reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Ja mam 33 i powiem ci, że gdyby nie choroba, to pewnie bym jeszcze czekała ze staraniami - wiesz kariera i inne bzdety...Teraz mam karierę w d....e. ale może być za późno...

Podobno ciąża, a właściwie progesteron działa rozluźniająco na pęcherz...:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wklejam cos co znalazlam na innym forum.Nie wiem co o tym myslec.:
"My staralismy sie o dzidziulka 18 miesiecy. Myslelismy ze cos jest z nami nie tak. Przeszukalam internet

i dopatrzylam sie fantastycznych informacji na zagranicznych stronach. Amerykanki i Brytyjki znalazly 2 fantastyczne produkty ktore i my z mezem postanowilismy przetestowac. To PRESEED - lubrykant przyjazny plemnikom, ktory stosujemy przed stosunkiem i INSTEAD SOFTCUPS woreczki menstruacyjne ktore zaraz po stosunku wsadzamy do pochwy i dzialaja na zasadzie korka, trzymaja sperme przy kanale szyjki macicy i dzieki temu nie trzeba wariowac z nogami na scianie itp. Po prostu idziecie spac i rano wyciagacie woreczek. Chcialam sie z wami ta informacja podzielic bo dzieki tym produktom zaszlam w ciaze po 2 miesiacach starania uzywajac ich. To poprostu cud!!!Oba produkty znajdziecie na ebay. A opis uzycia na you tube po angielsku. Miliony kobiet
zaszlo w ciaze wlasnie dzieki nim. Moze nastepne to takze i wy....."

Jakas powazna choroba?Moze i dobrze dziala ciaza na pecherz,ale musze sluchac lekarza.Ty masz 33 ja juz 35...Ale chyba tez sie nie poddam.W pon mam wizyte u ginka.Robil mi badania krwi,hormony.Ciekawe jak wyszly.

Endometrioza. Ujawniła się w grudniu 2008, ale jak się dokładnie zastanowię, to już wcześniej miałam objawy, ale nie zwracałam uwagi, zwłaszcza, że odkąd pamiętam miałam bolesny pierwszy dzień@. Ale teraz to masakra, wprawdzie po laparoskopii jest lepiej, ale bóle są i z miesiąca na miesiąc wyczeprują mnie fizycznie i psychicznie. Dzisiaj dół ogromny...:-(Znowu nocy nie prześpię...

Słuchaja moze sprubujesz brac te algi co ja brałam?Ja tez zawsze mialam bolesne miesiaczki i bez tabletki sie nie obeszlo_Od kiedy biore algi nie mam bóli i do tego jeszcze torbiele znikły.Wyczytałam w necie ze japonki nie maja takich problemow jak my tu,poniewaz jedza mnostwo wodorostow i ogolnie maja super diete.Ja tez jem wodorosty(np w sushi,albo prazone jak chipsy)i w tabletkach 100 %niechemicznych.Oczywiscie poprawa przyszla po paru ms,ale i tak uwazam ,ze to najlepszy sposob.Pozatym faszerowanie sie hormonami pomaga na chwilke.Ja bralam cerazette i bylo ok ale jak przestalam wrocily torbiele.Dlatego postanowilam znalezc zdrowszy sposob na to cholerstwo.Na pewno slyszalas o spirulinie i chlorelli.Dodatkowo bralam jakis czas Vitex-suplement diety dla kobiet.Tez reguluje miesiaczki i dobrze wpływa na kobiece sprawy.Jest to amerykanski lek sprzedawany tylko na allegro.Wiesz powiem ci,ze lekarze sa raczej uprzedzeni do takich specyfikow,ale juz nie raz udowodniono,ze dieta jest najwazniejsza.

Może masz rację, na pewno nie zaszkodzą, zapytam jutro w aptece. Szczerze mówiąc, zjadłabym nawet g...o, gdyby mi miało pomóc.Dzięki Dorcia.

Ja akurat kupilam w sklepie eko.Chcialam zeby byly 100%.Wiem,ze w aptece tez sa,bo kumpela kupowala.

