reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranho, jakie Ty masz śliczne dzieci!
Axari, tak, mam parkę. Teraz, jeśli będzie możliwość, chciałabym córeczkę, ale bez nacisku. Marzy mi się po prostu kolejne dziecko. Na razie zbieram informacje. Jeśli chodzi o pęcherz - żurawina, witamina c, nasiadówki z szałwii i też szałwia do picia. Poza tym warto zrobić sobie posiew moczu.
Ann, dziękuję.

reklama
Witam żywsza choć jeszcze zalatuje choróbskiem :-p
Dziękuję Wam za życzenia zdrówka :)

dziś nawet chatę nieco ogarnęłam i robię mężulowi żeberka na cebulce, tak się ładnie spisał ostatnimi dniami że zasłużył w końcu na wyborny obiad hehe

Mati siedzi ze mną w domu, dzielnie się trzymał, myślałam że uda się mi go nie zarazić...a tu jednak.. 39stopni, ból gardła, kaszel...na szczęście oskrzela czyste, infekcja górnych dróg oddechowych, będzie dobrze, ale wiadomo do końca tygodnia w domu siedzimy.
Za to powiem wam, że jak tak koooszmarnie zdychałam w weekend, młody do mnie przychodził głaskał po głowie, całował w czoło ach...normalnie jednocześnie ryczałam z bólu i bezsilności i ze szczęścia że mam takiego superowego syneczka :*

Ann bo ja torba jedna jeszcze gratulacji nie składałam :sorry:
Piękne Wieści przyniosłaś :D :D :D GRATULUJĘ życzę spokojnych, zdrowych kolejnych miesięcy :D Niech Ta Wasza Mała Świąteczna Niespodzianka Rośnie zdrowo i wesoło :D :D :D
Mama wczoraj popiłyśmy za twoje latka na forum, to dziś popijmy za mój roczek na forum hihi :D
jak to zleciało...ach.. pamiętam jak zaczęłam czytać ten temat z przymrużeniem oka i sceptycznym nastawieniem :p i się wciągnęłam hahaha

Pirania i reszta Ekipy DZIĘKUJĘ za ten rok :D za rady, wsparcie, pocieszanie w dolinkowych momentach, doping podczas staranek, radość z Mojej Rybci :D

i ślę dla naszych kolejnych staraczek :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pirania wiem wiem ;) Krzysiu rozgaduje się coraz więcej, rozumiem te obawy związane z echolalią, przyznam szczerze że problem jest mi obcy, nie znam nikogo kto by się z tym borykał, więc nie pomogę, trzymam kciuki żeby minęło ;) i znów dodam, że myślę, że przedszkole Krzysiowi pomoże, bo będzie dążył do komunikacji z rówieśnikami i echolalie mam nadzieję będą coraz bardziej zanikać wypierane przez prawidłowy dialog ;)
Kaja jest bardzo dziewczęca, ładniutka :D udały Wam się dzieciaki :D
Maggie AAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa weeeź...tak tak, jestem teraz pierwsza do wystrzelenia z siebie małego gadzika hihi ale do końca marca nogi zaciskam ;)
Kasia spokojnej codzienności ;)
Daria :) kciuki zaciskam żeby Daria i Colin zawsze stanowili taką zgraną bandę :)
Maggie &&& za wizytę i czekamy na wieści
i powodzenia dla męża :)
Koli ..trzymaj się, powodzenia
Macy jak zwykle musiałam pomieszać:sorry: wybacz
Jak małej podoba sie przedszkole?
Axa ale rodzeństwo do siebie podobne :) niech się tak zawsze kochają :)
Milla jaki Adaśko ciekawy świata :D ŚLICZNY JEST!!!
Kate u was powoli będziemy się szykować do roczku...rannyyy julek jak to zleciało

i jeszcze pytanie: wiecie czy branie magnezu i żelaza wpływają jakoś na siebie? co z wchłanianiem jednego i drugiego?

Witajcie kochane po długiej nieobecności :-)

Przede wszystkim ogromne gratulacje dla Magdy !!!! Niech Marcelek rośnie zdrowo :tak:

Gratuluje też nowo zaciążonym babeczkom. Spokojnych 9 miesięcy życzę :-)

U mnie tak sobie, Laura zajmuje mi każdą chwilę dlatego tak mało mnie na bb, czasami wejde i poczytam co u Was ale na pisanie kompletny brak czasu i weny. Mała ma kolki, od godz 22 do 1-2 w nocy płacze, nosimy ją na rekach i płaczemy razem z nią, do tego niewiele śpi w dzień, zrobiła się bardzo płaczliwa, płacze przy przewijaniu, ubieraniu, rozbieraniu, nienawidzi zakładać czapki także przed kazdym spacerem jest cyrk... W nocy śpi niespokojnie więc cały czas czuwam. Jestem zmęczona, chuda, zrezygnowana ale i tak najszczęśliwsza na świecie, że mam taką Księżniczkę :tak:

