reklama

Dieta Maluszków

U mnie co mi w łapy wpadnie naturalny , serki homogenizowane waniliowe rolmlecza , jogobelle z owocami . ostatnio nawet pierwszy raz monte dostała bo Szymek jadł i był krzyk to dostała małe. W sumie wszelakie oprócz danonków , bakusiów itp może być też maślanka lub kefir

reklama
No dobra, nie kumam w co ten potwór ze mną pogrywa, po kilkudniowym CAŁKOWITYM bojkocie MM, jeszcze rano był foch, a wieczorem pożarł kanapeczkę z szynka i ogórkiem kiszonym (kupiłam takie w słoiku, gdzie skład jest czarno na białym i nic mu po nich nie jest), zagryzł twarożkiem z jogurtem i szczypiorkiem (jego miłość do szczypiorku jest dla mnie zadziwiająca) i dobił 150 MM, pitym małymi łyczkami z kubeczka, bez focha i marudzenia- ani jednej kropelki nie uronił... i zrozum tu faceta... nawet małego :-D

Aniez ale Twój to przynajmniej ma przebłyski na to mleko he he a moja za nic nie ruszy . jak rano dostaje kasze to jest wzrok kota ze szreka pytający : mamo czemu mi to dajesz . Do tego musi być tel z muzyczkami i pęk kluczy do zabawy :) i jakoś idzie . reszta posiłków zjadana jest bardzo chętnie . POtem jak Szymek je płatki to mało mu w miskę nie wskoczy .

Aniam- o kaszce porannej- zapomnij... nie ruszy dziecięcej kaszki nawet z dwoma pękami kluczy w łapie... łaskawie zje ryż z MM albo makaronik z MM, lane kluski tez mogą być... więc właśnie gotuje ryz na rano, bo rano ta czynność mogłaby mnie zabić :-D

ja tu poczytałam o owsiankach i postanowiłam że zrobie swojemu dziecku na kolacje no i klapa nawet łyżki nie zjadła odrazu wypluła wszystko ehhh ostatnio niejadek się z niej zrobił tzn zjadła by wszystko co może zjeść z butelki a łyżka i miska służy do zabawy

Salamandra Bartek je takim rytmem:

7:00 śniadanie
10:00 II śniadanie (jogurt, banan itp)
12:00 zupa
14:30 II danie
17:00 przekąska (najczęściej owoc, ale nim pluje, więc jakiś ser ze szczypiorkiem, albo jog. naturalny leci)
19:00 kolacja

Poza tym rytmem nic mu nie dajemy, tylko wodę.

moj prawie ciągle coś ciumka... znaczy sa stałe pozycje i to na pewno jest
8.00 śniadanie
11.00 drugie śniadanie (najczęściej banan lub serek homo lub jogurt)
14.00 obiad
tu różne rzeczy podjada aż do
19.00 kolacja
i
24-1 (bo róznie to bywa) 150 mleka
do tego o każdej poże i w dowolnych ilościach woda
między posiłkami podjada np. paluszki, petitki czy chrupki jak są...

reklama
u nas z jedzeniem różnie-nie ma stałego rytmu z racji tego że czasami jedzenie trwa godzine, ale staram się zachować proporcje
Powiedzcie mi moje drogie czy nasze dzieci mogą jeść ogórki małosolne?? Bosch Antek jest ich fanem- nie daje mu ich za dużo tylko troche dla smaczku ale on jak je widzi to wyje i krzyczy da da da:szok:no i okazało się że pomidor mu jednak zasmakował....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry