reklama

Czy sie udało?

Czesc, od dawna obserwuje to forum, ale dopiero powoli kiełkująca nadzieja skłoniła mnie do napisania.

Mam 37 od 2 lat staram sie o ciąże be powodzenia. 5 stycznia dostałam okres - kolejne ogromne rozczarowanie i decyzja o inseminacji. Zrobiłam wszystkie badania i czekałam na okres, który nie przychodził. Po raz pierwszy test pokazał dwie kreski, ale boje sie ucieszyć i cały czas nie wierze. Zrobiłam betę - 1254, dwa dni później 2630. Czy powinnam powtarzać to badanie? Czy mogę sie cieszyć?

reklama
Miałam dokładnie tego samego dnia okres i też jestem w ciąży. Myślę, że możesz się cieszyć. Przyrost bety powyżej 66 %
Umów się na wizytę, najlepiej 6-8 TC od ostatniej miesiączki. Możesz zacząć łykać witaminy, jeśli nie brałaś przed staraniami.

Gratuluję! Piękny przyrost bety! Taki przyrost świadczy o prawidłowo rozwijającej się ciąży! Po moich doświadczeniach z betą radzę Ci więcej jej nie badać, może wpędzić Cię to w stres i paranoję wręcz. Ja badając betę miałam mniejszy wynik niż podają internetowe kalkulatory, przeżyłam dramat i czarna rozpacz. A w USG okazało się, że ciąża rozwija się prawidłowo. Oszczędź sobie tego stresu, wytrzymaj cierpliwie chociaż wiem jakie to trudne. Umów się do lekarza, przy takim wyniku będzie widoczny pęcherzyk ciążowy. Teraz rozwój ciąży monitoruje się już poprzez USG. Życzę Ci powodzenia i spokoju. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

Gratulacje! Całkiem fajna, wysoka beta... I co najważniejsze piękny przyrost bety 🙂 Nie napisze nic odkrywczego i innego niż dziewczyny - możesz śmiało umawiać się do lekarza. Rośnijcie zdrowo! I życzę wam zdrowych, nudnych najbliższych miesięcy 😀

reklama
To niezły trening cierpliwości ;) i oczywiście stało sie tak jak wszyscy powtarzali. Odpuść to sie uda 🤣

Myślicie ze ta wizyta w przyszłym tygodniu? Czy w jeszcze kolejnym?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry