reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczyny:-)

Dzięki kochane za życzenia rocznicowe. Jesteście niesamowite, że pamiętacie:-)

Dziś już mi ciśnienie się obniżyło, więc wracam do normalności. Mąż mnie zaskoczył, bo wziął sobie wolne z okazji naszej dzisiejszej rocznicy ślubu wolne, ale ja nic nie wiedziałam. Były zatem kwiaty i śniadanko do łóżka - jajecznica z kurkami. Nie mam pojęcia skąd on wziął te kurki, ale mmmmm....pycha:happy2: Miałam dziś w planach kolejny nudny dzień, bo pogoda do bani, ale skoro mężuś pod ręką, to na pewno gdzieś pójdziemy na jakiś obiad, a wieczorkiem trza mu ładnie podziękować:zawstydzona/y::-p

Nullka trzymam kciukasy za Twoją owulkę nieustannie. Czekaj cierpliwie. A Ty masz regularne cykle? Bo ja jak nie miałam, to i nawet mi się zdarzała owulacja 23 dc. Piłka jeszcze w grze, więc uszy do góry:tak:
A kawusię piję. Trochę mnie na początku odrzucało, ale teraz już ok, także mimo iż już wystygła, to chętnie się poczęstuję;-)

Czarna niech Ci teraz czas szybciutko mija, bo to czekanie jest najgorsze. No i &&&&&&&&&&&&&&&&&&& już są!

Mama
powiem Ci, że z tym imieniem to ja się bałam nawet myśleć wcześniej, żeby nie zapeszać.:baffled: Dlatego teraz to mamy aż za dużo typów. I uwierz mi, że zachowam wszystko dla synusia. Jeszcze dziś się uśmiecham sama do siebie, kiedy przypomnę sobie, jak żeście tutaj czekały:-) Nie mogę tego ot tak puścić;-)

Patrysia masz absolutna rację w tym co piszesz o radości dziewczyn. Kiedy podczytywałam Was ukradkiem, to zastanawiałam się, czy w ogóle jest sens pisać, bo większość tu chce dziewczynki, a ja wypalę z chłopcem:baffled: Jednak moje przeżycia były tak silne, że już nie mogłam tego tłumic w sobie. Liczyłam na dziewczyn zrozumienie, ale one okazały dużo więcej. Tak jak tu mi wszyscy kibicowali, to aż się wierzyć nie chce. Całe to planowanie i czekanie jest wyjątkowym przeżyciem i potrzeba na prawdę wyjątkowego zrozumienia. I właśnie tutaj można to znaleźć:happy2:

Czarodziejko
no ja też mam nadzieję, że odnajde się w tym chłopczykowym świecie;-) Na razie się łapę na tym, że jak idę do sklepu, to od razu na stoiska dziewczęce:eek: Muszę nad tym popracować, bo czas leci jak szalony, a tu wszystko muszę kupić od A do Z.
Oby @ jak najmniej boleśnie Ci minęła;-)

Patrysiak ja oczywiście też już zaciskam kciuki za spokojny poród i szybkie ujrzenie maluszka;-) I powiem Ci, że ja tez strasznie się zawsze denerwuje cc. Niby teraz już 3 , ale już się boję:baffled:

Edi trzymam mocno kciuki za betę &&&&&&&&&&&&&& Dawaj znać, co i jak!

Kasiu uk
u nas też deszczowo. Lata nie było i nawet człowiek nie zdążył naładować się słoneczną energią....Ech....miłego dnia mimo wszystko:tak:

Natusiu
oby dzionek w pracy zleciał Ci jak najszybciej:-)

Ewcik
najlepszego z okazji rocznicy ślubu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że jakoś się dogadacie z M&&&&&&&&&

Martuchaa
trzymaj się słońce. Ja i tak nadal trzymam kciuki.:tak: Dzięki za życzenia. :-)

truskafffka to może te cycki i brak bólu głowy są jednak objawem dziewczynki? Ja nie wierzę w takie rzeczy, ale......;-)

Kosmopolitan
ja Cie pamiętam, bo śledziłam intensywnie Twoją historię. Pamiętam jak bardzo przeżywałaś, że jednak synuś. A teraz miło słyszeć, że taki z niego zuch, a Ty szczęśliwa. Powodzenia kochana! No i wiesz...do 3 razy sztuka;-):-)

Axarai wciąż nieustannie &&&&&&&&&&&&&&&&&. No i czekam na wieści:happy2:

Pirania, a gdzieś Ty?

O matko, znowu epopeja:szok: Ale jak tu nie pisać tyle, jak Wy tyle skrobiecie:-)

Miłego popołudnia kobietki!

