Sofi
Zaangażowana w BB
Witam się i ja, każdą wolną chwilkę wykorzystuję na ponowne czytanie forum i kopiowanie konkretnych wskazówek i wiadomości, jeszcze mi trochę zostało....(nawet bardzo dużo), ale widzę Eden, że ty też nie próżnujesz:-) Ja zastanawiam się jak najlepiej uchwycić moment O+12 czytam o kompterach cyklu, monitorach płodności itp. Teraz, gdy planowałam córcię stosowałam testy owulacyjne, ale prosto nie było, starałm się kilka dni przed O i po O, cały czas testując paskami po kilka razy dziennie. Jestem prawie pewna, że zaszłam przed O i mam drugiego synka, ale nie miałam pojęcia o ph i o tylu suplementach wspomagających, ale co tam za 3 razem będę przygotowana;-) I tak jak ty chciałabym zastosować O+12.
Rose, witaj.
Rose, witaj.
Ostatnia edycja:
. A ja myślałam, ze dopiero wtorek, środa. Pęcherzyk miał14,8 mm i rośnie 2 mm dziennie osiągając max 20 mm (zazwyczaj). Nie kazał mi się nastawiać.. ale powiedział, że stosunki mają być co 2 dni. Wiem, że jest dużo różnych opinii na ten temat, on jednak potwierdził, że robili badania u siebie i okazało się, że nasienie po przerwie dłuższej niż 3 dni jest obfite w dożo niezdolnych plemników( staruszki), a to , które było badana codziennie, miało dużo plemników, ale nie zbyt dobrej jakości( za młodzi), więc najlepsze nasienie po ok 48 godz. Może wiek mężczyzny też tu ma coś do powiedzenia. Zobaczymy. Zastanawiam się jednak nad inna rzeczą, bo słyszałam, że jak jest jajeczkowanie z prawego jajnika to na chłopca... oby zabobon
.

Faceci to i tak mają super bo tylko witaminki i dieta a my to juz inna bajka dieta, suplementy, ph bez przyjemności, i mimo wszystko dajemy rade i świadomie sie decydujemy a oni marudzą i utyskują echhh faceci:-) ale ciągle powtarzam M że robimy to dla naszej malutkiej córeczki :-) wtedy on patrzy na mnie z takim błyskiem w oku i sie uśmiecha i to daje mi kopa i pewność że damy radę :-) tylko trzeba się przygotować odpowiednio :-)