedziemy teraz nad morze ja polecam bardzo trójmiasto. Sopot, Gdynia.. tam jest pieknie :) hotele są fantastyczne i dbają o gości! Polecam zobaczyć klify... :)
Latem też pewnie jeszcze pojedziemy nie raz:) Mam tam szwagierkę wieć nawet możemy u nich pobyć troszkę.

Gal ja trzymam kciuki mocno za Ciebie doczekasz się! Wiesz ja gdzieś tam wierzę że nawet i ja może się kiedys jeszcze doczekam... ;) bądz dobrej myśli. I ciesz się narazie tym co masz

mama fajnie że jednak wróciłaś na forum! 3maj się!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dobry wieczór:-)

właśnie zajadam tosta z serem i majonezem-nie wiem, czy to można zaliczyć do diety dziewczynkowej, ale pyyyycha jest;-)

Andziak dużo optymizmu Ci życzę i wiary w to, że pod sercem córunię nosisz:tak:

Pirania mój Syncio też absorbujący bardzo, mało co sam się zabawi, wszędzie musi być mama i tata;-)

Czarodziejka podziwiam Cię za te okna, też muszę się w weekend zabrać za moje, bo jeszcze trochę i nie będę widziałą, jaka pogoda za oknem jest:-D kochana Ty nie planujesz 3-go dziecka?

Gal u nas też coś noce kiepskie ostatnio, Mały budzi się po 3 i płacze, więc go do siebie bierzemy. i budzi się o wiele wcześniej, chyba przez to, że teraz coraz szybciej jasno jest:confused2:

Pirania ja też uwielbiam siemię lniane, czy to mielone, czy zwykłe- i gluty mi nie przeszkadzają;-)

Daria no oby problemy z zaparciami jak najszybciej minęły!

Truskafffka grunt to pozytywne myślenie /którego Ci nie brakuje, więc cykl na pewno zakończy się II kreskami :tak:/

kosmo u nas lęk separacyjny w większej mierze za nami, Mały miał go w okolicach roku, jednak pójście do żłobka to zmieniło

mama dużo zdrówka dla bratowej!

tasha to ja pytałam o test w kapusty, za 3-cim razem doczekałam się odpowiedzi-dzięki:-D

Gal, taki wynik progesteronu absolutnie kochana nie wyklucza ciąży! Progesteron wzrasta dopiero po implantacji zarodka i dopiero wtedy ciałko żółte wchodzi na wyższe obroty i zaczyna sporą produkcję tego hormonu. Tak naprawdę do momentu implantacji nasz organizm jeszcze nie wie, że jest w ciąży (zarodek dzieląc się zmierza dopiero do macicy) i stąd progesteron jest na zwykłym poziomie - takim jakim byłby gdybyśmy się w danym cyklu w ogóle o dziecko nie starali. Raczej rzadko kiedy zarodek jest już zagnieżdżony w 7 dpo więc ten wynik absolutnie nie wyklucza finału w postaci 2 kresek! Inna sprawa to to że przydałoby się jednak podwyższyć ten progesteron (wynik jest bardzo przyzwoity ale mógłby jednak być lepszy ...choć być progesteron jest naprawdę wyższy skoro wydzielany jest impulsowo i jego stężenie może się nagle zmienić nawet o 50%), zbyt niski może niewystarczająco przygotować śluzówkę macicy do zagnieżdżenia zarodka i tym samym zmniejszać szanse na ciążę, przydałaby się suplementacja progesteronu w FL i jestem wręcz oburzona, że żaden gin nie przepisał Ci dupka przy prolaktynemii czynnościowej i wynikach, które pokazywałaś :-( Tak więc kochana bierz lutkę od tashy (będzie co prawda wpływać na wykresy ale to już nieważne) ale ja cały czas trzymam kciuki by udało się jeszcze w tym cyklu :tak: Na koniec dodam, że ja progesteron kupowałam od dziewczyn sprzedających go na różnych forach, raz nawet zamieściłam ogłoszenie, że odkupię dupka (na gazeta.pl) i porobiłam sobie niezłe zapasy, które starczyły mi aż do 16 tc :-)

Mama, a może spróbuj jednak z CLO? Pewnie przez 1-2 cykle nie napsuje za bardzo endometrium, zresztą witamina B6 czuwa by wszystko było OK :tak: Strasznie smutne to co piszesz o bratowej :-( Faktycznie jest mieszanka ziołowa na zrosty ENDOMETRIOZA!! ZROSTY!! NIEPŁODNOŚĆ !200 GRAM (2191102547) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kinga, Ty też kochana się doczekasz i to na pewno szybciej jak myślisz! Ależ mi smaka na wyjazd nad morze zrobiłaś! :-)

Ostatnia edycja:
Kinga...ano popłakałam..ale gile wytarłąm ,emocje opadły-głową muru nie przebiję i wróciłam po kilku dniach niebytu..
przyjemności nad morzem..my za miesiąc w góry:)

Czarna dzięki kobietko..miło mi..
uściski;*

ja popijam martini z cytryną,mąż poszedł biegać,dzieci śpią..

Ewcik dzięki..
ja takie tosty jadłam jak wrociłam z pracy-z podwójnym serem i wedliną+majonez;)

Poirania no jak pójdę na usg to dogadamy z ginką co z tym Clo-narazie modlę się by te 3 torbiele poszły won!!

Ostatnia edycja:
16858_1344831586429_1400452527_990485_1367329_n.jpg

Hej LasKi;)
Moje chooopaki spią....małża znowu nie ma....wiec sama jestem na posterunKu...
EwciK- a no nie planuje trzeciego dziecKa...ale jakos tak od lat przyKlejona siedze do tego forum i oderwac sie nie idzie:))))) Za to mocno Kibicuja mamom planujacym i starajacym sie:))))))

Mama- Jutro babKa przywiezie mi zaslony...jakos dlugo je szyla ale mowila ze ma Full pracy.
Truskafffka mam nadzieje ze wrozka z Ciebie taka jak ze mnie baletnica hi hi hi....ja ci o trzecim wspomne jak Ty urodzisz drugie:)))))
Byc moze za X lat mi sie odmeni i wypre sie wszystkiego co teraz pisze...ale nim to nastanie Was juz tu pewnie nie bedzie:-D Wiec mi nawet zadna z Was nie powie..."A nie mówilam":))))))

Ewcik jasne nie zarzekam sie..bo nawet jesli ja nie planuje , dziecko "samo" moze sie wcielic:)))))
Wszystkie wiemy ze z tymi zabezpieczeniami bywa roznie..
Moj mlodszy jeszcze jest maly ale kto wie co bedzie za 3 lata, 4 czy 5:))))))

reklama
dziewczynki ja się chyba pożegnam na dziś, bo padnięta jestem. spokojnych snów dziewczynkowo-chłopczykowych

Do góry