Trzymajcie się kochane:-)

Moja kruszynka;
P1050550.jpgP1050385.jpgP1050472.jpg

Ostatnia edycja:
jestem już po wizycie , a więc dalej nie wiemy kto tam się tak chowa :-p
serducho bije , wszystko z maluchem ok , szyjka trzyma
wkradła się anemia , hemoglobina 10,7 , zaczynam brać żelazo
mam skierowania na drugie prenatalne
wzięlam już L4 , więc od jutro byczę się w domu
mam zrobić poziom żelaza we krwi , kolejna wizyta 30.01

dziękuje za kciuki , buziaki dla WAS :)

Ja tak na szybko i w giga skrócie bo klawiatura budzi Kaję.

Mama, tak, to krzysiowa :-D

Daria, ano widać w nich wspólny mianownik :-D

Maggie
, jak tam po wizycie?

Axarai, hehehe, ano taki irokez jej się na górze zrobił, też się spineczek nie mogę doczekać :-D A Adusia podpiera się już na przedramionach?

Macy, bardzo spóźnione ale bardzo szczere :-) życzenia dla córuni, spełnienia marzeń, zdrówka, uśmiechów i samych powodów do radości.

Milla, Adaś jest przecudny!!!

Truskafffka, też mam taką nadzieję, mam nadzieję, że złapie kontakt z rówieśnikami bo wtedy przestanie mnie nachodzić myśl o autyzmie ;-) To teraz Ty następna do rozpakowania? :-)

MissBella, biedna Laurusia, pamiętam jak mi dłużyły się te kolkowe pierwsze 3 miesiące, pomyśl, że już 2/3 macie za sobą. Moje dzieciaczki to typy marudy więc łatwo nie jest ;-) Śliczniutka ta Twoja Księżniczka.

Czarna, super wieści!!! A jak córki, oswoiły się już z myślą o bracie/siostrze? Jak debata nad imieniem? :-)

Daria, śliczne zdjęcia, Colin jest uroczy!

MissBella maleńka przesłodka, taki okruszek jeszcze!!!
Piranha, Ada na przed ramionach! No coś Ty:-) Ona jak ją położę na brzuch, to głowa do góry, ręce na boki do też do góry, i nogi nawet z tyłkiem też do góry, i zaraz na bok próbuje się przekręcić, tylko nie wie, co ma z ręką zrobić:-) A tą rękę to powinna mieć na dole, czy do góry jak się przewraca?

Witam,
To ja Koliber ;) w nowej odsłonie. Ja nigdzie nie zamierzam odchodzić ani znikać ;) ale chętnie przyjmuję wszelkie życzenia powodzenia i wszystkie kciuki , przydadzą się mi jak mało komu ;) w niejednej kwestii życiowej ;)
Nie miałam czasu przez ostatnie kilka dni na nic …. Ledwo zdążałam zjeść i deko poczytać BB… myślę, że od jutra lub soboty będzie już u mnie nieco więcej wszędzie ;)

Chwilę mnie nie było a tutaj tyle zmian i dobrych wieści ;)

Dzieciaki szybko rosną - widać to po zdjęciach.

Ann 29 – moje gratulacje!!! Jestem normalnie zazdrosna ;) ale w pozytywnym sensie – po prostu ja tez chce!!! ;)
Ewcik – super. Gratulacje!!
Magda z UK – słodko mocno zapewne Ci teraz. Super. Odetchniesz teraz.
Czarna – to dla nich szok… ochłoną i ponownie porozmawiacie. Ty nie byłabys w szoku na ich miejscu? to dla nich sytuacja nowa/nieznana....
Truskaffka – ja też dzis jadłam żeberka z kaszą jaglaną…. Pyszności…. Uwielbiam im tłustsze tym lepsze i jeszcze posypać świeżo solą ;)… mniam….
Piranha – mój Pająk miał przesiewowe badania logopedyczne w przedszkolu – wyszło, że jakos nie tak wymawia „w” i „f” - wargę wysuwa, reszta w normie, a przecież dopiero co niedawno się rozgadał (w swięta). Rozmawiałam z nią i mówiła, że wszystko jest w normie i żeby się nie martwic i obserwować (Pani logopeda przychodzi 2x w tyg do dzieci w przedszkolu i zbiorowo ogląda).
M łyka grzecznie proszki na dobę : L-karnitynę – 400 mg, vit e 400, B50 compleks, chela zynk 75 mg, Q10 – 60 mg. Czekam na proszek Maca i Fertil Man - na to co chcemy może nam nie pomoże ale śmiejemy się z m, że dzięki L-karnitynie schudnie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry