reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki ja tylko na chwilkę, jutro Was nadrobię, bo teraz pomyślałam sobie, że przecież jakoś teraz powinnam brać duphaston.

Piranha- zakładając, że dzisiaj była owulka koło 16 (tylko przypuszczam, bo tak lekko pobolewał mnie lewy bok), to od kiedy powinnam brać tego dupka, od jutra, czy od pojutrza. i naszły mnie jeszcze myśli, czy jednak brać 1 tabletkę, czy dwie, bo jak czytam ulotkę, to mnie trochę skutki uboczne w postaci krwawień z pochwy, i że np, zwieksza się ryzyko spodziectwa u chłopców. Jeśli możesz to skrobnij do mnie:tak:

reklama
Kiedyś Piranha napisała mi, że aż do wykształcenia się łożyska jeżeli okaże się, że jesteś w ciąży, tylko ja pytałam o luteinę ale to to samo chyba:-p

Ja nic nie widzę, a tym bardziej susiaka:-p:cool2: ten lekarz mówił Ci, że nie powie jak będzie widział i na bank Ci tak powiedziałl, żebyś była jeszcze bardziej szczęśliwa jak uslyszysz córa a zresztą Plemniory X są bardziej wytrwałe i pokonały gumkę:-)

Ja nie mam fotki po ktorej powiedzial ze chlopak.Nie wydrukowal.
A z takim przekonaniem to mowil ze potem pewnie chcial mnie pocieszyc.Nie wiem po co.
No nic najpierw trawilam wpadke z gumka 0,01% a teraz bede trawic chlopaka z wysoka beta i niskim ph.
4 ! syna.
U kosmopolitan tez lekarz na poczatku stwierdzil ze chyba syn.

Coś dziś nie mam na nic czasu i dopiero teraz mogę do Was zajrzeć :-(

Mama, Ewcik, Truskafffka, kochane jesteście
t4614.gif

kate, współczuję przeżyć i całe szczęście, że wszystko skończyło się happy endem!

Gal, dupka zacznij brać w takim razie od pojutrza czyli od 2 dpo. Skutkami ubocznymi się kochana nie przejmuj, dupek zrobi nieporównywalnie więcej dobrego jak złego. Ja faktycznie miałam za pierwszym razem dziwne plamienia od 7 dpo ale wtedy brałam tylko jedna tabletkę, przy 2 tabletkach nic kompletnie się nie działo i w pierwszym cyklu łykania podwójnej dawki zaszłam w ciążę. Co do spodziectwa po dupku czy luteinie to zdarza się to bardzo rzadko (wszystkie moje znajome, które zażywały progesteron w ciąży urodziły zdrowych synków ...ja również, dużo bardziej obawiałabym się utraty ciąży przy niskim progesteronie) a poza tym Ty będziesz mieć córcię a nie synka :-) więc nie myśl nawet o tym (spodziectwo można operować, takie rzeczy się czasem zdarzają bez względu na zażywane leki). Ja bym na Twoim miejscu łykała dupka bez zastanowienia :tak:

Truskafffko, rób koniecznie codziennie testy owu przy takiej tempce. Mam nadzieję, że w środę wraz z Mamą usłyszycie same radosne wieści i będę za to z całych sił trzymać kciuki!

Andziak, a możesz zrobić fotki wprost a nie spod kąta?

Ostatnia edycja:
Mama , jestem cały czas ....
Wspieram wszystkie staraczki w swoich dążeniach.
Komunia przedemną i powoli włącza mi się stres .
wszystko w zasadzie załatwione , bo przyjęcie w lokalu , dla małej już kupione też wszystko ale mimo to jakaś niespokojna jestem . Dziś nie mogłam spać , śnią mi się jakieś głupoty.
Bardzo mnie stresuje spotkanie z rodziną Exa , ale mówie sobie w duchu że to już ostatnie takie spotkanie i potem luuuuz . Robimy to wspólne przyjęcie tylko dla dziecka , ale to wszystko okropnie męczące.
Ex za granicą , ja wszystko załatwiam a on oczywiście na gotowe przyjedzie.... posmęciłam trochę sorki
Andziak , niepotrzebnie zasiał w tobie niepokój , już mógł się nic nie odzywać jak nie był pewien. buziaki nie martw się.

Hejka Dziewczyny !!!
Miłego Dnia życzę wszystkim :-):-):-)
u mnie wczoraj po południu kreska na teście owu było troszke ciemniejsza ale nie taka ja testowa :nerd: troche się matrwie bo owu powinna być koło 3 maja plus minus 1 dzień a mamy już 8 i nic a brzuch mnie boli że można zwariować śluz też jest może nie obfity ale jest a owu nie ma MASAKRA.

Dziekuje wam dziewczymy.Bardzo to mile.A ja sie obudzilam i lezki mi polecialy.Wiem ze to glupie i powinnam sie cieszyc ze zdrowej dzidzi ale smutno mi.
Jutro diagnoza Bartka.

reklama
Andziak rozumiem Cię w pełni pamiętam jak dzisiaj kiedy byłam w ciąży z drugim synkiem i strasznie nastawiłam się ze będzie dziewczynka a na usg ( a był to 5 miesiąc bo mały skrzętnie ukrywał swoją płeć) okazało się że na 100% chłopak to 2 tygodnie płakałam że to nie możliwe owszem cieszyłam się że jest zdrowy ale nie mogłam przeżyć tego że to chłopczyk i w zasadzie przeszło mi na dobre takie myślenie dopiero jak go zobaczyłam na żywo :-) moja przylepka i pociecha słodka na 100 dziewczynek bym go nie zamieniła ale w tedy było mi ciężko i smutno., Więc głowa do góry :-)

Do góry