reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewcik Niestety głowa wczoraj bolała jak jasna doopa! Musiałam apapu się nałykać:eek: W nocy Ada tak szalała, że aż się przestraszyłam:szok:
Natusia Adolina to teraz szaleje ładnie, w sensie rozpycha się jak szalona, kopie mnie gdzieś w pipeczkę, albo z główki w żebra pociągnie tak dla odmiany:-D Trzymam milion kciuków za jutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Andziak Cud, Miód i Orzeszki, to teren dla mnie!!!!!!!
Daria a Ty sie tak nie spiesz, według suwaczka tylko dwa dni jesteś do przodu ode mnie! Do 38 najlepiej wytrzymać, żeby nie było, że Małe potem do inkubatora położą, i dłużej w szpitalu trzeba będzie leżeć, ciekawe co by na to Nadin powiedziała;-) A i co żeś w tą torbę spakowała, jak tu w zasadzie nic nie potrzeba? Ze 4 sexi koszulki, żeby doktorów chyba czarować;-)
Czarna trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za udane staranka!!!

ja wzielam 5 bluzek do karmienia 3 pary spodni kosmetyczke sztucce kubek szlafrok 2 paczki podpasek bo ja kupilam sobie specialnie takie cienkie a bardzo chlonne a w szpitalu nie wiem jakie maja ;p majtki siateczkowe klapki itp;p no to torba pelna jak nie wiem ;d wiesz ja naadie urodzilam po 40 tygodniu a wsadzili do inkubatora i polozna sie tu zastanawiala po co ;p polozna mowi ze juz moge rodzic od 36 tygodnia to tutaj normalnie a mowi dziecko i tak nie bedzie jakies duze mowi jak 3 kg to bedzie dobrze :) a mi sie tez troszke spieszy zeby urodzic przed terminem bo my chrzciny mamy na poczatku pazdziernika bo maz ma tak tylko urlop :)

a zapomniałam o najważniejszym poduszka poporodowe do siedzenia;p

Ostatnia edycja:
reklama
witam i ja z pracy:)
u nas weekend pracowity - kolega z pracy mojego męża złamał rękę jakieś 3 tygodnie temu i od tego czasu mój m. pracuje po prostu prawie non stop(z wyjątkiem jednego tygodnia gdzie miał urlop i załatwił zastępstwo za siebie), i tak będzie aż kolega wróci, także weekendy mamy obecnie rozwalone i poszatkowane pracą m.;(

poza tym zgłupiałam już z moim wykresem - tempka idzie w górę, a testy owulacyjne nadal mają drugą kresę sporo słabszą, więc negatywne, no i teraz zagwozdka jak trafić z dziewczynką, jak owulacja to jedna wielka niewiadoma:)
Piranha: mam pytanie do pani ekspert: czy lactovaginal obniża Ph? stosowała któraś dziewczyna przy staraniach o dziewczynkę? Poza tym pani ekspert jesteś śliczna dziewczyna i centrum sterowania tez masz niezłe;) czyt. ładny domek i Kajusia słodko sobie ziuźka:) a kolorem włosów się nei przejmuj, bo to się jeszcze dzieciakom może zmienić..;)
Andziak: ja jakbym usłyszała mysz to bym w tym pokoju spać nie mogła;) super macie ten plac zabaw na podwórku-zdolny mąż:)
mama: miłej pracy! masz dwa psiaki czy tylko tego wspaniałego labradora, bo się zgubiłam?:)
czarodziejka: oj dobrze masz z tymi rodzicami - moi mają trochę za daleko na wpadanie na kawkę, bo 200km, ale jak jedziemy to też całe siatki wszystkiego co mama robi - drzemiki, soki, ogórki - takie domowej roboty to zupełnie co innego jak kupne:)
Daria: doczekasz się porodu - nie ominie cię na pewno;P , ale pewnie wtedy, kiedy przestaniesz na to czekać tak intensywnie:p
myszka: mi tez te testy owu mętlik robię - 3 dzień mam bladą drugą kreskę - bzika idzie dostać..no a poza tym najlepsze życzenia dla synka-niech rośnie duży:)
natusia: kciuki &&&:)
magda_uk: przeurocze masz córy - młodsza widać, że żywa bardzo - troszkę mi moją córę przypomina:) ciebie słabo widać, ale ja też zawsze zdjęcia robię i mam ten sam problem - wszyscy mają zdjęcia z moim dzieckiem, albo mężem tylko nie ja:)
truskafffa: ah te zachcianki ciążowe - najlepsze z tego wszystkiego jest przejęty mąż, które je spełnia ;)
nullka: no to kciuki za wizytę u gina i napisz nam co tam dojrzał;)

i znowu mamy poniedziałek i 5 dni pracy..eh

Hejka!

