reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jestem po ciężkim i wyczerpującym dniu :-( Rano na zakupach ubraniowych z chłopcami i babcia chciała kupić prezent dla Antka i sobie sam wybrał, a wieczorem pojechałam do marketu po spożywkę, chemie itp Mnie zakupy w markecie męczą straszliwie .
A jutro i pojutrze nie lepszy dzień. Sprzątanie, gotowanie na imprezke. Dopiero w niedziele odetchnę ;-)

Ewcik i Madzik z okazji Waszych rocznic wszystkiego co najlepsze na kolejne wspólne długie lata :tak:

axarai dobrze że przekabaciłaś lekarza i stanęło na Twoim :-) a 11 września urodziła się moja rodzona siostra i córeczka mojej dobrej koleżanki (fajna data chociaż od 2001 kojarzy mi się tylko z jednym )

Andziak co za ciotka co za tupet. Ludzie są beznadziejni i potrafią dogryzac OLAĆ TO - nie jej dzieci nie jej sprawa a się wpieprza :-( :no:

Czarna Ty sie wsłu****esz w objawy ciązy a ja kurde nie moge doczekać się owulki i też sie wsłu****ę tylko nic nie słysze :-(

Natusia no więc nie wiem znowu czy działać??? Owulki ni widu ni słychu tzn testy jej nie pokazują a brzuch tylko lekko pobolewał i jakos przestał. Nie wiem czy jest możliwość że pęcherzyk który miał 19mm może wcale nie pęknąć???

Ja ogólnie ostatnio miałam w miare regularnie - owu przeważnie 16dc zdarzało sie 17dc i 19dc. A jak zaszłam z Antkiem w ciążę to owu była 21dc. Wszystko pięknie ja moge czekać tylko nie wiem czy mój chłop nie wysiądzie po tych codziennych barabara ;-)
W dzień widać było bladziocha a jak codziennie robie o 22 to drugiej kreski nawet nie widać .

Piranha zastanawiam sie czy zrobic dzień przerwy czy działać codziennie do skutku ???:baffled:

Ph miałam teraz około 5,0-5,3 i odrobine replensu użyłam.

Aaaaa jeszcze jedno - mówi sie że owu może wystąpić nawet 3 dni przed skokiem tempki jak i 3 dni po skoku. Ale mimo tego czy test powinien wczesniej wskazać + ????

Ostatnia edycja:
reklama
nullka, jeśli skok nastąpi np. 3 dni przed to i tak test wyjdzie pozytywny te 24-36h przed owulką. Wcześniejszy wzrost tempki może wynikać z tego, że produkcja progesteronu zaczyna się jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka i wszystko zależy od czułości ośrodka termoregulacji w mózgu na poziom progesteronu. Może się niestety tak zdarzyć, że pęcherzyk rośnie ale nie pęka i zamienia się w torbiel, kciuki by u Ciebie nic takiego nie miało miejsca i lada moment wyszedł plusik na teście &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Co do działań to może faktycznie zróbcie przerwę skoro na teście taki bladzioszek, taki maraton może zbyt mocno osłabić plemniki.

Dziękuję kochana :) i tak jestem padnieta więc przerwa w starankach bybyla . Do tej pory (a obserwuje sie już trochę czasu) nie miałam cykli bez skoku tempki, więc mam nadzieję że nie będę miała takiego pecha żeby akurat w cyklu że staraniami. Czas pokaże.

Idę spać bo jutro kolejny ciężki dzień. Dobrej nocy

Dzien dobry laseczki
....wpadam szybciutko z kawusia....
Sloneczko gdzies zza chmurek sie przebija wiec pewnie bedzie ladny dzionek:tak:
......matkoooo dzis juz ostatni dzien, jejku ten czas pomyka jak szalony, i znowu sie zacznie......

Dziewczyny mam nadzieje ze pogoda dopisze i spedzicie milo ostatni dzionek wakacjiz waszymi smerfami

Slodkamarzycielka
witaj

Piranha, Patrysia, Andzia, Mama, Natusia, Daria, Tasha, Axari, Ewcik, Kate, Czarodziejka, MissBella, Truskaffka, Patrysiak, Czarna, , Tusia, Nullka,MIsia, Agagsm, Magda UK, Martucha, Edi,Myszka, Dido i inne buziaczki i milego dnia
s070.gif

Ostatnia edycja:
WITAM:)

Ja nie bardzo w humorze bo chyba nie wytrzymam do połowy września :( skurcze sa az po krzyże ból no-spa za wiele nie pomagała wczoraj...a dzisiaj chodzić nie mogę taka obolała jestem :(a w nocy czułam jakby w pochwie bąbelki Marceluś puszczał i raczki mi tam pchał takze bardzo nisko musi być :(a tu Domis do zerówki w poniedziałek rozpoczecie i bardzo chce byc przy nim przy pierwszych jego dniach...

KASIA tak wsio przygotowane dla skarbusia:)

Patrysia oszczedzaj sie chocby do poniedzialku. W poniedzialek jest bardzo wazny dzien dla Dominika i byloby suuuper gdybys byla tam z nim, no a z drugiej strony Marcelek cie nie poslucha jak mu powiesz do brzuszka poczekaj jeszcze troszke.

Najwazniejsze ze masz juz wsio dla Marcelka, teraz to juz tylko luz....

Trzymam mocno kciuki abys dotrwala do poniedzialku. Buzka

witam sie i ja z kawą ..pieknie sobie pospaliśmy z dziećmi..wstaliśmy po 8.00
dzieci śniadanko wcinają z nutellą a ja kawa bo....u nas od wczoraj wieczór leje więc ..dlatego pewnie tak dobrze nam się spało po wczorajszym upale śladu nie ma..

Słodkamarzycielka u mnie też nic...i też się już z tą myślą oswoiłam..głową muru nie przebijemy niestety:sorry2:

Patrysia* trzymaj się dzielni ..chociaż jeszcze z 1,5-2 tygodni....

Kasia uk jeszcze 3 dni:-p

miłego dnia ..mój będzie śpiący..........dobre chociaz to ,że na 14.00 jadę do salonu bo mam wypłatę i kumpela i zrobi oczy-zagęści i przedłuży rzęsy...znowu będę robić wiatr jak będę mrugać :-D:-D

reklama
Mama tak, tak... jeszcze 3 dni....jupi!!!!!
No to ostatni dzionek wakacji a pogoda nie za ciekawa???? Szkoda, no ale za to dzis sobie poszalejesz. Zrob sobie te rzesy, tylko za mocno n ie mrugaj co by samoloty z Poznania mogly starowac. Buzka

Do góry