Witam. Synek dostal wczoraj kilka krostek na twarzy. Dzisiaj pojawiło się ich więcej, dodam, ze synek jest na mm i jesteśmy w trakcie zmieniania mleka ( wcześniej jadł specjalne dla wcześniaków). Czy te krostki to potówki, czy może coś innego?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moja takie miała na buzi , też myślałam że to potówki, A jak się okazało to był trądzik niemowlęcy, jak jest w takiej postaci jak na zdjęciu to kazali tylko wacikiem w chłodnej wodzie zamoczonym przemywać, córce akurat zrobiła się skorupa z tych krost na policzkach i smarowalam nawilżającym krememU nas tak wyglądały potówki właśnie, ale na buzi mój syn nigdy nie miał..
A długo na buzi się utrzymywał? Bo my teraz mamy ta buzie taką szorstkąMoja takie miała na buzi , też myślałam że to potówki, A jak się okazało to był trądzik niemowlęcy, jak jest w takiej postaci jak na zdjęciu to kazali tylko wacikiem w chłodnej wodzie zamoczonym przemywać, córce akurat zrobiła się skorupa z tych krost na policzkach i smarowalam nawilżającym kremem
Mi to też wygląda na trądzik. Moja mała ma to samo i położna mówiła że to trądzik. Ja przemywam przegotowana woda plus krem bepanthen sensiderm. Ważne żeby unikać oliwek itp. Dodatkowo kąpiemy w emoliencie. A i ważne żeby nie przegrzewac dziecka bo to nasila trądzik.A długo na buzi się utrzymywał? Bo my teraz mamy ta buzie taką szorstką
Ja właśnie też używam Bepanthen sensiderm, ale właśnie kąpie synka od urodzenia w wodzie z oliwka. Jeśli piszesz, żeby unikać oliwki, to tak zrobię i spróbuje przejsc na emolienty. W domu mam oilatum, mam nadzieję, że to pomoże.Mi to też wygląda na trądzik. Moja mała ma to samo i położna mówiła że to trądzik. Ja przemywam przegotowana woda plus krem bepanthen sensiderm. Ważne żeby unikać oliwek itp. Dodatkowo kąpiemy w emoliencie. A i ważne żeby nie przegrzewac dziecka bo to nasila trądzik.
U nas przemywanie plus krem mocno łagodzi, ale to znika to całkowicie w kilka tygodni.
3 tygodnie jak nic córka miała, jak jest sucha i szorstka skóra to można nawilżać , ja stosowałam krem Derma baby , taki z sarenką. Nam ładnie to złagodziło objawy . Tak to samo musi przejść , bo to wyrzut hormonalny jest , jedne dzieci mają inne nie, starsza córka nie miała, za to młodsza jak na zdjęciu i jeszcze gorzej było jak się taka skorupa sucha zrobilaA długo na buzi się utrzymywał? Bo my teraz mamy ta buzie taką szorstką
Na szczęście my to już mamy za sobą , bo córka skończyła 9 miesięcy . Ale widziałam u nas w przychodni maluszki , co miały sto razy gorzej zaognioneBiedactwa![]()