reklama
kurcze ale mam do czytania od wczoraj od g. 16 - szok - chyba z 2h was nadrabiałam, bo ja z doskoku tylko mogę - w końcu czasem trzeba w pracy coś zrobić:) codziennie tak mi się chce spać, że już nie mogę się weekendu doczekać

czarna: pozytywnych rezultatów życzę - tempka idzie w górę ładnie:)
kasia: do dnia @ trzeba mieć nadzieję, że się udało - chyba, że się nastawiasz na nie, żeby była lepsza niespodzianka;P list od córci też by mnie wzruszył, ale ja się łatwo wzruszam;) parę dni i wróci w końcu w stęsknione ramiona mamy i taty:)
nullka: my chyba na podobnym wózku jedziemy,bo mnie te zielone paski owulacyjne doprowadzą do nerwicy tudzież siwych włosów. U mnie od tygodnia blada kreska ta druga rzecz jasna. Wczoraj jakby bardziej widoczna - już tak solidnie zaczęła być, tempka spada, to myślałam, że dziś będę dwie krechy - rano sprawdzałam i nadal bez zmian od wczoraj...czekam dalej - może moja owulacja ma tempo żółwia.. Niby mnie podbrzusze pobolewa, zobaczymy. Jeszcze do 20dc. mamy czas, nie?:) m. się zaangażował w sprawę, to jeszcze może parę dni pociągnie tej harówki
patrysia: ja bym poczekała i kupiła pościel Disneya:)
Andziak: ludzie to kurka w ogóle wyczucia i taktu nie mają, a poza tym co kogo obchodzi ile i jakiej płci rodzi się dzieci to nie wiem..szkoda słów.
czarodziejka: twoje dzieciaki jak moja Miśka nieźłe śpiochy - u mnie też 12h to norma, a jeszcze do tego w dzień z 1h musi pospać:)
Piranha: mogę ci polecić takie naturalne witaminki, które ja daję swojej małej:
Forever Kids Forever Living Witaminy dla dzieci - Aloes Forever Living Products FLP FLPP Wrocław
może dobre, ale dobre i jest w opakowaniu 120 tabletek - mają kształty zwierzaczków i dosyć dobre są - może nie takie dobre jak żelki ale dobre, lekko cytrusowe - a jak nie będzie chciał zjeść to rozgniatasz na proszek i w jakimś jedzeniu dasz i nie poczuje:)
truskaffka: ciesz się, że masz lepsze i gorsze dni, a nie tylko same złe:p jeszcze chwilka i powinno być lepiej:) jejku tez czekam na tego mistrzowskiego, który dotrze do tego jaja-matrix, na które czekam:) swoją drogą ja cierpię na wieczne bóle głowy, a w ciąży z Miśką miałam może ze 2 razy, za to całe pierwsze 3 miesiące niedobrze mi było non stop - więc może coś na rzeczy jest u ciebie, to jak z tym zimnem:)
Magda: taki problem, ze nie wiesz jak obierać chłopca to sama radość, że możesz tego doświadczyć i się nauczyć i popróbować jak to jest z niebieskim i spodniami zamiast sukienek i spódnic:) wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
daria: wiem, że pytanie nie było do mnie, nie wiem jak jest w DE, ale u nas po pęknięciu się szyje normalnie - syńcio mówiłaś duży nie jest, to drugie baby - może urodzisz bez nacięcia i pęknięcia? Mnie nie nacinali przy pierwszym - pękłam leciutko, a Miśka miała 3,4kg. - jeden szef mi założyli, po tygodniu już sprawa zapomniana była, szef się rozpuścił. Siadałam normalnie praktycznie dobę po porodzie - moja położna mówiła, że lepiej pęknąć niż być naciętą.
pierogatka: mnie się zdaje, że tych chłopczykowych planów przybyło jakoś po Magdzie:)
axarai: kciuki zaciśnięte - jestem ciekawa czy się mała odwróciła czy nie:)
myszka: mój od zawsze mówił, że jego marzeniem jest córka, więc nawet nie wiem czy by udawał jak twój - faceci tez mają swoje marzenia o córeczce tatusiowej:)

agagsm wlasnie polozna mi mowila ze nie bedzie nacinac ze lepiej niech samo peknie tylko wlasnie nie wiem jak z tym szwami ;/ ja w polsce nadie jak urodzilam od razu mnie nacieli a nadia byla drobniutka 2930 i moim zdaniem nie bylo takiej potrzeby ale oni od razu nożyczki naszykowane juz mieli ;/ ale to tak jest jak nie mialam swojego lekarza w tym szpitalu;/
Axarai kciuki zeby wszystko poszlo po twojej mysli :)
d41d887e94bff02d11c052b164d613bd.jpg

kosmo witaj :-) to super jak synek taki grzeczny ciekawe czy tez bede miala takie szczęście i bede miala grzeczne dzieciątko :) czy taki rojber jak Nadia ;/

Ostatnia edycja:
Witam,
mam pytanie odnośnie do wyniku beta HCG, czy będąc w 5 tyg. ciąży wynik 9200, a po dwóch dniach 13000 - jest wynikiem prawidłowym?
odpowiedź

Odpowiedź eksperta Lekarz Aneta Zwierzchowska

Witam!

Jest to bardzo dobry wynik, zwłaszcza dynamika poziomu hormonu beta HCG wskazuje na prawidłowy rozwój ciąży. Sam poziom jest mniej istotny, gdyż jest sprawą bardzo indywidualną.

Pozdrawiam serdecznie!
Czyli % mniej niż u mnie,,,,, będę się łudzić zadzwonię też popołudniu do swojego ginka.

reklama
Edi, beta przyrosła niby tylko o 45% ale zaczęłam szukać w necie i przy takich przyrostach rodziły się zdrowe dzieci więc to nie musi oznaczać nic złego. Ja bym poszła na betę (by się nie zamartwiać) jeszcze jutro bądź w sobotę, wzór przyrostu jest taki :
po 48h co najmniej 66%
po 72h co najmniej 112%
po 96h co najmniej 180%
Trzymam kciuki, będzie dobrze!

Do góry