reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirania nie wstawię bo zaczęłam dopiero wpisywać ale cykl był 21 0d 02.05 do 24,05 temperatura mierzona od 14dc była 39,9 i od 15 dc 37,2\3 do 24.06 24 spadła do 36,8 okres był o tyle dziwny że lało się 1 dzień a 2 już prawie nic i 3 kilka kropek , skrzep był tylko 1mini mini a zazwyczaj miałam sporo tych skrzepów.

reklama
Piszecie że łatwiej jest począć chłopca a trudniej dziewczynkę...a mnie się wydaje że jest odwrotnie:szok:

Na dziewczynkę to 2,3,4 dni przed owu i zaraz po owulce
A na chłopca to trzeba wstrzelić się w samą owulkę-tu jest sztuka :-D

my w styczniu przed owulką próbowaliśmy 4 dni i co ? chłopak był :)
tak więc z tą owulacją to lipa

ciekawa rzecz

Dość obiecującym symptomem wczesnej ciąży może być wzrost temperatury ciała po około 7 – 10 dniach po owulacji. Jednak aby dostrzec ten symptom musisz mierzyć temperaturę ciała od początku cyklu. W normalnym owulacyjnym wykresie widoczne są dwie fazy temperatur: faza temperatur niższych i faza temperatur wyższych występująca wskutek działania progesteronu po owulacji. Jeśli kobieta zajdzie w ciążę, czasami na wykresie można dostrzec trzecią fazę wyższych temperatur. Jest ona związana z dodatkowym wzrostem progesteronu pojawiającym się w ciele kobiety w ciąży, na skutek działania hormonu HCG. Wykres na którym można zaobserwować trzy poziomy temperatury nazywa się wykresem trójfazowym i jest dość obiecującym znakiem zwiastującym ciążę.

Ostatnia edycja:
Dorcia- oj, chyba jednak o chłopca łatwiej:sorry: Na chłopca to i można 1 dzień przed spokojnie, ja mam chłopoca z 2 dni przed owu. Ph na chłopca wysokie, więc jest ogólnie bardzo dobre dla przeżycia dla plemników. Wszędzie podkreśla się, że jeżeli się chce ciąże to trzeba mieć wysokie ph. My starczki dziewczynkowe ciągle walczymy z tym , aby nasze zakwaszanie nie wybiło plemników, nie mówiąc już od odległościach przed owu. Nie wszystkie plemniki przezywają 2, 3 dni. No i oczywiście orgazm, który baaaaardzo sprzyja zapłodnieniu i po prostu zasysa plemniki do szyjki :rofl2:

Polisia- jeszcze doczytałam, że pytałaś o paski mercka, ja te kupowałam:
http://allegro.pl/paski-ph-merck-do-badania-ph-pochwy-4-0-7-0-wawa-i3306143709.html

Elmo- ochłonęłaś? ALe masz fajny dzień, szczęście Cię pewno rozpiera co?

Ostatnia edycja:
lukaa to zalezy co kto ma ;) ja mam 2 dziewczynki I mnie sie wydaje, że o dziewczynke latwiej ;) jesli ktos ma dwojke dzieci tej samej płci to mu sie wydaje, ze każde kolejne bez planowania bedzie tej samej płci ;) moja kuzynka ma 5 dzieci z czego 4 to dziewczynki, chlopca udało im sie spłodzic jako 4 dziecko piąte to była wpadka. Ale jej mąż mówil, że bedzie dotad płodził dzieci az sie im syn trafi ;) co prawda on ma dobra prace wiec ich finansowo stać było na tyle dzieci, ale ona też psychicznie była zmeczona przy tylu dzieciach. wiec mój wniosek jest taki, że jak ktos ma 2dzieci tej samej płci lub wiecej niż dwoje to mu sie wydaje, że o dana płec latwiej a prawda pewnie jest taka, że niektórzy mają większe predyspozyjcje do danej płci co nie wyklucza możliwości zajścia w ciąze z ta płcią przeciwną, tylko trzeba wówczas wiecej sie pilnowac jesli chodzi o diete I ph ;)

pozdrawiam wszystkich serdecznie

Elmo jak mąz zareagował na II kreski? Pewno sie cieszy co? Ja sie ciesze to co dopiero WY :-D

Lukka dzięki za info :-D
Ja uważam że ogólnie jest ciężko zajść -przynajmniej mnie Z:-(awsze jest tak że jak się nie chce-to się ma...a jak się chce-to nie wychodzi :-(

Z Młodą nie zastanawiałam się co chcę, kiedy owulka jaka tempka -nic !!! Po prostu zaskoczyło za pierwszym razem ...a teraz...trzy cykle i nic. Koleżanka starała się o synka 11 miesięcy...ja odpuszczę jeśli nie zajdę do września ...tak sobie postanowiłam :-p

Teraz mogę mieć totalnie pomieszany cykl-przez tą anginę-pożyjemy zobaczymy
Mam nadzieję że antybiotyk zadziała i jutro lepiej się poczuję !
Dobrej nocki:-)

reklama
Elmo zaszła i zniknęła :)
Pewnie świętuje z mężem, ciekawe jak się czuje :)
A mi się wydaje że na chłopca łatwiej, generalnie jak się chce dziewczynkę to nie powinno być orgazmu bo to podnosi ph, więc chyba mniej przyjemne starania ... :)
Ja z Witkorkiem nie celowałam ale to chyba było przed owulacją raczej, nie obliczałam nic nie robiłam... ale staraliśmy się pół roku
Druga ciąża jeden cykl starań, wcześniej się obserwowałam ze 4 miesiace, wiedziałam że owulację mam 13 dc....i idealnie się wstrzeliliśmy. Nie wyszło ale mam nadzieję że po prostu zostało to odłożone w czasie ...

Do góry