Andziak, tak bardzo kochana chciałabym by spełniło się Twoje marzenie. A Ty stosowałaś w miarę restrykcyjnie przez minimum 6 tygodni dietę bogatą w Ca i Mg a ubogą w K i Na? W jakich dawkach łykałaś suplementy? Pytam bo może jeszcze kiedyś spróbujesz raz jeszcze? Czy to raczej nierealne? Mój znajomy ma pięcioro dzieci a koleżanka jedenaścioro rodzeństwa :-), jednak w obecnych czasach ciężko o większą ilość dzieci.

Magda, kolejna osoba, która sobie mnie inaczej wyobrażała, też byłam blondynką albo szatynką? :-D Widzę, że Ty też z tych co cierpią na deficyt własnych zdjęć ;-), mój M w ogóle fotek nie pstryka i śmieje się, że ja dzieciom takie sesje fotograficzne robię. A przecież czas tak szybko leci i fajnie mieć te przemijające szybko chwile na pamiątkę. Jejku, do Twojego USG tuż tuż, jak samopoczucie? Nerwy czy raczej spokój? Z naszymi kciukami musisz w środę usłyszeć same radosne wieści.

Mama
, ano Einstein chyba ma jeszcze bujniejszą czuprynkę, dobrze mu na południowym oknie, może mu fotosa pstryknę :-)

Aga, dzięki! :-) Musisz sama na sobie przetestować Lactovaginal bo czasem może się u niektórych osób zdarzyć, że on zamiast obniżyć pH to je podniesie, zdaje się, że taka sytuacja wystąpiła u Agulka. Ten preparat zawiera m.in. Lactobacillus acidophilus a o preparacie Acidophilus na in-gender zaznaczają, że może zadziałać dwojako u różnych kobiet - albo wyraźnie obniżyć pH albo je podnieść. Faktycznie Twój wykres wygląda zagadkowo :-), zdarza się (choć bardzo rzadko), że owulka wystąpi pomimo negatywnego testu, tak było u Kosmo w cyklu, w którym zaszła w ciążę :-) Może w kolejnych dniach się wszystko wyjaśni.

nullka, kciuki za super wieści po wizycie! &&&&&&&&&&&&&&&

natusia, trzymam kciuki i nie puszczam bo chyba właśnie zaczynasz egzamin! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

hej dziewczynki, czy któraś na początku ciąży miała takiej jakby dziwne skurcze, jak leżę to mam czasami taką "gulkę" po prawej stronie ( jakby wychodzący jajnik)która zaraz znika- no chyba że to jelita się skręcają? a może coś jednak jest nie tak? dodam,że nie towarzyszy temu ból. Tylko czasami pobolewa właśnie po prawej stronie ale to może na rozciągającą sie macicę? jak myślicie???

Witam!
EDI moze to dzidzia (ta kulka) ja jak sie kladlam na plecach tez tak mialam tylko ze po lewej stronie a gdy dotknelam to uciekal to byl dzidzius :-)

U mnie imprezka sie udala maly zadowolony z tego wszystkiego nie mogl zasnac az do 12 no i teraz jeszcze odsypia...
Dzisiaj mam 6 dc i juz mam nerwy czy dzisiaj seksik i czekac tydzien i tego 13 dc i koniec czy oslabiac te plemniki i 12 dc i 13 dc seksik, kurcze jak lepiej? Bo zakoncze na tym 13 dc przeciez to dopiero moj 1 cykl :happy2: tylko czy faktycznie po tych 7 dniach przerwy maleje ilosc plemnikow meskich? mam metlik w glowie :szok:

Martucha, WOW, jaki skok! Z takiego cyklu normalnie musi być mały, śliczny chłopczyk :-)

Edi, ja prze całą ciążę miałam najróżniejszej maści dziwne bóle więc myślę, że to rozrastająca się macica. Ale Ty czujesz jakąś gulkę na zewnątrz? Kiedy idziesz do lekarza?

Mam nadzieję, że natusia tam już wszystkich swoją wiedzą powaliła na kolana :-)

myszka, plemniki osłabi zarówno codzienny sex jak i długa abstynencja, druga opcja o tyle lepsza, że przy częstym "serduszkowaniu" wzrasta testosteron a on sprzyja poczęciu chłopca :-) Podobno pary rzadko TO robiące ;-) mają częściej córki więc coś w tym jest (u mnie się sprawdziło i w pierwszej i w drugiej ciąży hehehe :-D). Myślę, że u Edi za wcześnie na wyczuwanie dzidziusia gdyż ma on dopiero około 2 mm :-) Ale słodki ten Twój Victorek!

Ostatnia edycja:
no np wczoraj wieczorem jak leżałam i dzisiaj rano - tylko jak leżę to właśnie taka gulka mi się czasami robi i zaraz znika, nie towarzyszy temu żaden ból. No nic zadzwonię dzisiaj o 17 do lekarza bo dopiero od tej godziny jest dostępny i dopytam oraz umówię wizytę.

reklama
Dzieki to jednak zostane przy tym jednym skoku:tak:

O tak fakt PIRANHA to nie dzidzius, nie wiedzialam ze to az tak wczesna ciaza EDI ;-)

To faktycznie lepiej isc do lekarza...

Do góry