reklama

Czy te wyniki są dobre?

Kwiatek005

Zaciekawiona BB
Robiłam badania 3 dni przed okresem. Miesiączek dostałam, ale martwi mnie poziom LH. Czy to może być menopauza? Mam 29 lat w tym roku

Załączniki

• IMG_5240.jpeg
    IMG_5240.jpeg
    153,3 KB · Wyświetleń: 79
  • IMG_5241.jpeg
    IMG_5241.jpeg
    61,8 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Czemu robiłaś badania przed miesiączką? LH, FSH, estradiol i prolaktynę zazwyczaj wykonuje się w 3-5 dniu cyklu, a nie przed miesiączką.
Mam hiperprolatynymie niezależnie od cyklu. Ginekolog mnie nastraszyła że ma premenopauzę na podstawie tego że się budzę w nocy nie widząc wyników. Mówiła też że jestem bezpłodna bez wyników

Okej, tutaj w takim razie nie pomogę, może inna z dziewczyn się wypowie 🤗
Powiedziała to przez to że się budzę w nocy, a mam dość stresujący tryb życia ostatnio. Wzięłam magnes po badaniach i wyotaminie B oraz D i czuję się lepiej.
Planuje ogarniać swoje życie i za parę lat chciałbym dziusia dlatego stresuje mnie fakt że ginekolog bez badań tak powiedziała

Mam hiperprolatynymie niezależnie od cyklu. Ginekolog mnie nastraszyła że ma premenopauzę na podstawie tego że się budzę w nocy nie widząc wyników. Mówiła też że jestem bezpłodna bez wyników

Lekarz powiedziała Ci że jesteś bezpłodna na podstawie budzenia się w nocy?
Ja też majac 23 lata usłyszalam od endokrynologa, ze jestem bezpłodna, bo mam hiperprolaktynemię.

Zaszlam w 2 ciąże, za każdym razem w 1 cyklu starań. A leków na prolaktynę od lat nie biorę, bo nic nie dawały, moja hiperprolaktynemia jest zależna od trybu życia, a nie leków.
Tekst tej lekarki rozwalił mi zycie, bo długo po nim unikałam fajnych facetów, żeby im nie spaprać życia i finalnie wybrałam faceta, który na ojca się nie nadaje kompletnie.

@Kwiatek005 ja nie rozumiem, czemu Ty sobie to robisz. Po kija Ci te wszystkie badania teraz, kiedy się nie starasz. Za 5 lat sytuacja moze być diametralnie inna. Dołujesz się, analizujesz na własne życzenie, a to w tym momencie jest zupełnie niepotrzebne. To nie ma sensu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry