reklama

Czy to ciaza?

Witam,dzisiaj moja patnerka zrobila test krwii i wykazalo 25,3 hcg.Ostatni raz okres byl 16.05 i cykle wynosily 28-32 dni a wspolzylismy 10 i 11.06.Pani doktor powiedziala ze za tydzien trzeba przyjsc i zrobic test jeszcze raz i jezeli wynik bedzie wiekszy to nie ma zadnych watplwosci i zaznaczyla ze wynik niby pokazuje ciaze ale z kolei jest on niski jak na ewentualna ciaze bo mimo wszystko minelo juz 14-15 dni od zaplodnienia.Mam teraz takie pytanie z tym ze tutaj duzo kobiet z doswiadczeniem a ja sam za bardzo nie mam pojecia na tego typu tematy tak wiec czy jest duze prawdopodobienstwo ze to ciaza i ze przebiega prawidlowo? Zdaje sobie tez sprawe ze to by musial byc naprawde pech jezeli moja partnerka zaszla w ciaze w 24 czy 25 dniu cyklu bo nie chcielismy miec jeszcze dziecka.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,dzisiaj moja patnerka zrobila test krwii i wykazalo 25,3 hcg.Ostatni raz okres byl 16.05 i cykle wynosily 28-32 dni a wspolzylismy 10 i 11.06.Pani doktor powiedziala ze za tydzien trzeba przyjsc i zrobic test jeszcze raz i jezeli wynik bedzie wiekszy to znaczy ze ciaza i zaznaczyla ze wynik niby pokazuje ciaze ale z kolei jest on niski jak na ewentualna ciaze bo mimo wszystko minelo juz 14-15 dni od zaplodnienia.Mam teraz takie pytanie z tym ze tutaj duzo kobiet z doswiadczeniem a ja sam za bardzo nie mam pojecia na tego typu tematy tak wiec czy jest duze prawdopodobienstwo ze to ciaza i ze przebiega prawidlowo? Zdaje sobie tez sprawe ze to by musial byc naprawde pech jezeli moja partnerka zaszla w ciaze w 24 czy 25 dniu cyklu bo nie chcielismy miec jeszcze dziecka.Pozdrawiam
To jest ciąża. Nie ważne jaki wynik bo zagniezdzenie odbywa się między 6 a 12dpo i jednej kobiecie rośnie wolniej hormon drugiej szybkiej. Najważniejszy jest przyrost po 48h lub 72h musi być minimum 66% ale nawet to nie daje gwarancji że ciąża będzie się rozwijać prawidłowo.

Gratuluję no i życzę aby ciąża była bezproblemową i najważniejsze zdrowa.

Wynik wskazuje na wczesną ciążę i żeby sprawdzić czy dobrze jest na tym etapie, trzeba powtórzyć badanie w ciągu 48 lub 72 godzin. Aby ocenić trzeba porównać oba wyniki i sprawdzić jak poziom hormonu przyrósł (przyrost musi wynosić minimum 66% a w internecie są kalkulatory do liczenia go). Jeśli natomiast chodzi o wizytę i zobaczenie czegokolwiek na USG jest to zbyt wczesny etap.

Witam,dzisiaj moja patnerka zrobila test krwii i wykazalo 25,3 hcg.Ostatni raz okres byl 16.05 i cykle wynosily 28-32 dni a wspolzylismy 10 i 11.06.Pani doktor powiedziala ze za tydzien trzeba przyjsc i zrobic test jeszcze raz i jezeli wynik bedzie wiekszy to nie ma zadnych watplwosci i zaznaczyla ze wynik niby pokazuje ciaze ale z kolei jest on niski jak na ewentualna ciaze bo mimo wszystko minelo juz 14-15 dni od zaplodnienia.Mam teraz takie pytanie z tym ze tutaj duzo kobiet z doswiadczeniem a ja sam za bardzo nie mam pojecia na tego typu tematy tak wiec czy jest duze prawdopodobienstwo ze to ciaza i ze przebiega prawidlowo? Zdaje sobie tez sprawe ze to by musial byc naprawde pech jezeli moja partnerka zaszla w ciaze w 24 czy 25 dniu cyklu bo nie chcielismy miec jeszcze dziecka.Pozdrawiam
Test z krwii należy powtórzyć po 48 godzinach, czy przyrost jest prawidłowy. Wtedy wiadomo, czy ciąża rozwija się prawidłowo, choć to nie daje 100% gwarancji zdrowej ciąży . Nawet tak niski wynik świadczy o ciąży. Sama miałam 48. Jestem mamą 11miesiecznej dziewczynki.

Jeśli nie planujecie dziecka proponuje się zabezpieczać :)
Pozdrawiam.

wychodzi że ciąża a czy się będzie rozwijać prawidłowo to się okaże. po 48 h warto zrobić kolejne badanie bhcg i przyrost pokaże czy idzie w dobrym kierunku. choć kciuki trzeba trzymać cały czas bo to IE daje gwarancji

co do tego kiedy było zapłodnienie.wychodzi jakby owulację miała przed okresem nco zdarzyć się może jak się coś opozni( rozumiem że podałeś pierwszy dzień miesiączki) który powinna dostać chyba że wychwycony spadek bhcg ale to się okaże na dniach

Test z krwii należy powtórzyć po 48 godzinach, czy przyrost jest prawidłowy. Wtedy wiadomo, czy ciąża rozwija się prawidłowo, choć to nie daje 100% gwarancji zdrowej ciąży . Nawet tak niski wynik świadczy o ciąży. Sama miałam 48. Jestem mamą 11miesiecznej dziewczynki.

Jeśli nie planujecie dziecka proponuje się zabezpieczać :)
Pozdrawiam.
Przyrost bety nie daje gwarancji prawidłowo rozwijającej się ciąży.

Jego partnerka/żona jest już w ciąży wiec rada o zabezpieczeniu się już raczej nie przyda [emoji6]

reklama
Mhm dzieki za odpowiedzi.No coz nie zabezpieczalismy bo moja dziewczyna byla pewna swoich dni plodnych i nieplodnych...zobaczymy jeszcze co nam pani doktor za tydzien powie,oczywiscie chcialbym zeby jednak okazalo sie ze to nie jest ciaza no ale z drugiej strony stalo sie i juz sie nie odstanie.Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry