reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurcze dziewczyny...jestem chora...mam anginę ale czy to może mieć wpływ na śluz ??? Mam go bardzo dużo ...taki wodnisty !!! Zrobiłam teraz test owu i kurcze albo test walnięty albo zbliża się owulka bo są dwie kreski ( obie słabe)
Zgłupiałam :baffled:
No to może przesunęła Ci się owulka :) zrób jeszcze jeden test za jakiś czas i jak wyjdzie pozytywny to działaj dzisiaj:tak: Tylko czy Ty już bierzesz antybiotyk i masz wysoką gorączkę? Może to choroba namieszała Ci w cyklu?

reklama
Kurde ale duzo wrazen dzis :)
Po pierwsze

Pirania wiesz, ja mam taka nature planowacza. Wiem ze w zyciu nie zawsze wszystko wychodzi zgodnie z planem ale ja nauczona doswiadczeniem wiem ze jesli sobie sama nie poukladam, nie przygotuje sie i nie zaplanuje to nikt mi tego nie da. Dlatego wiesz jak dlugo przygotowywałam sie nie tylko do tego jak splodzic synka ale i do samej ciazy. Zrobilam wiele, bardzo wiele, jak kiedys to wszystko opisze to popukacie mi w glowe, jestem pewna. Naprawde dałam z siebie 100%. Ale dokladnie to samo sobie dzis rano powiedzialam, marzenia marzeniami i pragnienia pragnieniami ale ja juz kocham tą małą kropkę kimkolwiek jest. I nie bede sie zamartwiac i gdybac bo juz nieczego nie zmienie. Jestem szczesciara jesli udalo mi sie zaskoczyc za pierwszym podejsciem i tego sie bede trzymac. Chce urodzic zdrowe dziecko i to bedzie moje motto na 9 miesiecy ;-)

Onemoretime szkoda ale jak mowisz ze jeszcze nic straconego to ja nadal zaciskam kciuki i czekam na wiesci.
Dorcia tak jak mowi Antosia antybiotyk sprzyja poczeciu chlopca wiec dzialaj dzialaj ;-) Zycze zdrowka!

Ostatnia edycja:
Elmo pięknie to ujęłaś :tak: Ja, jeżeli uda mi się zaskoczyć, też nie będę się stresować płcią, bo wystarczy że teraz zrobię dużo żeby mieć upragnioną córeczkę, a jak już będę w ciąży to i tak nic nie zmienię. Wiem tylko że w moim przypadku to już ostatnie dzieciątko które urodzę bo już trójka to dla mnie i tak dużo. Nawet teraz mam wahania czy dam radę, ale ponieważ mąż twierdzi że chce jeszcze trzeciego dzieciaczka to chyba nie mam innej możliwości jak tylko spróbować:tak:

Pociesza mnie jeszcze myśl że w tym miesiącu jak na razie mam wyższe temperatury niż w cyklach poprzednich i oby tak dalej:-D Mój cykl Jonasa wypada dokładnie 15go o godzinie 5:49 i dlatego tak bardzo zależy mi na tym cyklu. Następne miesiące już nie będą tak sprzyjające:eek:

witam wszystkie Mamusie:)
Mam na imię Gośka i jestem mamą dwóch cudownych synków (13 i 9 lat) .Od lat marzy mi się jeszcze trzecie dziecko,jak będzie dziewczynka to zwariuję z radości...
Oczywiście najważniejsze jest zdrowa ciąża i zdrowy maluszek ale chciałabym jak najbardziej zwiekszyć szansę na Lenkę ;) przeczytałam już wszystkie instrukcje na zielono, do których link podawała tu PIRANHA ale mam jeszcze kilka pytań.Może wydadzą Wam się głupie ale ja naprawdę jestem zielona w temacie.
Piranho,Ty tu jesteś chyba ekspertem,wiec bede wdzięczna za pomoc.
Kiedy i jak mierzyć temperaturę i jak ta temperaturę odczytywać,jaka temperatua swiadczy o owu a jaka o jej braku? i jak badać ph w pochwie? dziś mam 4 dzień cyklu,od czego zacząć? suplementy ,które radziłaś,juz biorę,muszę zakupić jeszcze tabletki zurawinowe,b complex oraz licorice root i saw palmetto.Poradżcie mi proszę od czego zacząć.

Elmo kochana, no wiedziałam, wiedziałam, że sie uda :-):-):-) Już tam mały chłopczyk sobie gniazdko uwił ;)
Szczęściara z Ciebie, że tak w pierwszym cyklu sie udało ;) Teraz możesz zjeśc nawet 5 l lodów ;))) Gratuluję!!!

Piranha, słodziaka masz takiego w domku ;) Śliczne dzieci :-)

Czarna, mamokubulki gratuluję szczęśliwego rozwiązania :-) Teraz to się zacznie, ale to same przyjemności są ;)

Musze kończyć bo młody płacze. Pozdrawiam Was WSZYSTKIE!!!!

Piranha podobieństwo Twoich dzieci jest ogromne. Zdradź tylko po kim mają takie śliczne oczka :biggrin2: Normalnie można się zakochać od pierwszego wejrzenia:tak:
Piranha może Ty jako że jesteś wielkim ekspertem pomożesz mi w ocenie mojego cyklu? Od kwietnia prowadziłam obserwacje i wygląda to tak, że ból owulacyjny zaczyna się u mnie już dzień przed pozytywnym testem i trwa przez cztery dni. W tym czwartym dniu boli bardzo mocno.
Wygląda to tak:
14dc pojawia się ból owulacyjny
15dc ból nadal i test wychodzi pozytywny
16dc ból nadal i test też pozytywny, a OwuFriend pokazuje w tym dniu owulację z uwagi na ostatnią niską temperaturę
17dc ból o dużym nasileniu i kreska testowa mocniejsza od kontrolnej a temperatura jest już wyższa (mierzona jak zwykle z rana)

Czy program OwuFriend dobrze wskazuje owulację?

Witam:)

Elmo wielkie gratulacje:) Trzymam kciuki aż do rozwiązania i życzę zdrowego synka:tak:
Super, że udało Ci się w pierwszym cyklu starań:-)
Meg29st witam:-) Rzeczywiście rady piranhii sa bezcenne:tak::tak: również czerpię mnóstwo z jej porad bo staram się o córeczkę:-)

Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!Ja jestem coraz lepszej myśli moje ph dzięki Waszym wskazówkom udało mi się obniżyć z 7 do 4,5 !!!!!!!!!:rofl2::happy:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry