reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesto jest tak ze dzieci po MM maja otyłosć...nie wiem jak to jest na prawdę...

DARIA a moze źle ją przystawiałaś dlatego tak "obgryzała"sutki?bo to też bardzo ważne...

Ja nie miałam problemów żadnych tzn.na samym początku jak to u kazdego z brodawkami ale już po tygodniu wsio elegancko i karmienie sama przyjemnosć :))

w szpitalu przy karmieniu stalo 5 babek i nawet pani profesor od laktacji i zadnej sie nie udalo przez kaptuki czy bez jedynie jak przylozylam smoczek od butelki to ciagla .. tu lekarka mowila ze to moglo byc przez to ze nadia zostala uznana za wczesniaka i nie miala rozwinietego tam czegos w buzi i mowili ze przez to mogla miec problemy albo przez to ze dawali jej butle ;/ nie wiem ale ona tak plakala ze sama polozna prosila zebym wyraziła zgodę na dokarmianie bo szkoda jej bylo ...

reklama
Czesto jest tak ze dzieci po MM maja otyłosć...nie wiem jak to jest na prawdę...

DARIA a moze źle ją przystawiałaś dlatego tak "obgryzała"sutki?bo to też bardzo ważne...

Ja nie miałam problemów żadnych tzn.na samym początku jak to u kazdego z brodawkami ale już po tygodniu wsio elegancko i karmienie sama przyjemnosć :))
chyba kazdy ma jakis tam problem z przystawianiem wydaje sie to latwe ale za pierwszym razem naprawde tak nie jest:) teraz sie ciesze bo z drugim dzieckiem bedzie mi latwo i juz jeden stres mniej hehe

Daria moj tez w szpitalu dostal butle bo byl glodny a ja mialam troszke siarki i to nie wplynelo w zaden sposob na naturalne karmienie-naszczescie, a balam sie:
dziecko ma tak silny odruch ssania ze sobie poradzi czesto ze wszystkim

Ja przy pierwszym dzieciątku miałam problem z tym ze sutki były schowane i przez kapturki...przy drugim już ok:)

Ja kupuje tylko leżaczek ten co wam pokazywałam:)

Patrysiu, a jaki Ty kupujesz leżaczek? Mnie też czeka taki zakup i chętnie "pozgapiam" jakieś pomysły od Was:-)

Kate chyba też kiedyś pisała jaki ma dla Alanka ale nie umiem teraz znaleźć linku.

pozdrawiam Was dziewczynki, ufff, jak gorąco dzisiaj

producent graco podaje ze ta hustawka jest do 11,3 kg (25 lbs) ;-)

a co do karmienia to moja Nadia podobnie jak od Darii Nadia, z butelki ciagla, a piersi nie chciala... w szpitalu ja karmilam piersia i jadla, ale na chwile ja zostawilam z pielegniarkami i ktoras pwadla na pomysl, zeby jej butle dac i zaczely sie problemy, piers nie, przez kapturek nie, tylko butle chciala wszyscy stawali na glowie by znow wziela piers i nic z tego... odciagalam pokarm i podawalam butelka... a z livia bylo zupelnie inaczej ladnie jadla do 9 miesiaca (na poczatku dostala tez butle ale nie przeszkodzilo to w karmieniu piersia) kiedy to przez blad lekarza trafila do szpitala z zapaleniem nerek od tamtej pory nie chciala ani piersi, ani mleka w butli...

reklama
295453_410883388962015_565188751_n.jpg

Dziewczyny ale Wy duzo skrobiecie tych postow:))))
No ale to dobrze znaczy ze watek tetni zyciem:))))
ja wlasnie kawkuje...maksio drzemie, macius sie bawi:) troche spokoju:)

Piranha- skarbie nie pamietam tych tabletek...poszukam na necie. I z nimi bylo tak ze jakos bierzesz je przez 4 kolejne dni i juz 4 dnia nie mialam pokarmu ale..jak to przy tak szybkim hamowaniu laktracji..konsekwencja byly piersi jak glazy przez okolo 2 tygodnie. musialam oczywiscie brac antybiotyk bo mialam te dwie zmiany zapalne. Przez pierwsze dni piersi jak kamienie, bolesne ale potem zaczely mi pulsowac i takie mrowienie w nich mialam...i powoli powoli zaczely robic sie miekkie. Chirurg mi tlumaczyl ze te tabsy szybko hamuja laktacje ale powiekszone gruczoly potrzebuja czasu na powrocenie do swoich rozmiarow.
Co do bromergonu- nim zatrzymywalam laktacje przy pierewszym dziecku. Trwalo to znacznie dluzej i czulam sie po nim beznadzienie!!!!! Byc moze teraz jest jeszcze cos innego?!!! moze warto gina zapytac.
Jesli sie zdecydujesz odstawic mala nie miej wyrzutow..pamietaj ze macierzynstwo nie konczy sie na karmieniu...a oze byc tak ze Kaja sie naje z butli bedzie spokojna, a ty bedziesz normalnie funkcjonowac..mozesz byc niedospana i troche zmeczona ale nie da sie zajmowac dziecmi majac non stop goraczke i bolesne piersi..!!!

Daria jasne ze wszystko ma swoje plusy...ja macieja mialam w wieku 24 lat..i tez uwazam ze wczesnie. wiele moich kolezanek jeszcze "fruwalo", umawialo sie z chlopakami...a ja juz mialam dziecko!!! ale wiesz co nie zaluje...choc moze wtedy bywaly momenty ze tesknilam za przeszloscia. Baaaa powiem wiecej..uwazam ze moglam miec ze 2 lata wczesniej macka...i maksia tez szybciej,
Dzis wiele moich znajmych rodzi dopiero dzieci a ja (ze sie tak wyraze) mam juz z banki:)))) jestem mega szczesliwa!!! dla mnie to wypas ze mozemy juz wszyscy isc na basen, na narty jechac i uczyc dzieci!!!! co roku w wakacje jest coraz lepiej!!!!! dlatego super ze jestes juz mamą:)
Patrysiak Kocie ja mialam lezaczek fisher price i bardzo sie sprawdzil...polecam tez mate :)

Do góry