Hej :-)
Dorcia35 witaj :-D
Tak sobie czytam co piszecie i Dziewczyny nie można się poddawać :tak:. Wiem, że łatwo się mówi, ale pisałam Wam już wcześniej, że najważniejsze jest pozytywne myślenie :tak:. Sama miałam chwile zwątpienia (największe jak przyszła @), chociaż staraliśmy się krótko (dla mnie to była wieczność). Mój mąż nawet jak zrobiłam 1 test dzień przed spodziewaną @ (chociaż miałam jakieś objawy, że się zbliża) i wyszły 2 kreski mówił, bym się nie nakręcała, no ale kolejne też potwierdziły :-).
Wcześniej już chyba ten link wklejałam, ale macie jeszcze raz
Starania-Ciąża-Dziecko: Jak zajść w ciążę?
Opisane jest tu co pomaga zajść w ciążę :tak:
Wiem, że z endo trudniej jest ze starankami, ale same widzicie po wielu przykładach, że jest możliwe:tak:. Więc Dziewczyny jak najwięcej przytulanek i głowy do góry :-D
A co do Spiruluny - też ją kiedyś brałam i rzeczywiście miesiączki nie były takie bolesne :tak:

Wtaj Madzia!
Jak to fajnie, że się odezwałaś i dodajesz wiary. Nie ma to, jak pocieszenie od "endociężarówki". Bardzo dziękuję. Mogłabyś wysłać trochę fluidków. A jak Ty się czujesz w tym cudownym stanie. Powqiem Ci, że nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić, jak to musi być radość... Powiedz, czy w ciąży, zwłaszcza na początku odczuwałaś jakoś tę endometriozę, bo czytałąm, że a początku ciąży mogą się bóle nasilić, ponieważ rozciągają się zrosty, to prawda?
Wygłaskaj maleństwo ode mnie:-)

I jeszcze jedno - czy jak zaczęłaś brać Castagnus, zauważyłaś jakieś zmiany w cyklu, np. długość albo termin owulacji? Zaczęłam brać, ale naczytałam się na forum, że niektórym dziewczynom się rozregulowało, a ja mam prawie jak w zegarku, więc się trochę wystraszyłam...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Czuję się ok, chociaż trochę ciśnienie mam podwyższone. Jestem wreszcie na zwolnieniu :-D Już był wielki czas na nie, bo teraz nie wyobrażam sobie z wielkim brzuchalem do pracy chodzić;-)
Dzidzia kopie coraz bardziej i chociaż czasem aż zaboli, to uwielbiam to uczucie :-D
Wiesz ja stwierdziłam, że dopiero kobieta jak jest sama w ciąży, to wie co to znaczy :tak: Wcześniej oczywiście cieszyłam się z ciąż koleżanek, ale to nie to samo ;-).
Nie odczuwałam endometriozy na początku ciąży, ani teraz. Kilka razy czułam tylko lekkie rozciąganie w miejscu blizny po operacji.
Powiem Ci, że też się naczytałam o Castagnusie w Internecie różnych rzeczy, nie tylko dobrych, ale stwierdziłam, że jak jest ziołowy, bez recepty i ma nawet zmniejszyć bóle miesiączkowe, to nie powinien zaszkodzić i spróbuję:tak:
Castagnus trzeba zacząć brać od pierwszego dnia @. Cykle miałam 28-30 dni, ale wcześniej też. Co do owulacji Castagnusa nie w środku cyklu, więc lepiej starać się przez cały miesiąc ;-)
Zresztą w Internecie na różne tematy jest wiele i dobrych i złych informacji - o endo też. Naczytała się kiedyś o dziewczynach, którym endo nawracała się wiele razy i byłam przerażona :dry:
W kwietniu minionego roku byłam na kursie Samokontroli Umysłu Metodą Silvy (o pozytywnym nastawianiu się do życia) i tam dowiedziałam się, że nawet jak kogoś spotka jakaś choroba, to powinien unikać informacji, jakie są skutki uboczne, przypadki niewyleczenia itp. I to jest racja, bo potem sami sobie zaczynamy wmawiać, że jak u innych był tak źle, to czasem u nas też.

Dużo też daje urlop, tak jak Imke chyba pisała. Ja akurat miałam końcówkę urlopu, jak zaszłam w ciążę, więc byłam wypoczęta :tak: i mój mężuś też. Do tego czerwone winko i zero złych myśli, a ciąża przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie :tak:

A fluidy wysyłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry