reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piraniu to ja sie przypomnę, ale tylko dlatego, że wiem, że jestes zabiegana :) jestem w 1/3 czytania wszystkiego co napisałaś na tym forum, ale może tego nie było :D
Zacznę brać B-complex50 x 2 dziennie, tu pytanie, czy zacząć od @ czy nawet teraz. W ciąży nie jestem, ale gdybym nawet była to tutaj drugie pytanie: kiedy przestać to brać potem? Chodzi mi o wpływ na ew. ciążę? Po 2 kreskach?
Rozumiem, że nie ma co liczyć na efekty od samego początku i lepiej odpuścić sobie cykl ten czerwcowy i się pofaszerować prawda? Lepiej nawet nie próbować zachodzić? Badania zrobię zgodnie z przykazaniem, bo, ale to trochę czasu, szczególnie do tego progesteronu...

I teraz tak sobie myślę, to juz ogólnie, czemu lekarze są tacy obojętni i mało informacyjni? Stąd dowiaduję się wiecej rzeczy to straszne. Tak sobie teraz myślę, może nainterpretuję, że z progesteronem mogłam mieć problem nawet w pierwszej ciazy. O ile wiem najpierw pracuje ciałko żółte a potem po 8tc organizm musi inaczej ten progesteron ogarnąć. U mnie wtedy było krwawienie, dostałam luteinę i łykałam. Ale wiecie, nawet nikt nie mówił po co, dowiedziałam się, że to może od zagnieżdzęnia, ale przecież (jeśli sie nie mylę) to zagnieżdzenie i plamienie z tym związane ma miejsce znacznie wcześniej (chyba, że trwa to jakoś długo?!). W każdym razie takie mam przemyślenia, że jestem zła na lekarzy, że nie informują. O tyle w temacie.

reklama
Hej dziewczynki
Dziękuję za życzonka...już mi lepiej mimo 39 stopni temperatury.
Wychodzi na to że angina mi tak namieszała...teraz test jest negatywny.
Tylko co z moimi tempkami-szlag trafił cały wykres...ehhhhhhhhhhhhhh
Owu mam mieć około 15 czerwca...trzymajcie kciuki mimo wszystko :)

Przepraszam że tak ogólnikowo i tylko o sobie ale nie mam siły czytać wszystkiego...minie gorączka to nadrobię :)

Polisia podpisuję się pod tym co napisałaś na temat lekarzy.W 100% prawda.:frown:
Daria piszesz o jakimś słodziku na dziewczynkę:szok:? Jaki jaki jaki?? Proszę napisz jaki toooo!!!!!!!!!!!:-)

Mamakaja to tak jak ja na początku lipca :-) ale zaczęłam się wahać bo ta tempka taka niska :-( Ty chociaż już jesteś po owulacji i masz regularne cykle a ja jeszcze nie i nie wiem czy w ogóle będzie :crazy: uda Ci się na pewno :tak: ja wybieram metodę 0+12 bo w ostatnim cyklu wiedziałam mniej więcej kiedy była owulka dzięki tym specyficznym bólom. gorzej jak w cyklu starań nie będzie tych bóli i wtedy już nie zdążę zastosować metody 3 dni przed :wściekła/y: a podobno odstęp nie ma takiego dużego znaczenia jak jest niskie ph więc może w granicach owulki zadziałamy, sama już nie wiem

Elle87 niestety nie wiem dokładnie kiedy mam owulację bo w tym cyklu np. miałam 4 dni bólu owulacyjnego:confused2: Tylko w którym z nich była ta owulka??????? Tego nie mogłam rozpracowaC:no:Masz rację lepiej trzymać sie niskiego ph a nam się (mam nadzieję)uda:tak:

Polisia masz racje z tymi lekarzami. Zgadzam się z Toba w 100%-ach.
elle metoda O+12 jest łatwiejsza jeśli potrafi się wyczuć owulację. ja dalej będe próbowała wyłapywac ten moment. Może nawet na początku będe strzelać O+20 (najwyżej ciąży nie bedzie jak starania będą za poźno).
oczywiście przed tez będę narazie 4 , 3 dni przed. Chyba faktycznie łatwiej ustrzelić chłopca.
daria a przy staraniach o Colina stosowałaś dietę chłopczykową? bo widzę ze na codzień jest bardzo dziewczynkowa.

Ewelin masz rację ta metoda jest dużo łatwiejsza tylko trzeba wiedzieć kiedy mniej więcej jest owulacja :tak: a Ty nie myśl o kolejnym cyklu bo masz wysoką tempkę i może już w tym zafasolkowałaś... kiedy kochana testujesz?

ewelin00 ja starjac sie o colinato starlam sie o corke tylko ze wtedy bralam inny wapn i magnez nie bralam saw palmetto , a dieta byly taka sama bo ja tak zawsze jem :) moze w grudniu zdarzylo mi sie ze 2 razy zjadlam pomarancze bo mialam na nia taka ochote;p ogolnie ja do jedzenie jestem wybredna jem praktycznie wszystko kurze;p albo indyka duze mleka zawsze pije bardzo czesto jem platki a w niedziele kakao :) i czesto jem jajecznice :) taka z mlekiem;p
przy colinie bralam omega 3 co na chlopca bylo ale tego nie wiedzilam;p

reklama
mamakja ten slodzik to aspartan w wszystkich rzeczach leight on sie znajduje zamiast cukru , takze te takie slodziki co sie w sklepie kupuje sa na dziewczynke np zamiast zwyklego cukru :) nie ukrywajmy ten slodzik to najgorsze smieci ;p ale co sie nie robi :)

Do góry