reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czy sprawdziła się u WAS metoda 3, 5, 7. Proszę o opinie :)

Miasto
Mińsk Mazowiecki
Witam wszystkich :);-)
Od tygodnia mój synek czesto budzi sie w nocy. Zaznaczam, że ma 6 m-cy, do tej pory przesypiał noc bez żadnych problemów. Czasami protestuje płaczem przed zaśnieciem. Karmie piersią więc wieczorny sen zazwyczaj rozpoczyna sie po jedzeniu czyli przy piersi. Najgorsze sa noce, bo czasam potrafie 20 razy do niego wstawac. W rezultacie jestem niedospana, wyczerpana i poddenerwowana. Jestm juz po lekturze "Uśnij wreszcie" i od dzis wprowadzamy nowe zasady. Jestem ciekawa w ilu przypadkach sie ona sprawdziła. Prosze o relacje i opinie... Pozdrawiam :-)

reklama
u nas metoda Tracy Hogg sprawdziła się w przypadku nauki usypiania dziecka w dzień na drzemki czy też wieczorem na nocny sen, a także pomogła nam rozpoznać co się dzieje z dzieckiem jak płacze w konkretny sposób. Natomiast nocne pobudki trwają po dziś dzień, aczkolwiek już najwyżej 1, albo i wcale, a kiedyś po 10 razy to minimum. Przyczyna to ząbki, Julka nie miała biegunek czy gorączki na ząbki ale noce były okropne. Teraz jej idą trójki wszystkie na raz, ale jest o niebo lepiej niż przy pozostałych zębach. Myślę , że u Was to też mogą być ząbki, skoro dziecko do tej pory spało ładnie.

Mikołaj miał ostatnio goraczke przez 4 dni. Podejrzewaliśmy właśnie ząbki,byliśmy u lekarza. Obejrzała dziąsełka małego i powiedziała, ze narazie nic się u niego nie dzieje. Do ząbków jeszcze daleko. .

nie bardzo wiem o jaiej metodzie piszesz, u nas to bylo ta, ze maciej spal dlugo z nami w lozku, probowalam pierw wkladac go do lozka po jedzeniu i zostawialam co konczylo sie lamentem, po rozmowie z pewna mama przestalam .a raczej karmilam wkladalam do lozeczka i siedzialam obok albo dawalam zabawke, wdl metody tracy by dziecko uspokajac nie wyjmujac z lozeczka.glaskalam spiewalam. Synek zasypia sam nie musze go lulać itp, teraz maciej w nocy budzi sie regularnie 3 razy, ale po cycu nawet jak nie usnie zasypia sam w lozeczku, nie stresuje go nie pozwalam by plakal w lozeczku dluzej niz 3 minuty, po co ma sie mu lozko potem kojarzyc z czyms zlym.
kazde dzieco ma swoj rytm, nie usypiam go na przymus kiedy widze ze niechce mu sie spac choc to godzina spania. to ze sie budzi w nocy o 12,3 i 6 no trudno tak najwidoczniej jest..:)

Moze twojemu synkowi cos przeszkadza w spaniu, wiesz mnie pediatra tez powiedział ze to nie od zabkow, ale po tyg widać było ze idą 2 zęby a dziaselka sa opuchnięte,
tracy ma jeszcze jedna metode , chuyba to jej albo zawitkowskiego. wykapac maluszka np o 20., potem cyc i potem karmic na spiocha o 23, podobno dzieci przesypiają całą noc, u nas sie to nie sprawdziło.

Dla mam z podobnymi problemami warto zrobić sobie harmonogram dziecka, kiedy je spi, zobaczycie jak wam to ułatwi zycie:)

Do góry