reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Trudno mi sie nie martwic.Bo moze byc podobnie jak z Bartkiem i Filipem geny gora.

No i teraz jak koncowka ciazy to inaczej.Bo i stres no i szarpac sie moze a ja z brzuchem.
A przyjelaby go w zeszlym roku to byloby mniej stresu.
A Bartka poczatki tez beda ciezkie

reklama
ja po wizycie :) rozwarcie dalej na 2 palce na ktg skurcze mam tak silne i regularne ze lekarka sie dziwi ze nic nie czuje;d i dala mi skierowanie do szpitala jak juz bede rodzic :)
wiec dziecko 3300 to nie jest zle jak na mnie :) i to 1000% chlopak ma tak wielkie przyrodzenie ze lekarka wołała pielegniarki bo mowi ze dawno takiego nie widzialy :-D kupilam mu pierwsze męskie ciuszki;d

Dzięki dziewczyny za zrozumienie w kwestii mojego trucia Wam:sorry::blink:

Edi Ty się o nic nie martw na wyrost. Póki co betkę masz ładną, testy pozytywne, więc kolejna bata we czwartek, jak na moje oko to już tylko formalność. Póki co nieśmiało GRATULUJĘ i jednocześnie Cię rozumiem, bo ja też nie wierzyłam, że jestem w ciąży na początkach każdej z moich ciąż. No ale ja nie bardzo miałam jak zrobić bety, bo tu w Uk nie jest ona rutyną. Ciesz się zatem po cichutku, a od czwartku wszystkie pocieszymy się na głos razem z Tobą:-)

ilaczek dzięki kochana za słowa otuchy i kciuki.:tak: Postaram się Wam dać znać jak najszybciej, co by Wam wszystkim palce nie zgrabiały.:oo::-) No i cieszę się, że napisałaś mi o tym teście na płeć. Ja wiem, że nie dają one żadnej pewności, ale jednak dobrze jest słyszeć, że komuś się faktycznie nie sprawdziły.
Fantastyczna sprawa z tą wycieczką. My z mężem już się nie możemy doczekać takiego wspólnego wyjazdu tylko we dwoje. Póki co tylko sobie o tym rozmawiamy, ale pewnego dnia wdrożymy pomysł w życie. Mam nadzieję, że zrelaksowani i wypoczęci szybciutko zmajstrujecie później syneczka:tak::happy2:

mama05
dzięki, dzięki, dzięki....Ty wiesz za co:cool:

Pirania
to faktycznie Krzyś ma kryzys. Ziemniaki i masło czekoladowe to nie tragedia. Niech zatem je co chce. U nas Nelcia ogólnie była niejadkiem od początku, ale jak Nikusia zaczęła jeść stałe pokarmy, to i jej apetyt się poprawił, no bo przecież chciała też to samo. Pamiętam do dziś, jak musiałam kupować lub robić takie same deserki owocowe, bo ona też musiała dostać. Kaja rośnie, więc nim się obejrzysz i on będzie pilnował miseczki Kajuni, co by załapać się na deserek:-)
Oj tak, emocje u mnie nie do opanowania. Co prawda na zewnątrz raczej kamienna twarz, ale w środku... Sama wiesz. Wątpię, czy dziś zasnę, bo już wczoraj kiepsko było, ale postaram się. I dzięki za komplement. Miło słyszeć, że ktoś ma jakiś pożytek z całej tej mojej pisaniny.:happy2:

Andzia
faktycznie czeka Cię trudny czas teraz. Pozostaje wierzyć w chłopców, że dzielnie to zniosą i zaufać wychowawcom. To na prawdę doświadczeni ludzie. Zobaczysz nim Święta nastaną, to zdążysz zapomnieć jak się martwiłaś tym. Dacie radę. Powodzenia

Kasia
,:tak:a jakie ciacho będzie? Wiesz, szukam inspiracji.:-)

Edi, zatem beta jest bardzo ładna i nic się nie martw :-), dziś masz 20 dpo (norma 140-1600) a normy dla pierwszych dni ciąży są takie:

Dni po owulacji, zakres hCG mIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200

Jeśli beta nie przyrasta to ciąża jest zazwyczaj martwa, jeśli słabo przyrasta to z zarodkiem może być coś nie tak ale u Ciebie na pewno będzie super przyrost, zobaczysz!

Daria, ale super, GRATULUJĘ synka a synkowi przyrodzenia!!! :-D

Edi ja tak miałam z cyckami w tej ciąży. Najpierw były tkliwe i bolące, a jakoś zaraz po teście nic. Kompletnie nic aż do teraz. Dopiero ok 8 tygodnia pierwsze mdłości. Wcześniej tylko zmęczenie. Już się tak nie zadręczaj. Będzie przyrost. Czuję to w kościach:-)

Daria!!! A nie mówiłam:-) Ja też byłam pewna, że na 1000% facecik! Gratuluję!! Mój Kacuć w 27 tc też miał takie przyrodzenie, że lekarz nie miał żadnych wątpliwości, i myślę, że kobitki będą w przyszłości zadowolone:-) Po tatusiu oczywiście:-p
A to dowód 041.jpg A Ty masz zdjęcia?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry