• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czy to oznacza brak ciąży ??

Agatka160899

Zaciekawiona BB
Jestem 11 dni po owulacji. Dodam że podejrzewałam ciążę bo od owu. mam bóle podbrzusza.

Załączniki

• Screenshot_20210215-215604_Drive.jpg
    Screenshot_20210215-215604_Drive.jpg
    89 KB · Wyświetleń: 250
reklama
Jestem 11 dni po owulacji. Dodam że podejrzewałam ciążę bo od owu. mam bóle podbrzusza.

Wg legendy wynik powyżej 5 oznacza ciążę, u Ciebie to jest <0,5 czyli według tego badania nie jesteś w ciąży. Aczkolwiek najbardziej wiarygodne by ono było jakby było wykonane dopiero w dniu spodziewanej @. Zagnieżdżenie może mieć miejsce między 6 a 12 dniem po owu, zanim wzrośnie poziom hcg też musi chwila upłynąć, więc badanie zrobione w 11 dniu może być wykonane zbyt wcześnie.

Po co tak wcześnie robić bete skoro jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżenia? A poza tym objawy ciąży występują dopiero po zagnieżdżeniu a nie od owulacji więc ten ból podbrzusza na 100% nie jest objawem ciąży

To na pewno nie ciąża. Ból podbrzusza po owulacji może być symptomem nadczynnosci skurczowej macicy, stanu zapalnego, raka jajnika.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry