Czuję się ok, chociaż trochę ciśnienie mam podwyższone. Jestem wreszcie na zwolnieniu

Już był wielki czas na nie, bo teraz nie wyobrażam sobie z wielkim brzuchalem do pracy chodzić;-)
Dzidzia kopie coraz bardziej i chociaż czasem aż zaboli, to uwielbiam to uczucie

Wiesz ja stwierdziłam, że dopiero kobieta jak jest sama w ciąży, to wie co to znaczy

Wcześniej oczywiście cieszyłam się z ciąż koleżanek, ale to nie to samo ;-).
Nie odczuwałam endometriozy na początku ciąży, ani teraz. Kilka razy czułam tylko lekkie rozciąganie w miejscu blizny po operacji.
Powiem Ci, że też się naczytałam o Castagnusie w Internecie różnych rzeczy, nie tylko dobrych, ale stwierdziłam, że jak jest ziołowy, bez recepty i ma nawet zmniejszyć bóle miesiączkowe, to nie powinien zaszkodzić i spróbuję

Castagnus trzeba zacząć brać od pierwszego dnia @. Cykle miałam 28-30 dni, ale wcześniej też. Co do owulacji Castagnusa nie w środku cyklu, więc lepiej starać się przez cały miesiąc ;-)
Zresztą w Internecie na różne tematy jest wiele i dobrych i złych informacji - o endo też. Naczytała się kiedyś o dziewczynach, którym endo nawracała się wiele razy i byłam przerażona
W kwietniu minionego roku byłam na kursie Samokontroli Umysłu Metodą Silvy (o pozytywnym nastawianiu się do życia) i tam dowiedziałam się, że nawet jak kogoś spotka jakaś choroba, to powinien unikać informacji, jakie są skutki uboczne, przypadki niewyleczenia itp. I to jest racja, bo potem sami sobie zaczynamy wmawiać, że jak u innych był tak źle, to czasem u nas też.
Dużo też daje urlop, tak jak Imke chyba pisała. Ja akurat miałam końcówkę urlopu, jak zaszłam w ciążę, więc byłam wypoczęta

i mój mężuś też. Do tego czerwone winko i zero złych myśli, a ciąża przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie
A fluidy wysyłam