reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!
Elmo: nie załamuj się - z dwóch takich samych ciąż potrafią być dwie inne płcie i z dwóch zupełnie innych ta sama płeć - tu nie ma żadnych reguł - to tylko kwestia tego ile jest hormonów i jak na nie reaguje twój organizm. Widocznie nasze reagują tak samo na pewien poziom hormonów i tego nie przeskoczymy. Mam tak samo jak ty - moja ciąża wygląda identycznie, jak ciąża pierwsza - tak samo marnie się czuję, na wędliny i mięso patrzeć nie mogę, mdłości non stop, jak nie jem - to mi się kręci w głowie, mdli i odbija się na okrągło, jak zjem, to pół dnia w gardle mam i nie chce dalej przejść, na słońcu mi słabo, w pracy też, wracam to padam na łóżko - czasem przysypiam, potem się zwlekam żeby Miśkę spać położyć, bo to musi mama i nie ma dyskusji z moją córą, a o 21 sama zasypiam i codziennie jak budzik dzwoni o 6 jestem mega niewyspana.
Normalnie mam wyrzuty sumienia, że nie mam siły się chociaż chwilę z małą pobawić popołudniami...obiadów nie gotuję, bo zapachy to dla mnie zabójstwo...
uroki pierwszego trymestru:dry:czekam jak na zbawienie na 12tc. z nadzieją na lepsze...

reklama
Antosia właśnie nie nakręcaj się. No no no, nie wolno tracić wiary.Kciuki zaciśnięte, a temperatura wysoko więc czekamy. No własnie dobrze mnie rozumiesz co czuję zastanawiając czy się udało. Dzięki za kciuki, fajnieze mam was. Z jednej strony mówię sobie ze trzeba wierzyć ale z drugiej tak jak elmo ciąża bardzo podobna do pozostałych, no może lekkie mdłości mam i nie śpię ale czekałam na wymioty(jak to ma byc na dziewczynkę a tu nic). Pociesza mnie post maran że ona czuła się świetnie w ciąży. Też czytałam że nie można sie sugerować innymi ale jednak. Powiecie że świrnięta jestem ale mi koleżanka powiedziała że jej włosy na nogach w ogóle nie rosły i jak patrze na moje ze coś odrasta to od razu się denerwuje. Chyba naprawdę mam coś z głowa.

Hejka kobitki
Mój humor taki jak dzisiejsza pogoda...do doopy !!!!!!!!!
Test negatywny, tempka spada...normalnie nie chce mi się nic !!!
Czekam na @ i zaczynam nowy cykl...szlag mnie trafia jak pomyślę że w koło same dzieciaki z "wpadek" w ja chcę a nie mam !!!
ANTOSIA

&&&&&&&&&& &&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&
&&&&&
&&

Hej dziewuszki:-)
Dorcia
a kiedy powinnaś dostać @? może to za wsześnie na testy? ;-)
Zapomniałam napisać, że ja dowiedziałam się o ciąży dopiero w 6 tyg. Wcześniejsze testy nic nie wskazywały.Miesiączkę ostatnią miałam w grudniu a w lutym dowiedziałam się o ciąży.Także Antosia i Dorcia może nie wszystko stracone?
Trzymam kciuki cały czas z całych sił za II kreski :-)

mamakaja...@ powinnam mieć 28/29 czerwiec więc za 3-4 dni
Sama nie wiem co mam myśleć....nigdy nie przypuszczałabym że to czekanie jest takie trudne :no:

Kate dziekuje Ci naprawde za rady. Ten imbir wyprobuje ale lody nieeeedobrze na samą mysl :tak: w ten Torecan warto by sie zaopatrzyc na skrajne przypadki wiec jak mowilam pogadam z ginem. Dzieki za pocieszenie, kochana jestes.
Agagsm szczerze Ci wspolczuje. U mnie zanosi sie na to samo. Ja wogole na nic patrzec nie moge :-) Chwilami jestem tak glodna ze jem co pod reka a potem stoi mi to w gardle. Wczoraj jak tylko wrocilam do domu, otwarlam drzwi i juz wiedzialam ze gdzies musi lezec jakies mieso - a to maz wyjal schab z zamrazarki na obiad. No myslalam ze umre od tego zapachu. W pierwszej ciazy pierwszy spaw byl wlasnie przy robieniu kotletów wiec doskonale pamietalam ten zapach. Czuje sie bardzo podobnie wiec lacze sie z Toba w bolu i zycze aby szybko minal ten pierwszy trymestr!
Ewelin jesli Ty masz cos z glowa to ja tez bo ja wczoraj tez analizowalam przyrost wlosow na swoich nogach :-D
Dorcia Antosia to czekanie jest dobijajace ale musicie jeszcze wytrzymac. Za kilka dni wszystko bedzie jasne. A tempki nadal macie ładne.

Witam dziewczyny :)
Ewelin00
Ja tez inaczej sie czulam w ciazy.Z jednym zajadalam sie slodkosciami,z drugim zas slone.Laczylo je to ze cale ciaze wymioty mialam porazka cale 9 miesiecy.... Zgage miala tak samo z dwujka a jeden lysy drugi dlugie czarne wloski :)
Moim zdaniem niema reguly,niema co sie nakrecac bedzie co ma byc.Mozesz sobie przynajmniej powiedziec ze zrobilas wszystko by pomoc szczesciu,a bog dokonczy wszystko w jego rekach.Zycze ci wymazonej dzidzi.

Ja mam 7 dc koncowka @ male plamienia ale od wczoraj ciagle mnie cos podbolewa podbrzusze.
Poczekam jeszcze z tym laktovaginalem do wieczora albo do rana.
i musze zamowic te paski na ph
Tylko dziwi mnie jedno u mnie w niemczech te same paski MARCK wcale niepisze na nich ze sa do mierzenia w pochwie a wrecz przeciwnie wogole niesluza do mierzenia osobistego tylk ph w basenach,wody jak gdziec na urlop jedziesz itd :szok:

Elmo a zerkałaś na mój wykres....wydaje mi się że jak tempka tak poleciała dzisiaj w dół to oznacza jedno...że niebawem @ przyjdzie :-:)-:)-(

reklama
Do góry