reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kevinka tak, na owulacje nie patrzyłam. Znaczy patrzyłam...wyczekiwałam jej ;) bo zanim się udało, różnie było, miałam problem z regularnymi cyklami, owulacją...
tu mój szczęśliwy cykl Obserwacja cyklu - enpr.pl
działaliśmy przed, w trakcie i po owulacji ;) to był pierwszy cykl w którym -najprawdopodobniej- poczułam kiedy faktycznie miałam owulkę, bo ból dość charakterystyczny się pojawił ...w dniu moich urodzin -5lipca :-) no i taki prezencik sobie sprawiłam :)

Moim zdaniem przede wszystkim trzeba patrzeć na ph i śluz, u mnie sylk fajnie zaniżał ph, więc nie bałam się się działać nawet w owulkę. śluzu typowo płodnego też nie miałam.
Zwracałabym uwagę na czas stosunku gdyby w okolicy owulacji faktycznie mi ph wyraźnie do góry skakało, albo pojawił się śluz jak bj -bo to chłopaczka do jajeczka woła ;)

reklama
Antosia poległam jak przezytałam, że smarowałaś całego :D dobra jesteś :p

Ewelin mi to ten sylk zawsze taki lekki się wydaje :D to go daję więcej :D ale staram się 1-2 kropelki tylko kilka razy dziennie :p

Kevinka fajnego masz lekarza, że sam coś doradza.
z tym lactovaginalem to... czemu nie? rany?

Truskaffkaa mi też sylk ładnie obniża, ale ja mimo łykania suplementów nie mogę pozbyć się śluzu, totalnie lipa. I co wtedy radzisz, to jest nie do pozbycia się.

Ja czekam z niecierpliwością na lipiec, wtedy chyba mniej będę szlaeć z tymi specyfikami, tylko sylk, bo chyba za mocna jest cała reszta.
Któraś pytała sie o testy ovu, teoretycznie jak są dwie kreski to już pozytyw, ale warto poobserwować własny organizm, bo ja jak zaczęłam brać bcomplex to kreskę testową mocniejszą miałam póxniej a początkowo były obydwie jasne podobne i myślę, że akurat u mnie to był błąd w wyznaczeniu ovu, przy czym iststna jest czułość tesy. Myślę, że jak się poobserwuje to w cyklu staraniowym będzie wiadomo jakie kreski mają być i co potemm następuje

ja muszę przyznać że co ciąża to inne objawy. w pierwszej jadlam wszystko z naciskiem na mandarnki i sok porzeczkowy. ogromne ilości. odrzut od kawy i orzeszków pistacjowych. w drugiej mdlilo mnie i cały początek jadlam makaron czy spagetti bez sosu. tylko ugotowany. czasem odrobina masła. kawy na zapas nie pilam ale na mieście zdarzyla sie i bylo dobrze. teraz mdli mnie na kawę i muszę mniej slodkiego. w dwóch ostatnich ciazach ogromne ilości owoców z naciskiem na brzoskwinie. pierwszy syn. potem corka. teraz sie okaże

Macy dobrze myslisz, mozna zemdlec od takich informacji ;-) Dziekuje Ci, kazda taka informacja koi moje serce. Jak dobrze to slyszec. Dzieki kochana.
Antosia haha rozbroiłas mnie :-D
Milla wspolczuje. &&& za szybkie i bezbolesne odstawienie!
Daria no jak przeczytalam ze myslisz o 4 dziecku w tej fazie ciazy kiedy ja najchetniej zasnelabym i obudzila sie za 3 miesiace a najlepiej za 7 to az mnie ciary przeszly. Jestem pelna podziwu dla Ciebie.

Dziewczyny wybaczcie, nie pogadam. Samopoczucie u mnie fatalne. Jak nie mdlosci to co innego i tak w kolko. Wiec nie bede wam truc. Dobrze ze moj kochany m zajmuje sie corka i moge polezakowac.
Do jutra.

Mii sylk chyba jutro przyjdzie . A ile ma dawac na raz?

Tak gina mam super.Mam jego prywatny nr kom i zawsze moge do niego dzwonic,czasem jak jest na urlopie to znim smsowalam.Czesto zdarzalo sie ze praxis zamkniete a dzwonilam do niego ze cos nietak to mi mowil ze musi mnie koniecznie zobaczyc i mam przyjechać i mnie badal (ma swoje praxis pod swoim mieszkaniem). Jestem jego pacjetka od 9 lat.prowadzil moje obie ciaze w druga pomogl .mi zajsc.Jestem z niego bardzo zadowolona

Komp zajety ale niewygodnie pisze sie przez tel......

Kevinka witaj zaintrygowałaś mnie wcześniej wpisem o tamponie z jogurtem naturalnym, ciekawe czy działa bo nikt na forum nie próbował. Ciekawe co powiedziałaby na to Piranha:)

Polisia a dietę mniej więcej trzymasz? ja niestety nie pomogę, bo u mnie dieta i suplementy poskutkowały brakiem śluzu typowo płodnego. Wiem że dziewczyny robiły irygacje, ale ja nie..
Kevinka ja z mojej gin też jestem bardzo zadowolona :) prowadziła moją pierwszą ciążę, cieła mnie, pomogła zajść w drugą (nie miałam owulacji, cykle rozwalone po tabletkach, na szczęście nie czekała rok...aż się samo ustabilizuje i pomogła szybko :) ) drugą ciążę też mi prowadziła i nadal do niej chodzę :)

maggie w książce planowanie płci dziecka - hazel chesterman - phillips też jest o tym jogurcie. Może warto się pokusić hehe.

Kevinka fajnie masz z tym lekarzem. Ja w każdej ciąży do innego gina chodziłam i teraz jakbym była to bym chyba jeszcze innego znalazła.

Elmo bidulko. Dobrze, że masz tak fantastycznego męża.

U nas przed domem jak w przedszkolu. Kupiliśmy plac zabaw dzieciakom. Mały z huśtawki by nie schodził. Dzięki Bogu bo mogę trochę odpocząć.

Dobrej nocki

reklama
Milla z ciekawości sobie spróbuję może będzie nowa metoda :)
Co do karmienia piersią długo miałam ten problem, ja karmiłam prawie 20 miesięcy to szmat czasu i ciężko było małego odzwyczaić
Najpierw próbowałam w nocy, wciskałam butlę na spaniu żeby się nie zdążyl rozbudzić, pierwsze 2, 3 noce były ciężkie a potem z górki, w dzień to on już mało tak z przyzwyczajenia jak wracałam z pracy to jeszcze lubiał, ale zabawiałam go i zapominał z czasem...
Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
Do góry